22 C
Bistrița
marți, iulie 23, 2024

EXTRA: Căsuța lui Mihai din Parcul Perilor Seculari devine refugiu pentru turiștii care traversează Via Transilvanica

O surpriză plăcută, pentru drumeții Via Transilvanica: Căsuța lui Mihai din Parcul Perilor Seculari îi va putea găzdui în curând, gratuit. Olimpiu Ciocan, voluntar al Clubului Lions Bistrița, a explicat pentru Bistrițeanul.ro că este vorba despre o idee mai veche.

După primăvara anului 2022, când a ajuns Căsuța lui Mihai în Parcul Perilor Seculari, voluntarii au realizat că podul este generos. „Avem în Parcul cu peri seculari două borne ale traseului Via Transilvanica. Pe de altă parte, colaborăm de multă vreme cu Tășuleasa Social. Unii dintre voluntarii Lions sunt și foarte buni voluntari Tășuleasa Social. Așa că ideea a venit parcă de la sine… Ne-am bucurat că putem să-i dăm o asemenea utilitate căsuței”, a subliniat Olimpiu Cocian de la Clubul Lions Bistrița. 

 

Voluntarii Clubului Lions vor să amenajeze podul căsuței țărăneșți și să amplaseze aici câteva paturi supraetajate.

Ne-am gândit mai demult să amenajăm podul ca pe un refugiu montan. Așa cum există refugii și pe drumul Camino de Santiago. La fel și drumeții care parcurg Via Transilvanica. Turiști aflați în trecere, nimeresc o vreme mai rea sau nu sunt pregătiți cu echipament propriu – să aibă această ocazie. Vom amplasa acolo 6 sau 8 paturi suprapuse. Vom vedea câte încap”, a completat voluntarul Lions.

Căsuța lui Mihai are două camere – în care a fost amenajat punctul de informare turistică. Acesta este închis de obicei, dacă nu există solicitări din partea unor persoane interesate să viziteze parcul într-o anumită ocazie, a precizat Olimpiu Cocian.

Iar drumeții care traversează Via Transilvanica sunt oameni civilizați și responsabili. Nu cred că e cazul să ne gândim la alți neaveniți. Acolo am montat și panouri solare. Este lumină, dar avem și camere de supraveghere.

Sperăm să dăm drumul acestui proiect în toamnă…”, a mai spus reprezentantul Clubului Lions.

Despre Căsuța lui Mihai puteți reciti accesând linkurile de mai jos: 

Perii seculari de pe Dealul Cocoș vor avea propriul punct de informare. Cum arată „Căsuța lui Mihai”

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.