17.1 C
Bistrița
marți, iunie 25, 2024

VIDEO: Duelul viorilor, în 5 iunie, la Bistrița

Primăria municipiului Bistriţa şi Centrul Cultural Municipal „George Coşbuc” vă invită, miercuri, 5 iunie, ora 19, la Palatul Culturii, la concertul extraordinar: DUELUL VIORILOR. Protagoniști: Liviu Prunaru (Stradivarius) și Gabriel Croitoru (Guarneri del Gesu).

Violoniştii Liviu Prunaru (Stradivarius) și Gabriel Croitoru (Guarneri del Gesu) acompaniați de pianistul Mihai Ungureanu (pian) continuă Duelul viorilor – eveniment ajuns la ediția cu numărul XII. 

Program:

GABRIEL CROITORU – vioara Guarneri del Gesu „Catedrala”

  • Fritz Kreisler – Recitativ și Scherzo, în re minor, op. 6
  • Fritz Kreisler – Tambourin Chinois, în si bemol major, op. 3
  • Fritz Kreisler / Serghei Rachmaninov – Preghiera
  • Fritz Kreisler / Ede Poldini – Poupée valsante

LIVIU PRUNARU – vioara Stradivarius „Pachoud”

  • George Enescu – Lăutarul din Suita Impresii din copilărie, op. 28
  • Henri Vieuxtemps – Regrets din 3 Feuilles d’album, op. 40
  • Antonio Bazzini – Calabrese, op. 34, nr. 6

Liviu Prunaru & Gabriel Croitoru

  • J.S. Bach – Dublu concert pentru două viori în re minor, BWV 1043
  • J. Halvorsen – Capriciu de concert pe teme norvegiene, în sol major, op.19

Violoniștii Liviu Prunaru (Stradivarius) și Gabriel Croitoru (Guarneri del Gesu) se întâlnesc într-un un incitant duel muzical. Acesta va traversa, în luna iunie, câteva orașe din România, dar și Chișinău. 

Aceeași întrebare de peste un deceniu: Stradivarius sau Guarneri? Întrebare cu răspuns cunoscut, pentru că există un singur câștigător în fiecare an: publicul.

În prima parte a concertului, cei doi violoniști vor prezenta publicului alternativ cele două opere de artă – viorile pe care cântă. În cea de a doua parte, cei trei artiști vor fi prezenți pe scenă concomitent, spectatorii putând să savureze îmbinarea spectaculoasă a sunetelor celor două viori acompaniate de pian.

Liviu Prunaru (timp de 18 ani concertmaestrul orchestrei Concertgebouw Amsterdam) și Gabriel Croitoru (solist concertist al Filarmonicilor din Cluj-Napoca și Ploiești, profesor universitar la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti) vor prezenta un program ce va conține piese de largă popularitate din literatura pentru vioară.

Între acestea, și celebrul Concert pentru două viori în re minor de Bach.

Mai multe detalii despre acest eveniment – AICI.

Bilete https://www.iabilet.ro și Casa de Bilete a Palatului Culturii.

Detalii pe www.duelulviorilor.ro

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Centrul Micul Prinț, Crama Jelna, SmartyKids Bistrița: Se caută terapeut, barman, asistent producție

Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism, iar Crama Jelna are nevoie de barman și ajutor de bucătar. SmartyKids Bistrița angajează persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în lucrul cu copiii! NOI locuri de muncă la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!