11 C
Bistrița
luni, martie 27, 2023

Elevi din 10 școli gimnaziale au adunat 27 de tone de deseuri. „Campionul” – un elev de clasa a V-a, care a adunat peste o tonă!

Finias Muzur, elev în clasa a 5-a A la Școala Gimnazială Nr. 4, a reușit să uimească autoritățile doborând recordul la dețeuri colectate. Băiatul a adunat „o cantitate impresionantă de 1,2 tone de deșeuri reciclabile!”. Efortul său nu a rămas nerăsplătit!

Nu mai puțin de 27 de tone de deșeuri reciclabile au adunat copiii celor 10 școli gimnaziale implicate în concursul „Reciclezi pentru viitorul tău!”

Concursul a fost conceput de ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud și Supercom Bistrița. Acesta s-a adresat elevilor din școlile gimnaziale ale județului. Premiile oferite de organizatori au fost un motiv în plus de bucurie pentru copii, mai ales că vacanța de vară bate la ușă… 

Ieri s-au decernat premiile în celelalte 6 școli gimnaziale care au participat la acest concurs educativ de reciclare. Concursul a fost conceput pentru a încuraja copiii să colecteze separat deșeurile reciclabile într-un mod responsabil.

Datorită efortului acestor copii, 27 de tone de deșeuri reciclabile nu vor ajunge pe malurile apelor sau în natură. Ele vor fi duse la Tărpiu și valorificate în folosul comunităților din care au provenit aceste deșeuri”, a transmis Cristian Marius Niculae, șeful ADI Deșeuri. 

În Bistrița, bicicleta a fost câștigată de Finias Muzur. Este elev în clasa a 5-a A la Școala Gimnazială Nr. 4 și a reușit să adune o cantitate impresionantă de 1,2 tone de deșeuri reciclabile.

În Telciu, bicicleta a fost câștigată de Bianca Cosmuța. Ea a reușit să adune o cantitate totală de deșeuri de 392 kg.

În Tiha Bârgăului, bicicleta a fost câștigată de Tiberiu Flămând, cu 300 de kg de deșeuri reciclabile predate la școală.

În Măgura Ilvei câștigătorul bicicletei a fost Florin Butaci, din clasa a 7-a, care a adunat 236 kg de deșeuri reciclabile.

În Năsăud, câștigătoarea bicicletei a fost Ana Ilieș din clasa a 2-a B, cu o cantitate totală de 203 kg.

În Sângeorz-Băi, Daniela Sităriți din clasa 1 D a câștigat bicicleta cu o cantitate de 90 kg de deșeuri reciclabile.

Felicitări tuturor copiilor și profesorilor implicați în acest concurs. Felicitări celor care prin efortul lor au colectat o cantitate impresionantă de deșeuri reciclabile. Ei au devenit prin intermediul acestui concurs modele de urmat în colectarea selectivă a deșeurilor în comunitățile lor!”, a mai precizat Cristian Marius Niculae.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...