18.1 C
Bistrița
marți, august 9, 2022

Elevii din clasele primare ar putea învăța numai dimineața. Cum vor arăta orele celor mai mici dintre școlari:

Potrivit Legii învățământului preuniversitar, elevii din clasele primare ar putea să învețe doar de dimineață. Prevederea ar urma să intre în vigoare din septembrie 2023.

Legile de modificare a învățământului preuniversitar și superior sunt în dezbatere publică până la final de august. Potrivit acestora, elevii din clasele primare ar putea să învețe doar de dimineață începând de anul viitor.

Excepție fac doar unitățile de învățământ care funcționează pe schimburi. Același proiect prevede ca clasele pregătitoare, I-a și a II-a să nu înceapă orele mai devreme de ora 08:00 și să nu le termine mai târziu de ora 14:00.

„În învățământul primar, ora de curs este de 45 de minute, cu o pauză de 15 minute după fiecare oră și o pauză de 20 de minute după cea de-a doua oră de curs. La clasa pregătitoare și clasa I, activitățile de predare-învățare-evaluare acoperă 30-35 de minute, restul de timp fiind destinat activităților liber alese, recreative”, se mai arată în proiectul legislativ, citat de edupedu.ro.

Foto: pexels.com

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să faci profit cu bonusurile tale la pariuri

Bonusurile la pariurile online sunt folosite strategic pentru a încuraja noi jucători să se alăture caselor...

Cum să renovezi baia simplu și rapid

Baia este un spațiu important în orice locuință. Având în vedere că petrecem destul de mult...

Se fac angajări la Gelateria ANIELA! Casa EMA caută instructori fitness, Sanovil are nevoie de un asistent farmacie

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Gelateria ANIELA! Casa EMA caută instructori fitness,...