6.8 C
Bistrița
duminică, decembrie 3, 2023

EMOȚIONANT mesaj pentru salvatorii bistrițeni: Vă mulțumim din suflet că ați redat tatăl unui bebeluș!

Salvatorii bistrițeni au fost solicitați joi după-masă la un caz în Viișoara. Nu se anunțase a fi ușor, dar cu fiecare secundă care a trecut, lucrurile s-au precipitat. Intervenția promptă, comunicarea cu echipajul de pe elicopterul SMURD și cu medicii de la Cluj au dus însă la o minune. ”Vă mulțumim din suflet pentru efortul depus! Ați redat unui bebe de 11 luni, tatăl!” e mesajul familiei celui salvat.

Joi după-masă, puțin înainte de ora 17.00, un apel la 112 solicită intervenția salvatorilor. Un bărbat de 46 de ani acuză dureri în piept.

Echipajul de Prim Ajutor din cadrul ISU BN pornește spre casa din Viișoara, unde Mihai se afla în vizită la tatăl său.

Ajung acolo și-l stabilizează, timp în care își dau seama că lucrurile stau mai grav decât se anunțaseră. Comunică prin Telemedicină cu cei de la Cluj, solicitând în același timp ca echipajul de Terapie Intensivă Mobilă să vină în sprijin.

Mihai făcuse infarct și a intrat în stop cardio-respirator.

Colegii au început imediat protocolul de resuscitare. Noi ne deplasam încolo. Păstrau legătura cu cei de la Cluj, între timp solicitându-se și un elicopter care să preia victima să o transporte în județul vecin. Am ajuns la casa unde se afla victima și am preluat protocolul de resuscitare. Bărbatul și-a revenit, l-am stabilizat și l-am dus la baza heliport SMURD de unde a fost preluat de elicopter și transportat la Institutul Inimii în Cluj” a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, Adrian Neamțiu, cel ce joi se afla de serviciu pe echipajul de Terapie Intensivă Mobilă din cadrul ISU BN.

Același echipaj TIM a dus, mai spre seară, încă un pacient din Bistrița la Cluj, la Institutul Inimii.

Chiar am vorbit cu doctorița care s-a ocupat de bărbat și i-a pus un stent. Spunea că sunt toate șansele, datorită intervenției rapide, să iasă din spital pe picioarele sale. Chiar eram curioși ce s-a întâmplat cu el” a mai spus Adrian.

Ei bine, salvatorii bistrițeni au aflat că Mihai e bine. Și asta pentru că familia a ținut neapărat să le mulțumească.

Cu deosebit respect doresc să mulțumesc tuturor cadrelor care au contribuit la salvarea vieții fratelui meu, T. Mihai. Celor de la ISU BN, de la SMURD, cadrelor medicale de pe elicopterul SMURD și tuturor doctorilor de la Institutul Inimii Cluj-Napoca. Vă mulțumim din suflet pentu efortul depus! Ați redat unui bebe de 11 luni, tatăl. Fratele meu a făcut două infarcturi în mai puțin de două ore. A avut și două intervenții chirurgicale. Azi e bine, datorită intervenției prompte a tuturor celor amintiți mai sus! Vă mulțumim din suflet! Să aveți parte de bucurii și Sărbători Fericite!” a transmis Floare Carmen S.

 

FOTO cu carater ilustrativ- ISU BN

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.