14.3 C
Bistrița
luni, septembrie 27, 2021

Florin Cîțu, oficial noul premier al României. Robert Sighiartău nu a prins niciun minister

La finalul consultărilor de la Palatul Cotroceni cu partidele parlamentare, președintele Klaus Iohannis a anunțat că a decis să-l desemneze pe Florin Cîțu pentru funcția de premier al României. De asemenea s-au ales și miniștri, iar Robert Sighiartău nu se numără printre ei, deși era în cărți pentru Ministerul Muncii.

Florin Cîțu va fi noul premier al României, a anunțat aseară președintele Klaus Iohannis, la finalul consultărilor de la Palatul Cotroceni, cu partidele politice.

„România trece, în această perioadă, printr-o criză dublă, una de sănătate și una economică. Este rolul acestei guvernări să treacă cât mai rapid România prin criza de sănătate, cu cât mai puține costuri pentru români și să reașezăm economia pe picioarele ei, sănătoasă. Vin în fața dumneavoastră cu o echipă de profesioniști. În același timp, fiecare minister și fiecare ministru va avea obiective clare din partea prim-ministrului, care vor fi monitorizate trimestrial. Mă voi asigura că aceste obiective vor fi duse la îndeplinire”, a declarat Florin Cîțu.

Florin Cîțu are 48 de ani și a fost senator, iar în noiembrie anul trecut a preluat de la Eugen Teodorovici mandatul de ministru al Finanțelor Publice, în Guvernul Orban.

Acesta și-a finalizat studiile în economie în SUA, având un doctorat în macroeconomie și afaceri internaționale la Iowa State University. A fost economist în cadrul Băncii Naționale a Noii Zeelande, dar și în cadrul Băncii Europene de Investiții.

Coaliția formată din PNL- USR –Plus și UDMR și-a ales și miniștri aseară. În cărți pentru Ministrul Muncii a fost și Robert Sighiartău, însă în cele din urmă a fost aleasă Raluca Turcan.

Ministerul de Finanțe va fi condus de Alexandru Nazare (PNL), Ministerul Afacerilor Externe de Bogdan Aurescu (PNL), Ministerul Apărării Naționale de Nicolae Ciucă (PNL), Ministerul Energiei de Virgil Popescu (PNL), Ministerul Afacerilor Interne de Lucian Bode (PNL), Ministerul Educației de Sorin Câmpeanu (PNL), Ministerul Culturii de Bogdan Gheorghiu (PNL), Ministerul Agriculturii de Adrian Oros (PNL), Ministerul Muncii de Raluca Turcan (PNL), Ministerul Justiției de Stelian Ion (USRL PLUS), Ministerul Sănătății de Vlad Voiculescu (USR PLUS), Ministerul Transporturilor de Cătălin Drulă (USR PLUS), Ministerul Economiei de Claudiu Năsui (USR PLUS), Ministerul Cercetării, Inovării Digitalizării de Ciprian Teleman (USR PLUS), Ministerul Dezvoltării Cseke Attila (UDMR), Ministerul Mediului de Tanczos Barna (UDMR), iar Ministerul Tineretului și Sportului de Novak Eduard (UDMR).

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sărbătorim un an de Marecom Bistrița, cu reduceri de 20 la sută la ORICE produs!

Calitatea produselor făcute de Marecom și solicitările tot mai multe ale clienților au determinat deschiderea unui...

Hotel Boutique Roser House Colibița angajează ospătari și bucătar. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Se fac angajări la Hotel Boutique Roser House Colibița, IMP România, Transmixt, Fan Curier, Italtextil Sărata sau Leoni. La Aquabis Beclean sunt disponibile un post de încasator și unul de cititor contoare. Rombat are nevoie de electricieni și mecanici.

FOTO/VIDEO: S-a deschis Carrefour Express la Bistrița – un magazin ”mai aproape de client”

Un nou magazin „mai aproape de client„ s-a deschis la Bistrița. Pe strada Împăratu Traian nr...