4.7 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 3, 2022

DOVADA că bunătatea schimbă vieți! Continuăm să o ajutăm pe tanti Doina?

Povestea lui tanti Doina din Viișoara a devenit cunoscută la început de aprilie. De atunci, v-ați mobilizat, iar azi, casa și tanti Doina sunt de nerecunoscut. Mai e însă nevoie de puțină implicare!

În 6 aprilie, bistrițenii ce s-au intitulat „Salvatorii sufletelor nimănui” făceau cunoscut cazul lui tanti Doina din Viișoara.

Femeia locuia într-o casă dărăpănată, înconjurată de gunoaie, într-o situație… deplorabilă.

Au fost condamnați cei ce s-au implicat să o ajute. Tanti Doina era cunoscută drept „nebuna Doina”, „bețiva Doina”. Povestea ei însă face pe oricine să rămână șocat.

Totuși, implicarea bistrițenilor cu suflet mare a DOVEDIT, încă o dată, că bunătatea schimbă destine.

După o lună de zile de când au început să o caute și să o ajute, tanti Doina era ALTA.

Doina de acum se spală, are grijă de ea, e harnica, își face mâncare, lucrează gradina pe care nu a mai plantat nimic de când i-a murit băiatul, își face curățenie. Și ce e mai important, nu mai bea. S-a cerut să o ducem la medic, să își facă analizele. Și știți cum îmi spune? „Draga mamii”. Mi-a spus că mereu și-a mai dorit un copil, o fată blondă cu ochi albaștri. De ce toate astea? Pentru că noi i-am arătat că ne pasă, că viața poate fi și altfel. Pentru că am tratat-o cu bunătate. Când ești hulit și mereu jignit, așa răspunzi. Dar când ești iubit, răspunzi la fel, cu iubire!”, a scris Alina Buhai, pe 12 mai, de ziua lui tanti Doina.

Căsuța arată cu totul altfel, dar mai e nevoie de implicare

În 31 mai, câteva poze postate online arată o cu totul altă casă față de cea găsită în aprilie.

Până în prezent s-au investit 60.242 lei, din care 24.972 lei au fost puși din buzunarul nostru pentru a aduce proiectul în acest stadiu. Mulțumim tuturor pentru sprijin și colaborare și lăsăm pozele să vorbească de la sine” a mai scris Alina Buhai.

Totuși, mai e nevoie de implicare, și aici puteți și voi contribui la schimbarea acestui destin.

„În continuare, avem nevoie de sprijinul dumneavoastră și să ne fiți alături pentru racordare la gaz, apă și canal. Ne-am dedicat trup și suflet acestui caz și pe lângă căsuța renovată, am reușit să salvăm și un suflet rătăcit și chinuit de amintiri și necazuri”, a mai scris bistrițeanca.

Cei care doriți să vă implicați, luați legătura pe Facebook cu Alina Buhai sau Salvatorii Sufletelor Nimănui.

ARTICOLE SIMILARE

4 COMENTARII

  1. Da, exista un contract facut acum 4 ani. Doar ca e pe numele vecinilor. Ei trebuiau sa o îngrijească. Ei s-au angajat sa o ajute si sa o întrețină. Dar au lasat-o in ultimul ha si i-au luat toate actele si si-au trecut pe ei casa si pamanturile. Eu am gasit-o in decembrie, cand o alta vecina mi-a cerut ajutorul, ca o batrana ingheata de frig in casa, deoarece usile ii sunt stricate. Dar no, fiecare crede ce vrea. Povestea e lunga…

    • Si cu vecinii care au contract cum ramane ??? Este justitie care sa i faca dreptate bietei femei !!! Ce are poate ramane dupa trecerea ei la cele vesnice unei asociatii care sa ajute pe altii, de ce sa profite cineva pe nedrept si nemeritate de munca cuiva ????

  2. Dorin de ce ești curios pe cine este contract de întreținere? eu o cunosc pe tanti doina ca sunt din viisoara și chiar dacă ar avea pe numele lor casa și tot ce mai are tanti doina ,ei merita pentru ca muncesc și o întrețin, sau ție îți este ciuda ca nu ai întrat tu în combinație,?? ce rai puteți fii uni

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...