Ford dezvăluie o gamă de vehicule electrificate care va depăși gama de modele cu motorizări convenționale benzină și diesel până în 2022

Ford dezvăluie o gamă de vehicule electrificate care va depăși gama de modele cu motorizări convenționale benzină și diesel până în 2022

Ford lansează în premieră la Salonul Auto de la Frankfurt cea mai puternică gamă de vehicule electrificate din istoria sa. Aceasta include noul Puma EcoBoost Hybrid, noile modele plug-in hybrid Explorer și Tourneo Custom și noua generație a SUV-ului Kuga – primul model Ford care este oferit în versiuni de propulsie mild-hybrid, full-hybrid și plug-in hybrid.

 • Momentul de cotitură dinspre motorizările convenționale benzină sau diesel către cele electrificate este așteptat până în 2022. În acel moment, mai mult de 50% dintre vehiculele Ford destinate transportului de pasageri vor fi electrificate.
 • Noile soluții de încărcare domestică de tip wall box vor reduce timpul de încărcare cu până la o treime pentru clienții modelelor plug-in hybrid Ford. Serviciile de instalare și tarifele bazate pe energie verde vor fi oferite în parteneriat cu șase furnizori europeni de top, printre care Centrica.
 • O nouă aplicație pentru telefon permite acces facil la mai mult de 118.000 de puncte de încărcare în Europa în parteneriat cu NewMotion.
 • Ford Puma – un nou capitol în identitatea de design Ford – își face debutul la un salon auto, fiind dezvăluit în premieră în echiparea de top Puma Titanium X.
 • Vizitatorii Salonului Auto vor putea să experimenteze primul simulator de accelerație a vehiculelor electrice și o serie de activități bazate pe realitatea augmentată. Acestea fac parte din noua serie de experiențe Go Electric.

Ford demonstrează în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, implicarea în viitorul electrificat al clienților săi.

Compania a dezvăluit cea mai completă gamă de vehicule electrificate din istoria sa, acestea urmând să ajute la o rocadă între vânzările de modele electrificate și cele cu motorizări convenționale pe benzină și diesel în Europa până la finalul anului 2022.

În cursul acestui an, Ford a anunțat că fiecare model din gamă va include cel puțin o versiune electrificată – mild-hybrid, full-hybrid, plug-in hybrid sau full-electric – dezvoltând astfel una dintre cele mai complexe game dedicate clienților europeni. Compania va lansa 17 vehicule electrificate până în 2024, opt dintre acestea fiind prezentate în premieră în 2019.

Ford se așteaptă ca motorizările electrificate să reprezinte mai mult de jumătate din vânzările companiei până la finalul anului 2022, creând o rocadă între versiunile electrificate și cele convenționale benzină și diesel. Până în acel moment, compania se așteaptă ca vânzările totale de mașini electrificate depășească un milion de exemplare.

“Pe măsură ce electrificarea devine curentul principal de dezvoltare al industriei auto, creștem substanțial numărul de opțiuni cu propulsie electrificată pentru clienții noștri, care vor putea să aleagă varianta care se potrivește cu nevoile lor”, spune Stuart Rowley, președinte Ford Europa. „Prin facilitatea tranziției către un vehicul electrificat, estimăm ca până în 2022, majoritatea vânzărilor noastre de autoturisme să fie reprezentată de modele electrificate.”

Standul complet electrificat pe care Ford îl dezvăluie la Salonul Auto de la Frankfurt este populat de cea mai complexă gamă de mașini cu propulsie alternativă pe care a prezentat-o vreodată compania. Lista de modele include:

 • Versiunea Kuga Plug-In Hybrid a noii generații a SUV-ului compact Ford – Kuga devine astfel cel mai electrificat vehicul din istoria Ford, fiind primul care oferă variante de propulsie mild-hybrid, full-hybrid cu auto-încărcare și plug-in hybrid.
 • Noul Explorer Plug-In Hybrid, SUV care le oferă pasagerilor șapte locuri, și noul Tourneo Custom Plug-In Hybrid, care oferă spațiu pentru până la opt pasageri – ambele pun la dispoziția clienților autonomie pur electrică în paralel cu libertatea și cu autonomia permise de un motor tradițional pe combustie.
 • Noul Puma EcoBoost Hybrid, un crossover compact inspirat din lumea SUV-urilor care oferă tehnologie mild-hybrid ce reduce emisiile de CO2, optimizând în același timp consumul și oferind o experiență de șofat plină de satisfacții. Modelul va fi prezentat în premieră în stilata versiune de echipare Titanium X.
 • Noul Ford Mondeo Hybrid wagon, cu tehnologie de auto-încărcare, model care beneficiază de un sistem propulsie full-hybrid ce combină un motor pe benzină cu unul electric. Tehnologia este o alternativă convingătoare la tehnologia diesel și permite o rulare rafinată în modul complet electric în special în oraș și în scenarii de șofat care presupun opriri și porniri dese.

