15.4 C
Bistrița
joi, iunie 1, 2023

EVALUARE Națională – 114 absenți la proba de Matematică, în Bistrița-Năsăud

Peste 2.660 de elevi de clasa a VIII-a din Bistrița-Năsăud au susținut azi proba de Matematică la Evaluarea Națională. 114 elevi nu s-au mai prezentat la examen:

2666 candidați au susținut azi proba de Matematică la Evaluarea Națională – a transmis Inspectoratul Școlar Județean. „114 elevi nu s-au mai prezentat la examen. Niciun candidat nu a avut temperatura peste maximul admis. La această probă nu au fost candidați eliminați”, au mai precizat cei de la ISJ Bistrița-Năsăud.

La nivel național, aproximativ 172.500 de absolvenți ai clasei a VIII-a au susținut proba scrisă a examenului de Evaluare Națională, la Matematică.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Matematică au fost publicate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro.

Mâine, 18 iunie, 10.294 de elevi vor susține proba scrisă la Limba și literatura maternă, în România.

În Bistrița-Năsăud sunt înscriși 61 elevi la Limba și literatura maghiară. Alți 23 de elevi vor susține mâine examen la Limba germană, a mai precizat Biroul de presă al Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud.

Primele rezultate vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00).

În cazul unor contestații, în premieră, candidații vor avea de completat și depus inclusiv o declarație-tip în admit că au luat cunoștință faptul că nota acordată în urma contestației poate modifica nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate sâmbătă, 27 iunie, mai informează Biroul de presă al Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud.

Foto @ Digi24.ro 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Lichidare de stoc la BIASICOM: Orice produs, cu 20% mai ieftin!

Finalul lunii mai vine cu lichidare de stoc la BIASICOM. Îți poți schimba frigiderul, mașina de...

Brutăria Presto caută vânzătoare și personal curățenie. Locuri de muncă, disponibile și la Italtextil Sărata, Aquabis, Amicii Building

Brutăria Presto (lângă Peco Mol Unirea) caută vânzătoare și personal curățenie. Supercom are nevoie de conducători...

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...