4.4 C
Bistrița
sâmbătă, noiembrie 27, 2021

Fondurile PNDL – epuizate până la toamnă

Fondul pentru finanțarea proiectelor prin Programul Național de Dezvoltare Locală s-a epuizat. Florin Cîțu asigură primarii că vor primi bani abia după rectificarea bugetară.

Printr-un comunicat, ministerul a informat primăriile că fondurile din PNDL s-au terminat. Ca recomandare ulterioare acestui fapt, primarii fie trebuie să finanțeze proiectele din fonduri proprii, fie să le sisteze.

„Ministerul Dezvoltării a epuizat creditele bugetare alocate Programului Național de Dezvoltare Locală pentru anul în curs. Aveți posibilitatea să decontați bunurile achiziționate, serviciile prestate, lucrările executate din surse proprii sau din alte surse legat constituite, sau să sistați lucrările” , transmite ministrul Cseke Attila.

Acesta spune că înștiințarea este ” o procedură legală obligatorie”. Facturie depuse până în 15-17 iunie, care îndeplinesc condițiile, vor putea fi plătite. Plățile se vor efectua până pe 20 iulie. Așadar, timp de o lună, ministerul nu va efectua plăți.

La rectificarea care va avea loc în luna august, vor fi alocate surse substanțiale pentru PNDL. Autoritățile locale pot face plăți din buget, iar ulterior vor putea fi decontate.

Bugetul din acest an s-a epuizat rapid deoarece s-au achitat restanțe ale anului trecut, în valoare de 2 miliarde de lei, dintr-un buget local de aproximativ de 4 miliarde de lei.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Efectele crizei sanitare asupra sănătății mentale la nivel global

Efectele crizei sanitare: Află cât de afectată a fost starea mentală a populației la nivel mondial ca urmare a crizei sanitare. Statistici pentru diferite regiuni ale lumii.

Provocarea Roser House: Ce-ai zice de un Crăciun magic, înconjurat de zăpadă și gustări delicioase, într-un peisaj de vis?

Cine nu și-ar dori ca de Crăciun să fugă de agitația orașului și să se relaxeze...

Care sunt avantajele pariurilor online

Dacă îți place să urmărești transmisiunile sportive și ești la curent cu ce se întâmplă în diverse sporturi, ești persoana potrivită pentru un hobby plin de adrenalină. Pariurile sportive online îți pot aduce câștiguri frumoase!