16 C
Bistrița
luni, mai 20, 2024

EVALUARE Națională – 114 absenți la proba de Matematică, în Bistrița-Năsăud

Peste 2.660 de elevi de clasa a VIII-a din Bistrița-Năsăud au susținut azi proba de Matematică la Evaluarea Națională. 114 elevi nu s-au mai prezentat la examen:

2666 candidați au susținut azi proba de Matematică la Evaluarea Națională – a transmis Inspectoratul Școlar Județean. „114 elevi nu s-au mai prezentat la examen. Niciun candidat nu a avut temperatura peste maximul admis. La această probă nu au fost candidați eliminați”, au mai precizat cei de la ISJ Bistrița-Năsăud.

La nivel național, aproximativ 172.500 de absolvenți ai clasei a VIII-a au susținut proba scrisă a examenului de Evaluare Națională, la Matematică.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Matematică au fost publicate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro.

Mâine, 18 iunie, 10.294 de elevi vor susține proba scrisă la Limba și literatura maternă, în România.

În Bistrița-Năsăud sunt înscriși 61 elevi la Limba și literatura maghiară. Alți 23 de elevi vor susține mâine examen la Limba germană, a mai precizat Biroul de presă al Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud.

Primele rezultate vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00).

În cazul unor contestații, în premieră, candidații vor avea de completat și depus inclusiv o declarație-tip în admit că au luat cunoștință faptul că nota acordată în urma contestației poate modifica nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate sâmbătă, 27 iunie, mai informează Biroul de presă al Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud.

Foto @ Digi24.ro 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!

NOI locuri de muncă la SmartyKids Bistrița, RCB Electro și Aquabis! Sanovil caută infirmieră și fiziokinetoterapeut

Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională și lucrul cu copiii! RCB Electro are nevoie de inginer electrotehnic și electrician întreținere / reparații. Aquabis recrutează șofer profesionist și cititor contoare pentru Bistrița și Beclean. Noi locuri de muncă sunt disponibile și la Clinica Sanovil:

SENZAȚIE: Epilare definitivă cu Soprano ICE- Alexandrite 755 prin răcire cu gheață, acum, la Paula Murg Beauty – Cult by Nella

Epilarea definitivă e acum mai simplă și mai la îndemână ca oricând. Diferența o face însă...