16.4 C
Bistrița
duminică, septembrie 14, 2025

FOTO 6,4 milioane de lei pentru cea de-a doua celulă de depozitare a deșeurilor de la Tărpiu. Când va fi gata:

Cu o întârziere considerabilă măsurată în ani, astăzi a început construcția celei de-a doua celule la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor de la Tărpiu. Prima celulă trebuia închisă încă de anul trecut, însă s-a cerut o derogare pentru a mai putea funcționa.

Astăzi va începe construcția celei de-a doua celule de depozitare a deșeurilor la centrul de la Tărpiu. Asta după ce s-a întârziat începerea lucrărilor câțiva ani buni. Firma care se va ocupa de amenajarea celei de-a doua celule va pune mâna pe 6,4 milioane de lei, cu TVA.

Prima celulă trebuia închisă încă de anul trecut, însă, se pare, nu a ajuns la capacitate maximă, astfel că a cerut o derogare pentru a putea funcționa în continuare.

Construcția celulei numărul doi se va întinde pe 8 luni de zile, terenul fiind situat în vecinătatea primei celule. Astfel, abia anul viitor va fi gata, iar până atunci, Vitalia, SRL-ul care administrează centrul de la Tărpiu trebuie să se descurce cu prima celulă.

Aceasta va avea o suprafață totală de peste 23.000 de metri pătrați și va putea „găzdui” 270.914 metri cubi de deșeuri.

„Preocuparea noastră este ca, în viitor, să ajungem să prelucrăm cel puțin jumătate din cantitatea de deșeuri adusă la Tărpiu, iar în următoarea perioadă, peste 6-7 ani, să ajungem să depunem pe groapă 20-25% din cantitatea de deșeuri”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean, Ioan Țintean.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Ești pasionat de torturi și vrei să-ți desăvârșești tehnica? Descoperă toate secretele de la maestrul cofetar Alina Bejan, pentru Un Dulce De Zece!

Măiestria de a face torturi care să fure privirile tuturor și să-i cucerească definitiv pe cei...

MATEROM AUTOMOTIVE TE PREMIAZĂ!

Caravana Škoda 2025 vine cu premii spectaculoase! Două zile de test drive-uri cu cele mai îndrăgite modele Škoda, noutăți din lumea auto și o TOMBOLĂ cu premii WOW îi așteaptă pe bistrițeni la Caravana Škoda 2025.

Iubești fructele de mare?! Musai să ajungi la ALMARS, restaurantul unde gătește chef Ștefan Șimon – bucătar școlit în restaurante cu stele Michelin

Fostul Restaurant Lacto-Vegetarian de pe strada C.R. Vivu din Bistrița, un loc care și-a câștigat reputația...