Noul SUV electric de performanță inspirat de Mustang va sosi în 2020 și va oferi posibilitatea de încărcare rapidă, autonomia pur electrică țintită de acest model urmând să fie de 600 de kilometri conform metodei de calcul World Harmonised Light Vehicle Test Procedure (WLTP)*.

“Nu există o soluție atotcuprinzătoare când vine vorba de electrificare – circumstanțele și necesitățile de transport ale clienților diferă”, spune Joerg Beyer, director executiv al biroului de Inginerie în cadrul Ford Europa. “Strategia noastră este să identificăm și să oferim opțiunea de motorizare electrificată potrivită pentru vehiculul potrivit, transformând experiența clienților noștri cu astfel de mașini într-una agreabilă”.

Soluții facile de încărcare

Ford va colabora cu șase furnizori de energie din toată Europa, pentru a le putea oferi clienților de vehicule electrificate servicii de încărcare domestice de tip wall box și acces la tarife bazate pe energie verde, permițând în acest fel o încărcare mai simplă, mai rapidă și mai puțin costisitoare a mașinilor electrificate.

Colaborarea recent anunțată cu Centrica va pune la dispoziție aceste servicii în Marea Britanie și Irlanda. De asemenea, partenerii Ford din zona de energie vor sprijini prin serviciile lor de instalare rețeaua de dealeri Ford din Europa.

Soluția wall box dezvoltată de Ford permite o putere de încărcare cu până la 50% mai mare față de o priză domestică normală, reducând astfel timpii de încărcare cu până la o treime pentru clienții modelelor Ford plug-in hybrid care doresc să alimenteze bateria mașinii în garajul propriu.

“Parteneriatele noastre cu aceste companii de top din domeniul energetic, inclusiv Centrica, ne permit să oferim o experiență completă pentru încărcarea mașinii, inclusiv furnizare, instalare și tarife speciale bazate pe energia verde pentru wall box-ul nostru cu încărcare rapidă”, spune Roelant de Waard, vicepreședinte al birourilor de Marketing, Vânzări și Service în cadrul Ford Europa.

Ford lansează, de asemenea, o aplicație pentru telefon și tabletă care le permite posesorilor și operatorilor de mașini plug-in hybrid să localizeze facil punctele de încărcare, să ajungă la ele și să plătească pentru încărcare. În parteneriat cu NewMotion, Ford oferă acces la una dintre cele mai extinse rețele de stații de încărcare la nivel european. Noua aplicație va permite accesul și plata rapide la peste 118.000 de puncte de încărcare aflate în 30 de țări de pe Continent. Clienții vor putea să utilizeze aceste stații inițiind și plătind serviciile de încărcare cu un singur cont de utilizator, rezultatul fiind o experiență simplificată de utilizare.

În plus, aplicația de mobil FordPass și modemul FordPass Connect, integrat în vehicule, le permit șoferilor să monitorizeze de la distanță nivelul de încărcare a bateriei.

 Seria de experiențe Go Electric debutează la rândul său la Salonul Auto de la Frankfurt, ajutând la de-mistificarea electrificării în fața clienților. Vizitatorii secțiunii Go Electric vor descoperi exponate interactive, experiențe captivante și un simulator de accelerație a mașinilor electrice care va fi prezentat aici în premieră mondială.

În cadrul Go Electric, vizitatorii se vor întâlni cu o gamă de experiențe concepute pentru a-i ajuta să înțeleagă mai bine tehnologiile de astăzi și de mâine, dar și să descopere cele mai bune soluții pentru nevoile fiecăruia.

Lista de experiențe Go Electric include:

 • Un simulator de accelerație a mașinilor electrice care replică senzațiile pe care le oferă accelerația liniară a acestui tip de propulsie.
 • O călătorie prin realitatea augmentată în care fiecare tip de propulsie oferit de Ford este prezentat și explicat în detaliu: de la tehnologia mild-hybrid la 48V de pe noul Ford Puma, până la cea complet electrică care va fi oferită pe vii SUV-ul de performanță inspirat de Mustang.
 • O experiență tactilă interactivă care îi va ajuta pe clienți să aleagă cea mai bună variantă de propulsie pentru nevoile lor.
 • Un exponat care utilizează hardware real cu ajutorul căruia clienții vor înțelege cât de repede pot fi încărcate vehiculele plug-in hybrid și cele full-electrice în multiple scenarii.

