10.7 C
Bistrița
marți, februarie 27, 2024

Evaluarea Natională începe astăzi, cu proba scrisă la Limba Română: 2625 elevi înscriși la examen, în Bistrița-Năsăud

2625 de elevi din Bistrița-Năsăud s-au înscris la examenul de Evaluare Națională, potrivit Inspectoratului Școlar Bistrița-Năsăud.

Examenul de Evaluarea Națională a început în această dimineață, la ora 9. În 21 iunie 2023 se desfășoară proba scrisă la Matematică.

În 22 iunie – proba la Limba și literatura maternă – pentru elevii maghiari și germani. Rezultatele se vor afișa în 28 iunie, până la ora 14:00.

În aceeași zi, între orele 16:00 – 19:00 se pot depune contestații.

Contestații se pot depune și a doua zi, în 29 iunie, între orele 8:00 – 12:00. Acestea vor fi soluționate până în 4 iulie – când se vor afișa și rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor

Potrivit Edupedu.ro, la probele scrise ale Evaluării Naţionale, candidaţii primesc subiectele sub formă de broşură. Elevii po să solicite şi pagini suplimentare, dacă este cazul.

Broşura se predă la finalul probei şi, întrucât conţine subiectele şi rezolvarea acestora, nu rămâne în posesia candidaţilor – se mai precizează în ghidul emis de Ministerul Educației.

Pentru elaborarea lucrării scrise, elevii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră. Pentru executarea schemelor şi a desenelor pot folosi şi creion.

La proba de Limba română şi/sau maternă, un răspuns completat în căsuţa de răspuns poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală a literei scrise în căsuţă şi scrierea în dreapta căsuţei a literei asociate răspunsului considerat corect”, se mai arată în ghidul întocmit pentru Evaluarea Națională.

Alți 1857 absolvenți de liceu din Bistrița-Năsăud vor începe examenul de Bacalaureat în 26 iunie.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

ItalTextil Sărata angajează electrician și mecanic întreținere, Aquabis caută consilier juridic

Se fac angajări la ItalTextil Sărata! Aquabis are nevoie de un consilier juridic, iar Eurocompozite SRL caută lăcătuș mecanic și operatori. Locuri de muncă sunt disponibile și la RCB Electro, CML sau Electroplast. Oferta completă – mai jos:

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos: