-0.9 C
Bistrița
luni, decembrie 11, 2023

FOTO Elevii, salvamontiștii și ADI Turism au „deschis” un nou drum de munte la Colibița! Urmează încă două trasee:

Elevi ai Colegiului Național „Liviu Rebreanu” din Bistrița, alături de salvamontiști din județ și reprezentanți ai ADI Turism au bătut drumurile magice ale zonei turistice Colibița. Au inaugurat un nou traseu și s-au bucurat de noi locuri de belvedere.

Noul traseu de la Colibița este unul ușor, pe care îl pot parcurge grupuri de tineri și montanieri experimentați deopotrivă. Potecile sale sunt marcate cu un punct albastru și zona pare că nu a fot găsită de vreo talpă de om până acum.

Acțiunea s-a desfășurat luni, 3 aprilie, iar alături de copii și salvamontiști a urcat pe „treptele” muntelui și Răzvan Cerceja, directorul ADI Turism. Urmează, spune acesta, să fie inaugurate alte două trasee, în compania elevilor de la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” din Bistrița și Liceul de Muzică „Tudor Jarda”.

„Se vrea a fi un moment inaugural al unui nou traseu de drumeție local, aflat în imediata apropiere a stațiunii Colibița. Traseul se numește “Dealul lui Pușcă”, un traseu de dificultate medie, cu o durată de parcurgere de două ore la un mers normal, un traseu facil și la îndemâna tuturor celor care ajung în Colibița.

Te duce pe niște drumuri forestiere, dar și pe poteci sălbatice si aproape neatinse de către om, niște locuri cu punct de Belvedere noi, să spun așa, și de foarte mare impact din punct de vedere peisagistic pentru un turist care ajunge în zonă”, a transmis Răzvan Cerceja, directorul ADI Turism, pentru Bistrițeanul.ro.

Totul pare o provocare, iar distracția, peisajele superbe și aerul curat de munte se împletesc cu câteva ore de mișcare în natură.

„Avem o serie de proiecte cu drumeții locale în zona Munților Bârgăului. Trei areale avem acum în atenție: Colibița, prin Dealul lui Pușcă, proiectul inaugurat ieri; Muntele Căsaru, proiect aflat în imediata apropiere a stațiunii Tihuța, dar și Colibița, si Muntele Heniu, aflat în munții Bârgăului în zona prund (Prundu)-Tiha Bârgăului. Noi am gândit povestea asta ca și o provocare pentru elevii liceelor din Bistrița.

Prima dată am gândit-o ca și proiect pilot, l-am scos sub forma unui concurs, adică noi marcăm terenul/traseul, identificăm zonele cu potențial, facem mici amenajări urbane, niște băncuțe, foișoare, indicatoare și așa mai departe, dar provocăm liceele din județ, în primă fază au venit cei de la Liviu Rebreanu, ni se alătură cei de la Andrei Mureșanu si Liceul de Muzică pentru a crea povești pe cele trei trasee.

Partenerii proiectului sunt Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, bineînțeles ADI Turism, Salvamont, Inspectoratul Școlar, cele trei licee, dar și primăriile si ocoalele silvice pe teritoriul cărora ni s-a dat voie și am primit ajutor logistic din partea lor de a le amenaja”, a mai spus directorul ADI-ului.

Iată harta traseului „Dealul lui Pușcă”:

 

foto: Serviciul Județean Salvamont Bistrița-Năsăud/Facebook

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Foarte interesant traseul, felicitari! Recent am fost si eu in Brasov, mai exact in rasnov pentru o drumetie cu niste colegi de facultate. Am facut cea mai buna alegere sa ne cazam in rasnov la https://cazarerasnov.ro/ , ca dupa aceea sa mergem cu rucsacul in spate pe unde vedeam cu ochii. Initial am ajuns pe la Pestera Valcea Cetatii, dar am continuat pana la Pestera Rasnoavei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO: S-a deschis Pizzeria Restaurant Allegria, la Pagu! Pe lângă pizza care i-a făcut cunoscuți, au acum în meniu și delicii din bucătăria libaneză

Povestea Pizzeria Allegria începe în urmă cu câțiva ani, la Năsăud. După ce i-a cucerit pe...

Doar TREI apartamente disponibile la prețul promoțional de 999 Euro/mp plus TVA în complexul Best Luxury Residence, de pe Libertății

Best Luxury Residence propune celor care se află în căutarea unui apartament un proiect imobiliar modern, care se ridică deja pe str. Libertății din Bistrița. Primul bloc va fi dat în folosință anul viitor. În această perioadă, dezvoltatorul imobiliar are o ofertă: 5 apartamente la un preț promoțional de doar 999 Euro/mp plus TVA. Două dintre apartamente s-au dat, mai sunt trei disponibile la acest preț.

Anunț începere proiect de investiții pentru retehnologizarea societății

SC FLORĂRIILE PĂPĂDIE S.R.L anunță începerea activităților proiectului „PROIECT DE INVESTITII PENTRU RETEHNOLOGIZAREA SOCIETATII”, Cod SMIS 161978, finanțat în cadru POC - Programul Operațional Competitivitate 2014-2020...