Vizitatorii pot să experimenteze secțiunea Go Electric în cadrul Salonului auto de la Frankfurt până în 22 septembrie. Ulterior, seria de experiențe va face un tur european care va trece prin Italia (25 octombrie – 4 noiembrie), Franța (16-24 noiembrie), Spania și Marea Britanie în 2019 și la începutul anului 2020.

Pentru informaţii cu privire la ofertele de preţ a  intregii game Ford, vă aşteptăm la showroom-ul CENTRAL MOTORS, din Bistriţa, cartier Viisoara, Nr. 301 A, sau ne puteţi contacta la numărul de telefon 0263 222 888.

Dolha se apucă de tăiat copaci! „E o necesitate și e vorba de siguranță!”! februarie 22, 2020 - Din cauza vântului puternic din ultima perioadă, peste 5000 de consumatori din județ au rămas fără curent. Mai mult, și un tronson de cale ferată a fost blocat. Cauza- copaci căzuți pe linii de înaltă sau joasă tensiune și pe calea ferată. ”Știu că nu e momentul cel mai potrivit, cu acuzele aduse județului nostru în ce privește defrișările. Dar TREBUIE tăiați copaci. E vorba de necesitate și siguranță!” a spus Dolha.
FOTO- DUMITRIȚA: A transformat centrul satului în parc de dezmembrări rable februarie 22, 2020 - Ce-a fost și ce-a ajuns! Dacă pe vremuri centrul satului era locul unde tinerii se adunau la horă, acum, centrul satului poate fi orice altceva. E și cazul Dumitriței, acolo unde centrul satului e locul unde se adună...rablele.
Un artist ceramist a murit într-un accident de circulație în Africa. Familia are nevoie de ajutor să-i aducă trupul acasă februarie 22, 2020 - Un ceramist din Bistrița s-a stins zilele trecute după ce a fost implicat într-un grav accident de circulație petrecut în statul african Mali. Prietenii săi s-au solidarizat pe rețelele de socializare și vor să ajute familia să îi aducă trupul acasă.
VIDEO: PANICĂ la Spitalul Județean! Un pacient, suspect de îmbolnăvire cu coronavirus februarie 21, 2020 - Momente de panică și mobilizare a cadrelor medicale de la Spitalul Județean. Un bistrițean, proaspăt întors din țări exotice, s-a prezentat la UPU cu febră. Acesta a fost consultat separat, fiind suspect de imbolnăvire cu coronavirus.
Ioan Turc: Vă provoc domnule Cristian Niculae la o dezbatere în direct cu toată presa. Unde și când vreți! februarie 21, 2020 - Într-o conferință de presă, liderul liberalilor Ioan Turc l-a provocat public pe viceprimarul și candidatul PSD la fotoliul de primar al municipiului Bistrița la o dezbatere în direct cu toată presa.
Părerea voastră contează! Chestionare de evaluare a funcționarilor de la ghișee! februarie 21, 2020 - Prefectul Stelian Dolha a subliniat în repetate rânduri că dorește o mai bună colaborare între cetățeni și instituțiile publice. Pentru a îmbunătății calitatea serviciilor oferite, acesta a venit cu o propunere. De săptămâna viitoare, la FIECARE instituție veți găsi chestionare de evaluare a funcționarilor. Se lucrează chiar și la un soft, astfel încât DOAR să apăsați câteva taste pentru a-i evalua.
Bistrița-Năsăud, pe lista județelor cu cele mai mari daune plătite de asiguratorii de locuințe februarie 21, 2020 - Bistrița-Năsăud se află în topul județelor unde asiguratorii de locuințe au plătit cele mai mari despăgubiri în urma dezastrelor naturale. În țară în continuare există peste 7 milioane de locuințe neasigurate.
Liberalii bistrițeni așteaptă motivarea instanței în cazul primarului Traian Ogâgău februarie 21, 2020 - Președintele PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc, a vorbit astăzi în cadrul unei conferințe de presă și de situația în care se găsește primarul Traian Ogâgău după ce a primit o condamnare cu suspendare din partea unei instanțe năsăudene.
VIDEO: Prefectul speră ca problema fermierilor din Ilva Mică să se rezolve… prin generozitatea celor ce dețin terenuri februarie 21, 2020 - Aproape 2000 de animale nu au loc de pășune în Ilva Mică. Din această cauză, fermierii nici nu au subvenții de la APIA pentru ele. Prefectul Dolha speră ca problema să se rezolve, cel puțin momentan, prin generozitate. Cei ce au concesionat terenuri să cedeze o parte din ele fermierilor.
Pâine artizanală, făcută cu maia și mult drag, din făină de secară și cu semințe, numai la Michaela’s Braserie februarie 21, 2020 - Dacă n-ați descoperit până acum pâinea cu maia, nu știți nimic de calitățile ei extraordinare, puteți începe să o recunoașteți măcar prin gustul deosebit și miezul plin dacă ajungeți la Michaela's Braserie, pe Bulevardul 1 Decembrie din Bistrița. O să reveniți, vă asigurăm! Și nu doar pentru pâine. Întotdeauna o să găsiți la ei ceva dulce sau ușor sărat, abia scos din cuptor, o cafea bună, un mic dejun sau un prânz copios, care vă poate fi livrat inclusiv acasă sau la birou. Dar pâinea artizanală făcută cu maia, în fiecare dimineață, vă avertizăm, dă dependență! E altceva...
Sute de șantiere de împăduriri, organizate în Bistrița-Năsăud. Bistrițenii sunt invitați să ajute! februarie 21, 2020 - Potrivit ministrului Mediului Costel Alexe 2.500 de păduri noi urmează să fie plantate de la 0 în țară. Printre județele cu cele mai multe șantiere de împăduriri se numără și Bistrița-Năsăud, care se află și în topul tăierilor ilegale.
VIDEO: Alți doi aleși locali dau cu stângu-n dreptul pe ultima sută de metri de mandat! februarie 21, 2020 - ANI a găsit nereguli la încă doi aleși locali bistrițeni. E vorba de primarul din comuna Matei și viceprimarul din comuna Ilva Mică. Dacă unul va fi retras din funcție, celălalt, cercetat penal...mai poate sta încă liniștit pe fotoliu.
SUPERCOM colectează GRATUIT deșeurile mari! AFLĂ programul de colectare în orașele județului: februarie 21, 2020 - În perioada 24 februarie 2020 – 07 martie 2020 se va desfășura Campania de colectare gratuită a deșeurilor voluminoase în mediul urban. Este vorba despre mobilier vechi, covoare sau saltele uzate și alte obiecte mari de folosință îndelungată. AFLĂ programul de colectare în Bistrița, Năsăud, Beclean și Sîngeorz-Băi:
FOTO: Bunătăți din Bistrița-Năsăud, la Târgul de Turism al României februarie 21, 2020 - Bunătățile și minunățiile marca Produs în Bistrița-Năsăud au cucerit din nou la Târgul de Turism al României: „O zestre culturală inedită, natură de basm, gustul bucatelor tradiționale, licori magice și vinuri împărătești, creativitate transpusă în produse meșteșugărești, tradiții păstrate cu sfințenie în locuri în care timpul a încremenit, fascinat de mituri...”
Aquabis: Trei străzi din Bistrița rămân fără apă rece astăzi februarie 21, 2020 - Trei străzi din Bistrița rămân astăzi, pentru câteva ore, fără apă rece – anunță Aquabis.
Peste 200 de străzi noi, în Bistrița…! Bistrița, mai tare decât Clujul…?! februarie 21, 2020 - După 1989, intravilanul municipiului Bistrița a crescut de aproape trei ori. Așa se face că avem peste 200 de străzi noi, care nu existau înainte de 89. Lucrurile ar fi stat altfel, probabil, dacă administrațiile orașului ar fi adoptat o poziție dură și tranșantă. Așa s-a întâmplat la Cluj. În cartierele de acolo, ai toate șansele să vezi în curtea unei case mici – două case mari...
Și-a dat foc, de nervi pe polițiștii locali! februarie 21, 2020 - S-a întâmplat azi-noapte, în zona Ștefan cel Mare din municipiu. Un om al străzii și-a dat foc după ce polițiștii locali l-au apostrofat.
FOTO: S-a întors din Siberia pe jos, traversând înot râul Tisa…! Azi autoritățile i-au cântat „La mulți ani” februarie 20, 2020 - Momente emoționante, astăzi, pentru un veteran de război care a primit vizita oficialităților. Este vorba despre Teodor Avram care a împlinit azi venerabila vârstă de 100 de ani. După război, Teodor Avram a găsit puterea să se întoarcă la familia sa pe jos, din Siberia, traversând înot râul Tisa.
Gunoaiele din județ ne costă scump! Pentru ce mai alocă CJ BN încă 10,3 milioane de lei: februarie 20, 2020 - Consilierii județeni au aprobat bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul 2020. Astfel s-a aprobat cheltuirea a 10,3 milioane de lei pentru...gunoaiele din județ. AFLĂ ce se face de banii aceștia:
Uite parcările, nu-s parcările! Promisiuni de locuri de parcare lăsate în aer de municipalitate! februarie 20, 2020 - Nevoia de locuri de parcare, în municipiu, e mare. De-a lungul anilor, administrația locală a promis parcări supraetajate, subterane, etc. Toate au rămas la nivel de vise frumoase. Unul singur ar începe să prindă contur, dar și asta datorită preluării de către o altă instituție.
Povestea bolnavă a incestului de la Țagu. Mamă și fiică adolescentă au născut, deodată, copiii aceluiași bărbat februarie 20, 2020 - La doar 15 ani, o copilă din localitatea Țagu, comuna Budești, dădea naștere primului său copil. Acesta era făcut tocmai cu tatăl său, alături de care locuia într-un apartament din Bistrița. Ironia sorții face ca în același timp, mama sa să dea și ea naștere unui copil.
VIDEO: Betak le oferă bistrițenilor un eveniment de excepție, în 25 februarie februarie 20, 2020 - Betak ne oferă săptămâna viitoare un eveniment de excepție, în Biserica Romano-Catolică de pe str. Gheorghe Șincai Nr. 26. „Este începutul unei serii de concerte, organizate de Betak, până în luna iunie”, au precizat reprezentanții companiei. 
Case de tip familial, pentru copiii cu dizabilități, la Bistrița! februarie 20, 2020 - Un proiect inedit urmează să prinsă contur în municipiu. Consiliul Județean face primii pași pentru realizarea a două case de tip familial, special pentru copiii cu dizabilități! CE alte investiții în domeniul social va mai face CJ BN:
GRAV! În 6 comune din județ nu există nici măcar un medic de familie. Alte zeci sunt în deficit serios februarie 20, 2020 - În 6 comune din județ nu există nici măcar un medic de familie. Alte zeci de comune sunt în deficit serios lipsind cel puțin câte un medic de familie. În deficit sunt și trei din cele patru orașe.
Mai bine de 70 de bistrițeni au ajuns la spital din cauza pneumoniei februarie 20, 2020 - Săptămâna trecută, peste 70 de bistrițeni au avut nevoie de internare în spital, după ce au făcut pneumonie. Și gripa a trimis la spital 17 bistrițeni, unuia dintre ei afecțiunea fiindu-i fatală.
ATENȚIE! Circulație restricționată pe Valea Ghinzii și strada Aerodromului! februarie 20, 2020 - Se continuă lucrările de modernizare a Văii Ghinzii. Din acest motiv, circulația rutieră va fi restricționată în acea zonă. Traficul rutier va fi deviat începând de azi.
GROAZNIC! S-a culcat ani de zile cu fiica sa de 14 ani. Din incest a rezultat și un copil… februarie 20, 2020 - Un bărbat a fost reținut zilele trecute, după ce procurorii au descoperit că acesta a întreținut ani de zile relații sexuale cu fiica sa minoră. Totul a început în 2010, pe când aceasta avea doar 14 ani și a continuat până în 2017. La doar un an de la debutul calvarului, copila a născut un bebeluș...
Centrele de permanență, „invitate” să preia din aglomerația de la spital, pe durata lucrărilor de extindere februarie 19, 2020 - Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița urmează să aibă parte de ample lucrări de extindere și reabilitare. Pe durata lucrărilor, aglomerarea de la UPU și timpul de așteptare ar putea să crească simțitor, motiv pentru care CAS BN face apel la bistrițeni să apeleze și la centrele de permanență.
ÎN SFÂRȘIT! Se alocă bani pentru un castel aproape prăbușit! februarie 19, 2020 - Consiliul Județean a prins în bugetul anului 2020 bani pentru un castel aproape prăbușit! Totuși, fondurile ajung doar pentru ”punerea în siguranță”. Asta până când probabil se vor găsi fonduri europene pentru reabilitarea integrală.
Mâine, la Bistrița: „Dezrobirea rromilor”. Dezbatere și spectacol extraordinar de folclor februarie 19, 2020 - Se anunță o zi plină de evenimente, mâine la Bistrița! Iubitorii de folclor sunt invitați la spectacol extraordinar susținut de soliștii ansamblului „Dor Românesc”. De la ora 13.00, la Instituția Prefectului, are loc dezbaterea cu tema cu tema  „Stima de Sine prin asumare etnică”, în cadrul evenimentului „Dezrobirea rromilor”: