24.6 C
Bistrița
luni, iunie 21, 2021

Elevii și profesorii din Bistrița, invitați la Caravana Studiilor în Franța!

Dacă anul trecut, Caravana studiilor în Franța a ajuns în 19 orașe, străbătând peste 4500 de kilometri și reunind aproximativ 2000 de elevi și studenți – în acest an fenomenul se amplifică. Toți profesorii și elevii pasionați de franceză din Bistrița au acum ocazia să participe la o serie de conferințe naționale, sesiuni de consiliere, dar și concursuri cu premii:

„Contextul actual ne permite să ajungem la și mai mulți elevi și profesori. Caravana Studiilor se defășoară exclusiv online”, au explicat organizatorii. 

Institutul Francez din România anunță că în perioada 1-31 octombrie 2020 se va desfășura online cea de-a doua ediție din Caravana Studiilor în Franța. Este unul dintre cele mai importante proiecte de cooperare științifică și universitară a misiunii diplomatice franceze în România, desfășurat prima dată ca parte a Sezonului Franța-România 2019.

Proiectul „Caravana studiilor în Franța” a fost creat de Campus France Roumanie și de Institutul Francez din România. Scopul este acela de a oferi oportunități celor care își doresc să urmeze studiile superioare în Franța, mai ales că această țară reprezintă a treia destinație de studiu aleasă de români.

Mai mult decât atât, Franța este primul partener științific și academic al României, fiind și prima destinație a studenților români în cadrul programului de mobilitate Erasmus+.

Caravana se adresează liceenilor, studenților, dar și profesorilor de franceză din liceele sau universitățile din țară.

Ne dorim să amplificăm în rândul vorbitorilor de franceză interesul pentru studiile în Franța, dar și pentru formările universitare francofone din România. De asemenea, Caravana Studiilor în Franța creează noi punți de legătură, informare, dezvoltare și formare între instituțiile de învățământ superior românești și franceze”, au mai precizat organizatorii.

Astfel, anul trecut, Caravana studiilor în Franța a ajuns în 19 orașe, străbătând peste 4500 de kilometri și reunind aproximativ 2000 de elevi și studenți.

Contextul actual ne permite să ajungem la și mai mulți elevi și profesori. Caravana se desfășoară exclusiv online: http://bit.ly/CaravanaStudiilor. Prin urmare, continuăm cu entuziasm seria întâlnirilor cu elevi, profesori și părinți, de data aceasta prin intermediul platformelor online. Pe toată durata lunii octombrie, propunem o serie de activități, printre care: trei conferințe naționale online cu înscriere prealabilă (7, 15 și 22 octombrie), sesiuni de consiliere individuală, dar și concursuri cu premii săptămânale pentru elevi”, au subliniat organizatorii. 

În plus, pentru ca Franța și studiile universitare să ajungă la cât mai multe persoane interesate, echipa Campus France Roumanie pune la dispoziția profesorilor de limbă franceză o serie de videoclipuri interactive ce vor putea fi descărcate și utilizate pe toată durata proiectului.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

COLIBIȚA: Mâncăruri Tradiționale la ceaun vă așteaptă zilnic la terasa Delice Pan

Aerul de munte te face să-ți fie fooooame! Ei bine, de azi, la terasa Delice Pan...

„Ghidul consumatorului informat”: Electrica Furnizare explică prețurile energiei electrice de la 1 iulie și cum își protejează în continuare clienții

Electrica Furnizare anunță acordarea unui discount tuturor clienților săi care aleg până la data de 31.08.2021 un produs din piața concurențială.

Vineri, la Noblige, degustare de vinuri nobile Purcari, printre tablourile lui Miron Duca

După o perioadă lungă de restricții, cui nu i s-a făcut dor de evenimente rafinate, cu...