1.3 C
Bistrița
joi, decembrie 7, 2023

Foștii parlamentari care și-au cerut pensiile speciale în instanță, cu sufletul la gură! CCR dă verdictul săptămâna viitoare

Curtea Constituțională urmează să judece săptămâna viitoare sesizările a peste 70 de foști parlamentari care cer punerea în plată a pensiilor speciale, desființate anul trecut în februarie. Printre ei se numără și mai mulți parlamentari din Bistrița-Năsăud.

Potrivit Adevărul.ro, Curtea Constituțională va judeca săptămâna viitoare sesizările a peste 70 de foști parlamentari care vor punerea în plată a pensiilor speciale, care au fost desființate de legislativ anul trecut în frbruarie.

Nu mai puțin de 827 de deputați și senatori au beneficiat de aceste pensii, care variau între 2.100 de lei și aproape 15.000 de lei.

Printre cei care își cer în instanță pensiile speciale se numără și 7 parlamentari din Bistrița-Năsăud. Anul trecut, la mijlocul lunii aprilie Ilieșiu Viorel, Oltean Ioan, Pupeză Viorel, Rus Emil, Scurtu Emil, Sconea Ioan și Țintean Ioan chemau în judecată Camera Deputaților, Senatul și secretariatele celor două camere.

Cei 7 cereau nulitatea ordinelor prin care au rămas fără pensiile speciale, în urma eliminării acestora. Și acest proces a rămas în stand by până se va pronunța Curtea Constituțională. Mai multe detalii despre acest subiect puteți citi AICI.

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Da ce ati facut voi politruci incompetenți si nulități,să meritati pensia,ați distrus Romania si acum vreti si bani pentru asta ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Scurt ghid turistic pentru cei care vor să viziteze Macao

Macao mai este cunoscut și ca „Vegas-ul Chinei” grație multitudinii de cazinouri de top prezente în acest oraș. El este însă și o destinație turistică ideală dacă vrei să petreci un weekend sau chiar mai mult într-un oraș asiatic extrem de dezvoltat.

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie, Orange angajează manager. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie. Se oferă salariu atractiv, transport asigurat, bonuri de masă de 30 lei/zi lucrătoare. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de specialist marketing & comunicare și infirmieră part-time.

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...