22.3 C
Bistrița
duminică, octombrie 1, 2023

TRAFIC RESTRICȚIONAT! Strada care leagă Grănicerilor de B1 Retail Park, afectată de alunecări de teren

Strada care leagă Grănicerilor de B1 Retail Park, folosită adesea de șoferii care vor să evite aglomerația de pe Calea Moldovei, a fost afectată de alunecări de teren. Se pare că de vină ar fi malul râului Bistrița, care trebuie consolidat. Până când șoseaua va fi reparată, municipalitatea restricționează traficul.

Ploile din ultima perioadă au afectat malurile râului Bistrița, care au început să o ia la vale. Strada care leagă Grănicerilor de B1 Retail Park și care era folosită adesea de șoferii dornici să scape de aglomerație a fost și ea afectată.

Tronsonul de drum a fost realizat de investitorii care au construit B1 Retail Park, care ulterior l-au predat municipalității, care are obligația să-l întrețină.

„În zona respectivă, malul râului este afectat de alunecări de teren care au ca efect și degradarea carosabilului. Discuțiile cu reprezentanții Sistemului de Gospodărire a Apelor Bistrița au confirmat necesitatea realizării unor lucrări de consolidare a malului râului, aceștia asumându-și realizarea documentației și alocarea fondurilor necesare. Deoarece situația se agravează, Primăria municipiului Bistrița a început demersurile de obținere a finanțării unor intervenții de urgență, prin intermediul fondurilor aflate la dispoziția Guvernului României pentru astfel de situații”, informează Primăria Bistrița, într-un comunicat de presă.

În cursul zilei de astăzi, municipalitatea a amplasat indicatoare rutiere care limitează viteza autoturismelor și semnalează faptul că tronsonul de drum este afectat de alunecări de teren. Traficul se desfășoară pe un singur sens.

Foto: Se întâmplă în Bistrița/Primăria Bistrița

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...

Caravana Škoda vine la Bistrița

Te așteptăm în 21 și 22 Octombrie 2023, în parcare la Bistrița Retail Park (lângă Selgros), între orele 10:00 și 18:00, pentru două zile pline de surprize, concursuri și premii pentru toată familia. Vizitează-ne și profită de ocazia de a testa multe modele îndrăgite Škoda!