0.8 C
Bistrița
duminică, decembrie 10, 2023

Electrica scapă ieftin după ce a „mutilat” copacii din oraș. Garda de Mediu „poate pedepsi” furnizorul doar cu o amendă

Copacii de pe strada Andrei Mureșanu au fost mutilați de cei de la Electrica. Garda de Mediu trimite azi o echipă în teren. „În funcție de cele constatate va fi și valoarea amenzii”, a declarat comisarul șef.

Masacru ieri, pe strada Andrei Mureșanu. Arborii de pe aliniamentul străzii au fost mutilați, lăsând în urmă cioate ca după un uragan.

Bistrițenii s-au arătat oripilați și nu-și puteau explica ceea ce s-a întâmplat. Reprezentanții Primăriei Bistrița au susținut că NU au autorizat așa ceva și că NU ei au intervenit, ci Electrica a făcut lucrurile de capul ei.

FOTO: Arborii de pe Andrei Mureșanu, mutilați de cei de la Electrica. Sunt șanse să se usuce

Garda de Mediu îi poate pedepsi pe cei de la Electrica doar cu o amendă. Iar valoarea acesteia depinde de cele constatate în teren.

M-au sunat ieri și mi-au spus ce s-a întâmplat, dar ieri eram prin județ cu campania de curățare a României. O comisie va analiza azi cele întâmplate și va face constatările. Teoretic, tăierile coronamentului arborilor situați pe aliniamentul unei străzi se pot face, conform legii, doar dacă sunt crengi uscate, afectează traficul rutier sau rețelele aeriene, cabluri de înaltă tensiune” a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, comisarul șef al Gărzii de Mediu, Grațian Morariu.

Conform legii, valoarea amenzii pentru tăierea arborilor de pe aliniament, în afara cazurilor menționate, este cuprinsă între 40.000 – 70.000 de lei.

De asemenea, dacă li se comunică să NU mai intervină la coronament, și ei continuă, pentru că NU ascultă de dispoziție, mai pot primi încă o amendă cu valoarea maximă de 100.000 de lei”, a concluzionat Grațian Morariu.

 

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO: S-a deschis Pizzeria Restaurant Allegria, la Pagu! Pe lângă pizza care i-a făcut cunoscuți, au acum în meniu și delicii din bucătăria libaneză

Povestea Pizzeria Allegria începe în urmă cu câțiva ani, la Năsăud. După ce i-a cucerit pe...

Doar TREI apartamente disponibile la prețul promoțional de 999 Euro/mp plus TVA în complexul Best Luxury Residence, de pe Libertății

Best Luxury Residence propune celor care se află în căutarea unui apartament un proiect imobiliar modern, care se ridică deja pe str. Libertății din Bistrița. Primul bloc va fi dat în folosință anul viitor. În această perioadă, dezvoltatorul imobiliar are o ofertă: 5 apartamente la un preț promoțional de doar 999 Euro/mp plus TVA. Două dintre apartamente s-au dat, mai sunt trei disponibile la acest preț.

Anunț începere proiect de investiții pentru retehnologizarea societății

SC FLORĂRIILE PĂPĂDIE S.R.L anunță începerea activităților proiectului „PROIECT DE INVESTITII PENTRU RETEHNOLOGIZAREA SOCIETATII”, Cod SMIS 161978, finanțat în cadru POC - Programul Operațional Competitivitate 2014-2020...