22 C
Bistrița
marți, iulie 23, 2024

EXTRA: Amalia Sasu din Rodna, una dintre elevele cu cea mai mare medie la Evaluarea Națională: Secretul acestor note este de fapt accesibil oricărui elev

Amalia Sasu – absolventă a Liceul Tehnologic Florian Porcius din Rodna, a obținut 10 la Matematică și 9,85 la Română, clasându-se, alături de Sara Maria Potra (Ilva Mică) pe primul loc la Evaluarea Națională. Amalia Sasu a dezvăluit pentru Bistrițeanul.ro care este secretul acestor rezultate de excepție:

Sincer, mă așteptam la această notă… Puteam să iau și mai mult. Dar la română lucrurile sunt subiective, de aceea prefer matematica 😊…

Secretul acestor note este de fapt accesibil oricărui elev. Trebuie doar să vrem să îl descoperim. Este vorba despre muncă susținută, seriozitate, asumare, perseverență, renunțări… Uneori și lacrimi. Dar și dorința de a ajunge acolo unde ne propunem.

Da, am muncit în plus. Și asta pentru că mi-am dorit și performanță la matematică”, a povestit Amalia Sasu pentru Bistrițeanul.ro.

Amalia s-a calificat în fiecare an la etapa națională, la două olimpiade, fiind distinsă cu premii din partea Ministerului Educației și a Societății de Științe Matematice din România.

Toți cei care au contribuit la formarea mea și la obținerea acestor rezultate se vor recunoaște când vor citi aceste rânduri. Cu această ocazie îi îmbrățișez cu drag pe fiecare în parte. Și îi asigur că îi voi face mândri și îi voi purta mereu în suflet, oriunde viața mă va duce…”, subliniază Amalia.

Timp pentru distracție sau pasiuni?

Întotdeauna am prioritizat lucrurile în ordinea importanței pentru formarea mea. Timpul pentru distracții și pasiuni a fost mai redus în acest an școlar. Dar faptul că mi-am îndeplinit visul de a putea alege orice liceu din țară, mă determină să spun că a meritat fiecare sacrificiu. Acum mă pot bucura liniștită de orice distracție și pasiune…

Pasiunile mele cele mai importante sunt matematica, înotul, cititul, pianul și călătoriile.

În timpul liber prefer să călătoresc, să mă plimb, să cunosc locuri și lucruri noi. Să ascult muzică și să petrec timp cu prietenii și familia mea”, ne-a mai povestit Amalia Sasu.

Cum arată viitorul pentru Amalia Sasu?

Voi opta pentru ceva legat de matematică și științele exacte. Încă nu știu sigur la ce liceu o să merg. Decizia mea depinde de mai mulți factori (extrașcolari)… Dar mai am câteva zile la dispoziție să mă decid…

Încă nu am un răspuns exact în legătură cu viitorul meu… Probabil ca opțiunile se vor mai schimba în cei patru ani de liceu. Am încredere, însă, că orice vis poate fi posibil atunci când îți dorești cu adevărat”, ne-a mai mărturisit Amalia.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.