Ford dezvăluie o gamă de vehicule electrificate care va depăși gama de modele cu motorizări convenționale benzină și diesel până în 2022

Ford dezvăluie o gamă de vehicule electrificate care va depăși gama de modele cu motorizări convenționale benzină și diesel până în 2022

Ford lansează în premieră la Salonul Auto de la Frankfurt cea mai puternică gamă de vehicule electrificate din istoria sa. Aceasta include noul Puma EcoBoost Hybrid, noile modele plug-in hybrid Explorer și Tourneo Custom și noua generație a SUV-ului Kuga – primul model Ford care este oferit în versiuni de propulsie mild-hybrid, full-hybrid și plug-in hybrid.

 • Momentul de cotitură dinspre motorizările convenționale benzină sau diesel către cele electrificate este așteptat până în 2022. În acel moment, mai mult de 50% dintre vehiculele Ford destinate transportului de pasageri vor fi electrificate.
 • Noile soluții de încărcare domestică de tip wall box vor reduce timpul de încărcare cu până la o treime pentru clienții modelelor plug-in hybrid Ford. Serviciile de instalare și tarifele bazate pe energie verde vor fi oferite în parteneriat cu șase furnizori europeni de top, printre care Centrica.
 • O nouă aplicație pentru telefon permite acces facil la mai mult de 118.000 de puncte de încărcare în Europa în parteneriat cu NewMotion.
 • Ford Puma – un nou capitol în identitatea de design Ford – își face debutul la un salon auto, fiind dezvăluit în premieră în echiparea de top Puma Titanium X.
 • Vizitatorii Salonului Auto vor putea să experimenteze primul simulator de accelerație a vehiculelor electrice și o serie de activități bazate pe realitatea augmentată. Acestea fac parte din noua serie de experiențe Go Electric.

Ford demonstrează în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, implicarea în viitorul electrificat al clienților săi.

Compania a dezvăluit cea mai completă gamă de vehicule electrificate din istoria sa, acestea urmând să ajute la o rocadă între vânzările de modele electrificate și cele cu motorizări convenționale pe benzină și diesel în Europa până la finalul anului 2022.

În cursul acestui an, Ford a anunțat că fiecare model din gamă va include cel puțin o versiune electrificată – mild-hybrid, full-hybrid, plug-in hybrid sau full-electric – dezvoltând astfel una dintre cele mai complexe game dedicate clienților europeni. Compania va lansa 17 vehicule electrificate până în 2024, opt dintre acestea fiind prezentate în premieră în 2019.

Ford se așteaptă ca motorizările electrificate să reprezinte mai mult de jumătate din vânzările companiei până la finalul anului 2022, creând o rocadă între versiunile electrificate și cele convenționale benzină și diesel. Până în acel moment, compania se așteaptă ca vânzările totale de mașini electrificate depășească un milion de exemplare.

“Pe măsură ce electrificarea devine curentul principal de dezvoltare al industriei auto, creștem substanțial numărul de opțiuni cu propulsie electrificată pentru clienții noștri, care vor putea să aleagă varianta care se potrivește cu nevoile lor”, spune Stuart Rowley, președinte Ford Europa. „Prin facilitatea tranziției către un vehicul electrificat, estimăm ca până în 2022, majoritatea vânzărilor noastre de autoturisme să fie reprezentată de modele electrificate.”

Standul complet electrificat pe care Ford îl dezvăluie la Salonul Auto de la Frankfurt este populat de cea mai complexă gamă de mașini cu propulsie alternativă pe care a prezentat-o vreodată compania. Lista de modele include:

 • Versiunea Kuga Plug-In Hybrid a noii generații a SUV-ului compact Ford – Kuga devine astfel cel mai electrificat vehicul din istoria Ford, fiind primul care oferă variante de propulsie mild-hybrid, full-hybrid cu auto-încărcare și plug-in hybrid.
 • Noul Explorer Plug-In Hybrid, SUV care le oferă pasagerilor șapte locuri, și noul Tourneo Custom Plug-In Hybrid, care oferă spațiu pentru până la opt pasageri – ambele pun la dispoziția clienților autonomie pur electrică în paralel cu libertatea și cu autonomia permise de un motor tradițional pe combustie.
 • Noul Puma EcoBoost Hybrid, un crossover compact inspirat din lumea SUV-urilor care oferă tehnologie mild-hybrid ce reduce emisiile de CO2, optimizând în același timp consumul și oferind o experiență de șofat plină de satisfacții. Modelul va fi prezentat în premieră în stilata versiune de echipare Titanium X.
 • Noul Ford Mondeo Hybrid wagon, cu tehnologie de auto-încărcare, model care beneficiază de un sistem propulsie full-hybrid ce combină un motor pe benzină cu unul electric. Tehnologia este o alternativă convingătoare la tehnologia diesel și permite o rulare rafinată în modul complet electric în special în oraș și în scenarii de șofat care presupun opriri și porniri dese.

