18 C
Bistrița
vineri, iunie 14, 2024

DSP BN: Mamografii gratuite pentru femeile din Beclean!

Femeile cu vârste între 50 și 69 de ani sunt așteptate la Spitalul Orășenesc din Beclean! Aici se desfășoară o campanie de testare. E vorba de mamografii gratuite incluse într-un proiect derulat de Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” din Cluj, în parteneriat cu Direcţia de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud (DSP BN).

În perioada 7 – 11 noiembrie 2022, în Beclean se desfășoară o campanie de testare mamografică în rândul femeilor cu vârsta cuprinsă între 50 și 69 de ani.

Campania este derulată de Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” din Cluj, în parteneriat cu Direcţia de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud (DSP BN) și autoritățile locale.

Sunt așteptate să participe la testările gratuite toate femeile de 50 – 69 de ani care au domiciliul într-una din comunele județului Bistrița-Năsăudși satele componente ale acestora.

Unitatea mobilă de mamografie va fi amplasată în Beclean, în curtea Spitalului Orășenesc Beclean.

Mamografii gratuite se pot face zilnic, între orele 09.00 – 18.00.

Programările se pot face la telefon: 0758.621.395.

În paralel, femeile cu vârste între 24 ș 64 de ani vor putea beneficia de testarea gratuită pentru cancerul de col uterin (teste HPV sau Babes Papanicolau), tot la Spitalul Orășenesc Beclean.

Este primul proiect de screening al populației care are drept obiectiv să crească capacitatea instituțională a unei rețele de screening pentru cancerul de sân. Grupul țintă căruia se adresează proiectul este constituit din 40.000 de femei din județele Bistrița-Năsăud, Bihor, Cluj, Maramureș, Satu Mare, Sălaj. 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: