25.6 C
Bistrița
miercuri, august 17, 2022

E oficial! Via Transilvanica va include și municipiul Bistrița. Bornele de andezit, amplasate chiar în oraș

Drumul tematic Via Transilvanica va străbate și municipiul Bistrița. Traseul care va trece prin oraș se întinde pe 19 kilometri, care vor si semnalizați, cu borne de andezit.

Consilierii locali își vor da acordul săptămâna aceasta ca drumul tematic Via Transilvanica să treacă și prin municipiul Bistrița. Lungimea traseului care va străbate municipiul este de peste 17 kilometri. De-a lungul traseului vor fi amplasate 19 borne din andezit.

Deși traseul Via Transilvanica străbate drumuri comunale, forestiere și chiar cărări neamenajate, la fiecare 20-25 de kilometri există o comună sau un oraș, care le posibilitatea drumeților să se aprovizioneze, să se cazeze și să savureze o masă caldă.

 „Municipiul Bistrița este un punct important pe harta traseului Via Transilvanica deoarece se impune tranzitarea zonelor urbane care să aibă toate facilitățile necesare de intrare și de ieșire din traseu, asistență medicală, magazine cu echipamente sportive, bancomate. Municipiul Bistrița se bucură de un capital bogat de resurse turistice și are un patrimoniu cultural diversificat, mare parte dintre monumente fiind concentrate în zona centrului istoric. Traseul Via Transilvanica va pune în valoare patrimoniul material, cât și patrimoniul cultural imaterial al municipiului Bistrița și va avea un rol important în dezvoltarea turismului și va atrage un număr cât mai mare și o gamă variată de turiști din țară și din străinătate”, se arată în proiectul de hotărâre ce va fi votat de consilierii locali.

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sfaturi de siguranță pentru Hoverboard

Hoverboard-urile sunt la modă în acest moment, dar merită cu adevărat să fie atât de populare? Iată câteva sfaturi de siguranță de care să țineți cont dacă trebuie neapărat să aveți această jucărie la modă.

La Maison du Claire te trimite la relaxare! Cum poți câștiga un weekend „zen” la Therme București

La Maison du Claire își propune să-i trimită la relaxare pe cei mai fideli clienți ai...