Noul SUV electric de performanță inspirat de Mustang va sosi în 2020 și va oferi posibilitatea de încărcare rapidă, autonomia pur electrică țintită de acest model urmând să fie de 600 de kilometri conform metodei de calcul World Harmonised Light Vehicle Test Procedure (WLTP)*.

“Nu există o soluție atotcuprinzătoare când vine vorba de electrificare – circumstanțele și necesitățile de transport ale clienților diferă”, spune Joerg Beyer, director executiv al biroului de Inginerie în cadrul Ford Europa. “Strategia noastră este să identificăm și să oferim opțiunea de motorizare electrificată potrivită pentru vehiculul potrivit, transformând experiența clienților noștri cu astfel de mașini într-una agreabilă”.

Soluții facile de încărcare

Ford va colabora cu șase furnizori de energie din toată Europa, pentru a le putea oferi clienților de vehicule electrificate servicii de încărcare domestice de tip wall box și acces la tarife bazate pe energie verde, permițând în acest fel o încărcare mai simplă, mai rapidă și mai puțin costisitoare a mașinilor electrificate.

Colaborarea recent anunțată cu Centrica va pune la dispoziție aceste servicii în Marea Britanie și Irlanda. De asemenea, partenerii Ford din zona de energie vor sprijini prin serviciile lor de instalare rețeaua de dealeri Ford din Europa.

Soluția wall box dezvoltată de Ford permite o putere de încărcare cu până la 50% mai mare față de o priză domestică normală, reducând astfel timpii de încărcare cu până la o treime pentru clienții modelelor Ford plug-in hybrid care doresc să alimenteze bateria mașinii în garajul propriu.

“Parteneriatele noastre cu aceste companii de top din domeniul energetic, inclusiv Centrica, ne permit să oferim o experiență completă pentru încărcarea mașinii, inclusiv furnizare, instalare și tarife speciale bazate pe energia verde pentru wall box-ul nostru cu încărcare rapidă”, spune Roelant de Waard, vicepreședinte al birourilor de Marketing, Vânzări și Service în cadrul Ford Europa.

Ford lansează, de asemenea, o aplicație pentru telefon și tabletă care le permite posesorilor și operatorilor de mașini plug-in hybrid să localizeze facil punctele de încărcare, să ajungă la ele și să plătească pentru încărcare. În parteneriat cu NewMotion, Ford oferă acces la una dintre cele mai extinse rețele de stații de încărcare la nivel european. Noua aplicație va permite accesul și plata rapide la peste 118.000 de puncte de încărcare aflate în 30 de țări de pe Continent. Clienții vor putea să utilizeze aceste stații inițiind și plătind serviciile de încărcare cu un singur cont de utilizator, rezultatul fiind o experiență simplificată de utilizare.

În plus, aplicația de mobil FordPass și modemul FordPass Connect, integrat în vehicule, le permit șoferilor să monitorizeze de la distanță nivelul de încărcare a bateriei.

 Seria de experiențe Go Electric debutează la rândul său la Salonul Auto de la Frankfurt, ajutând la de-mistificarea electrificării în fața clienților. Vizitatorii secțiunii Go Electric vor descoperi exponate interactive, experiențe captivante și un simulator de accelerație a mașinilor electrice care va fi prezentat aici în premieră mondială.

În cadrul Go Electric, vizitatorii se vor întâlni cu o gamă de experiențe concepute pentru a-i ajuta să înțeleagă mai bine tehnologiile de astăzi și de mâine, dar și să descopere cele mai bune soluții pentru nevoile fiecăruia.

Lista de experiențe Go Electric include:

 • Un simulator de accelerație a mașinilor electrice care replică senzațiile pe care le oferă accelerația liniară a acestui tip de propulsie.
 • O călătorie prin realitatea augmentată în care fiecare tip de propulsie oferit de Ford este prezentat și explicat în detaliu: de la tehnologia mild-hybrid la 48V de pe noul Ford Puma, până la cea complet electrică care va fi oferită pe vii SUV-ul de performanță inspirat de Mustang.
 • O experiență tactilă interactivă care îi va ajuta pe clienți să aleagă cea mai bună variantă de propulsie pentru nevoile lor.
 • Un exponat care utilizează hardware real cu ajutorul căruia clienții vor înțelege cât de repede pot fi încărcate vehiculele plug-in hybrid și cele full-electrice în multiple scenarii.

Vizitatorii pot să experimenteze secțiunea Go Electric în cadrul Salonului auto de la Frankfurt până în 22 septembrie. Ulterior, seria de experiențe va face un tur european care va trece prin Italia (25 octombrie – 4 noiembrie), Franța (16-24 noiembrie), Spania și Marea Britanie în 2019 și la începutul anului 2020.

Pentru informaţii cu privire la ofertele de preţ a  intregii game Ford, vă aşteptăm la showroom-ul CENTRAL MOTORS, din Bistriţa, cartier Viisoara, Nr. 301 A, sau ne puteţi contacta la numărul de telefon 0263 222 888.

Se caută mecanic auto, bucătar, contabil sau barman! NOI locuri de muncă, în Bistriţa! octombrie 14, 2019 - PP Auto caută pentru angajare un mecanic auto cu experienţă în reparaţii şi diagnosticare, iar Panebo Gaz angajează contabil! Se caută şi bucătari, barmani, ingineri, brutari sau conducători auto! Se oferă condiţii avantajoase de muncă şi plată!
VIDEO – Proprietarul câinilor de pe Tărpiului: Îmi asum ce s-a-ntâmplat, stau rău cu timpul, dar îi iubesc! octombrie 14, 2019 - Peste 20 de câini stau într-o curte pe strada Tărpiului. Imaginile video surprinse de vecini au oripilat internauții. Câinii se mănâncă între ei și chiar au mâncat puiuți. Proprietarul a ținut să explice că își asumă ceea ce s-a întâmplat. ”Nu am timp destul, dar îi iubesc. Îi hrănesc și mă joc cu ei jumătate de oră pe zi!” a spus acesta. VEDEȚI și declarația reprezentanților DSVSA BN, cât și a unei iubitoare de câini:
FOTO: Cel mai mare pericol pentru bistriţenii de azi… octombrie 14, 2019 - Cel mai mare pericol pentru bistriţenii de azi? „Dumnezeu ne oferă la fiecare pas semne…! Prin oamenii şi situaţiile cu care ne confruntăm şi care ar trebui să ne ajute să ne oprim locului şi să descoperim..."
Aquabis: Se sistează apa, în Prundu Bârgăului octombrie 14, 2019 - Astăzi , 14 octombrie 2019, se va sista TOTAL furnizarea apei potabile în  localitatea Prundu Bârgăului. Ce stradă va fi afectată:
FOTO/VIDEO: Munca migăloasă l-a scăpat de medicamente și i-a readus zâmbetul pe buze octombrie 14, 2019 - A fost forțat să se pensioneze de boală. Iar după ce iubirea vieții lui pleacă dintre cei vii, Luca Oroian simte că ”nu mai e bun la nimic”. Asta până și-a pus pasiunea în practică. Astfel, că e vorba de căluți, ultimul răcnet de motocicletă, un trabant sau un Taf, o căsuță pentru păpuși sau o cutie pentru bijuterii, nenea Luca Oroian nu se dă înapoi de la nicio provocare. Obiectele din lemn ce ies din mâinile sale sunt IMPRESIONANTE.
Cabinete medicale de la Policlinică, inundate! Cum este afectat programul unității medicale: octombrie 14, 2019 - Mai multe cabinete medicale de la policlinica Spitalului Județean de Urgență Bistrița au fost inundate. Deși problema a fost rezolvată, activitatea ambulatoriului a fost perturbată, fiind verificate echipamentele medicale din cabinetele respective.
Dacă ești convins că ea e aleasa, ia-i inelul de logodnă cu diamante de la Atlantis Gold! Luna asta, cu 10 la sută mai ieftin octombrie 13, 2019 - De cele mai multe ori dăruim bijuterii pentru a marca anumite momente importante din viața nostră: o cerere în căsătorie, căsătoria, botezul celui mic, o aniversare mai specială sau a unui om special din viața noastră. Și da, cadoul sub forma unei bijuterii este printre cele mai potrivite: cel drag poate avea mereu amintirea palpabilă a acelui moment fericit din viață, îl poate purta în fiecare zi și da, o bijuterie de aur este în același timp și o investiție bună, aurul este mereu o monedă de schimb.
Ambulanța, pe post de taximetru. VEZI pentru ce cheamă bistrițenii salvarea octombrie 13, 2019 - Potrivit statisticilor, jumătate dintre românii care sună la 112 nu anunţă o urgenţă. Mulţi încă preferă să cheme Ambulanţa pentru dureri banale ori stări de febră, în loc să ceară ajutorul medicilor de familie sau centrelor de permanență. VEZI pentru ce cheamă bistrițenii salvarea:
FOTO. O apariţie seducătoare, la Bistriţa: „Animalele nu ştiu că ai sărbători, ai grijă de ele ca de un copil mic…” octombrie 13, 2019 - Fără îndoială, una dintre apariţiile seducătoare, ieri, la târgul săptămânal Produs în Bistriţa-Năsăud, în centrul oraşului, a fost standul familiei Oprea din Feldru. Este prima familie din judeţ care a primit calificativul de „produs montan” pentru brânza frământată şi caşul de oaie.
Bachus vizitează Teaca! 30 de sortimente de vin ajung în curtea Mocăniței Transilvaniei, care ducea licoarea la Casa Imperială Austriacă octombrie 13, 2019 - Bachus pune stăpânire pe Teaca săptămâna viitoare. 7 crame din Podgoria Lechința vor prezenta mai bine de 30 de sortimente de vin în curtea Mocăniței Transilvaniei, trenul care, acum câteva sute de ani, ducea vinul vestit de Lechința, la Curtea Regală Austriacă.
Bistrițenii au prins gustul aventurii și umblă hai hui în vacanțe, cu camperul! octombrie 13, 2019 - Un nou tip de vacanțe e la modă printre bistrițeni. Cea cu camperul. Dacă unii aleg să descopere România alături de familie sau de prieteni la volanul unei autorulote, alții aleg să umble hai hui prin Europa. Cei care au fost în asfel de vacanțe spun că experiența e una inedită, iar faptul că îți poți reconfigura traseul și vacanța după pofta inimii este partea cea mai frumoasă și aventuroasă. Câteva ore de condus și unghiul din care privești vacanța se schimbă total. Poți fi acum la munte și peste câteva ore la mare. Sau astăzi în Italia și mâine în Franța. Vrei pe Coasta de Azur? Setezi GPS-ul să te ducă acolo și nu-ți rămâne decât grija locurilor de vizitat, casa și masa sunt cu tine, mereu. Plus familia sau prietenii!
Unul și…bun?? Un singur ofertant pentru lucrările la UPU, la cea de-a doua licitație octombrie 13, 2019 - Încă din primăvara anului trecut se vorbea despre extinderea UPU. După ce documentația a fost finalizată, nimeni nu s-a arătat interesat de execuția lucrărilor. ”O veste care mă bucură foarte mult e că avem un ofertant, la cea de-a doua licitație pentru extinderea UPU” a declarat managerul Spitalului.
VIDEO: Ursul, la doi paşi de Bistriţa! octombrie 13, 2019 - Dacă până zilele trecute eram informaţi despre urşi care terorizează locuitorii din Cuşma sau Ocniţa – de acum ne putem aştepta să-l vedem mult mai aproape! Un urs a fost surprins azi-noapte, la doi paşi de Bistriţa…!
Aquabis: Avarie, în Negrileşti. Cum vor fi afectaţi locuitorii octombrie 13, 2019 - O avarie s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică în localitatea Negrileşti. Cum vor fi afectaţi locuitorii:
VIDEO: SCANDAL într-un autocar Tabita Tour care mergea în Spania octombrie 13, 2019 - Scene halucinante s-au desfășurat în autogara din Arad. Protagonistul este un bistrițean, șofer al firmei de transport Tabita Tour. Bărbatul a sărit la bătaie și a agresat o femeie, pasageră în cursa ce trebuia să o ducă în Spania. Cei prezenți la toată scena spun că de vină ar fi șoferul, în timp ce alții dau vina pe femeie. VEZI ce se va întâmpla cu șoferul autocarului: