19.1 C
Bistrița
sâmbătă, iulie 13, 2024

Evaluarea Natională începe astăzi, cu proba scrisă la Limba Română: 2625 elevi înscriși la examen, în Bistrița-Năsăud

2625 de elevi din Bistrița-Năsăud s-au înscris la examenul de Evaluare Națională, potrivit Inspectoratului Școlar Bistrița-Năsăud.

Examenul de Evaluarea Națională a început în această dimineață, la ora 9. În 21 iunie 2023 se desfășoară proba scrisă la Matematică.

În 22 iunie – proba la Limba și literatura maternă – pentru elevii maghiari și germani. Rezultatele se vor afișa în 28 iunie, până la ora 14:00.

În aceeași zi, între orele 16:00 – 19:00 se pot depune contestații.

Contestații se pot depune și a doua zi, în 29 iunie, între orele 8:00 – 12:00. Acestea vor fi soluționate până în 4 iulie – când se vor afișa și rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor

Potrivit Edupedu.ro, la probele scrise ale Evaluării Naţionale, candidaţii primesc subiectele sub formă de broşură. Elevii po să solicite şi pagini suplimentare, dacă este cazul.

Broşura se predă la finalul probei şi, întrucât conţine subiectele şi rezolvarea acestora, nu rămâne în posesia candidaţilor – se mai precizează în ghidul emis de Ministerul Educației.

Pentru elaborarea lucrării scrise, elevii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră. Pentru executarea schemelor şi a desenelor pot folosi şi creion.

La proba de Limba română şi/sau maternă, un răspuns completat în căsuţa de răspuns poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală a literei scrise în căsuţă şi scrierea în dreapta căsuţei a literei asociate răspunsului considerat corect”, se mai arată în ghidul întocmit pentru Evaluarea Națională.

Alți 1857 absolvenți de liceu din Bistrița-Năsăud vor începe examenul de Bacalaureat în 26 iunie.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM AUTOMOTIVE: Cele mai îndrăgite modele Škoda au acum un avantaj client de până la 3.050 Euro!

Grăbește-te și profită acum de aceste REDUCERI WOW! Škoda Kodiaq 2024 Selection - Lux și Putere Experimentează luxul...

DELICE PAN angajează șofer categoria B. Noi locuri de muncă, la Coroana Grand Hotel, Centrul Micul Prinț, Stewo Năsăud sau Coroana

Echipa Delice Pan are nevoie de un șofer pentru distribuție pâine, iar Tricorama caută operator utilaje personalizare. Centrul Micul Prinț angajează terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Crama Jelna, Restaurant Coroana, Aquabis sau STEWO  PLAST Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Bucură-te de Asistența în caz de pană și avarie, de la Mercedes-Benz

Soluția pentru mobilitate Mobilo Cu Mobilo, ajungi la destinație. Cu Mobilo, ajungi la destinație. Soluția de mobilitate Mobilo...