16 C
Bistrița
luni, mai 20, 2024

Electrica scapă ieftin după ce a „mutilat” copacii din oraș. Garda de Mediu „poate pedepsi” furnizorul doar cu o amendă

Copacii de pe strada Andrei Mureșanu au fost mutilați de cei de la Electrica. Garda de Mediu trimite azi o echipă în teren. „În funcție de cele constatate va fi și valoarea amenzii”, a declarat comisarul șef.

Masacru ieri, pe strada Andrei Mureșanu. Arborii de pe aliniamentul străzii au fost mutilați, lăsând în urmă cioate ca după un uragan.

Bistrițenii s-au arătat oripilați și nu-și puteau explica ceea ce s-a întâmplat. Reprezentanții Primăriei Bistrița au susținut că NU au autorizat așa ceva și că NU ei au intervenit, ci Electrica a făcut lucrurile de capul ei.

FOTO: Arborii de pe Andrei Mureșanu, mutilați de cei de la Electrica. Sunt șanse să se usuce

Garda de Mediu îi poate pedepsi pe cei de la Electrica doar cu o amendă. Iar valoarea acesteia depinde de cele constatate în teren.

M-au sunat ieri și mi-au spus ce s-a întâmplat, dar ieri eram prin județ cu campania de curățare a României. O comisie va analiza azi cele întâmplate și va face constatările. Teoretic, tăierile coronamentului arborilor situați pe aliniamentul unei străzi se pot face, conform legii, doar dacă sunt crengi uscate, afectează traficul rutier sau rețelele aeriene, cabluri de înaltă tensiune” a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, comisarul șef al Gărzii de Mediu, Grațian Morariu.

Conform legii, valoarea amenzii pentru tăierea arborilor de pe aliniament, în afara cazurilor menționate, este cuprinsă între 40.000 – 70.000 de lei.

De asemenea, dacă li se comunică să NU mai intervină la coronament, și ei continuă, pentru că NU ascultă de dispoziție, mai pot primi încă o amendă cu valoarea maximă de 100.000 de lei”, a concluzionat Grațian Morariu.

 

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!

NOI locuri de muncă la SmartyKids Bistrița, RCB Electro și Aquabis! Sanovil caută infirmieră și fiziokinetoterapeut

Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională și lucrul cu copiii! RCB Electro are nevoie de inginer electrotehnic și electrician întreținere / reparații. Aquabis recrutează șofer profesionist și cititor contoare pentru Bistrița și Beclean. Noi locuri de muncă sunt disponibile și la Clinica Sanovil:

SENZAȚIE: Epilare definitivă cu Soprano ICE- Alexandrite 755 prin răcire cu gheață, acum, la Paula Murg Beauty – Cult by Nella

Epilarea definitivă e acum mai simplă și mai la îndemână ca oricând. Diferența o face însă...