3.7 C
Bistrița
luni, decembrie 5, 2022

Electrica scapă ieftin după ce a „mutilat” copacii din oraș. Garda de Mediu „poate pedepsi” furnizorul doar cu o amendă

Copacii de pe strada Andrei Mureșanu au fost mutilați de cei de la Electrica. Garda de Mediu trimite azi o echipă în teren. „În funcție de cele constatate va fi și valoarea amenzii”, a declarat comisarul șef.

Masacru ieri, pe strada Andrei Mureșanu. Arborii de pe aliniamentul străzii au fost mutilați, lăsând în urmă cioate ca după un uragan.

Bistrițenii s-au arătat oripilați și nu-și puteau explica ceea ce s-a întâmplat. Reprezentanții Primăriei Bistrița au susținut că NU au autorizat așa ceva și că NU ei au intervenit, ci Electrica a făcut lucrurile de capul ei.

FOTO: Arborii de pe Andrei Mureșanu, mutilați de cei de la Electrica. Sunt șanse să se usuce

Garda de Mediu îi poate pedepsi pe cei de la Electrica doar cu o amendă. Iar valoarea acesteia depinde de cele constatate în teren.

M-au sunat ieri și mi-au spus ce s-a întâmplat, dar ieri eram prin județ cu campania de curățare a României. O comisie va analiza azi cele întâmplate și va face constatările. Teoretic, tăierile coronamentului arborilor situați pe aliniamentul unei străzi se pot face, conform legii, doar dacă sunt crengi uscate, afectează traficul rutier sau rețelele aeriene, cabluri de înaltă tensiune” a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, comisarul șef al Gărzii de Mediu, Grațian Morariu.

Conform legii, valoarea amenzii pentru tăierea arborilor de pe aliniament, în afara cazurilor menționate, este cuprinsă între 40.000 – 70.000 de lei.

De asemenea, dacă li se comunică să NU mai intervină la coronament, și ei continuă, pentru că NU ascultă de dispoziție, mai pot primi încă o amendă cu valoarea maximă de 100.000 de lei”, a concluzionat Grațian Morariu.

 

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...