9.9 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 2, 2023

DSP BN: Mamografii gratuite pentru femeile din Beclean!

Femeile cu vârste între 50 și 69 de ani sunt așteptate la Spitalul Orășenesc din Beclean! Aici se desfășoară o campanie de testare. E vorba de mamografii gratuite incluse într-un proiect derulat de Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” din Cluj, în parteneriat cu Direcţia de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud (DSP BN).

În perioada 7 – 11 noiembrie 2022, în Beclean se desfășoară o campanie de testare mamografică în rândul femeilor cu vârsta cuprinsă între 50 și 69 de ani.

Campania este derulată de Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” din Cluj, în parteneriat cu Direcţia de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud (DSP BN) și autoritățile locale.

Sunt așteptate să participe la testările gratuite toate femeile de 50 – 69 de ani care au domiciliul într-una din comunele județului Bistrița-Năsăudși satele componente ale acestora.

Unitatea mobilă de mamografie va fi amplasată în Beclean, în curtea Spitalului Orășenesc Beclean.

Mamografii gratuite se pot face zilnic, între orele 09.00 – 18.00.

Programările se pot face la telefon: 0758.621.395.

În paralel, femeile cu vârste între 24 ș 64 de ani vor putea beneficia de testarea gratuită pentru cancerul de col uterin (teste HPV sau Babes Papanicolau), tot la Spitalul Orășenesc Beclean.

Este primul proiect de screening al populației care are drept obiectiv să crească capacitatea instituțională a unei rețele de screening pentru cancerul de sân. Grupul țintă căruia se adresează proiectul este constituit din 40.000 de femei din județele Bistrița-Năsăud, Bihor, Cluj, Maramureș, Satu Mare, Sălaj. 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.