8.9 C
Bistrița
vineri, mai 7, 2021

FOTO: În doar o lună, e gata terenul pentru sala de sport semi-îngropată de la GN 1! Și lucrările la clădire sunt avansate!

Bistrița va avea o sală de sport semi-îngropată, cu teren de sport deasupra. Aceasta este amplasată la Școala Gimnazială nr 1. Lucrările de reabilitare și modernizare a școlii au început acum o lună. Și deja sunt extrem de avansate!

La finalul anului 2018, municipalitate anunța intenția de modernizare a Școlii Gimnaziale nr 1. Se prezenta ceva nemaivăzut în județul nostru.

Mai exact, proiectul prevedea reabilitarea corpului vechi de clădire și construirea unei săli de sport semi – îngropată, ce va avea deasupra un teren de sport. De asemenea, atelierul mecanic și o sală mică de sport vor fi reabilitate și transformate.

Acum o lună au fost demarate lucrările la Gimnazială 1, și au avansat în ritm alert.

”S-a finalizat demolarea vechilor ateliere ale școlii și s-a finalizat săpătura pentru noua sală de sport. În noul spațiu, în zona demisolului va fi sala de sport nouă, iar deasupra la nivel de parter va fi un teren sintetic de sport. Sala veche de sport va fi modernizată, iar între cele două săli de sport vor fi create vestiare și spații administrative, o sală de mese și laboratoare de informatică. În paralel, în corpul B al Școlii Generale Nr. 1, se lucrează la curățarea pereților de vechile tencuieli interioare pentru pregătirea lucrărilor de reabilitare interioară a clădirii” a anunțat viceprimarul Cristian Niculae.

Proiectul este finanțat cu 4 milioane de euro, din Fonduri Europene.

Copiii Bistriței vor beneficia de condiții excelente de studiu, un fapt care dorim să devină o normalitate în viața orașului – toate școlile din oraș să fie reabilitate și modernizate pe fonduri europene!” a concluzionat Cristian Niculae.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...

Grupul TeraPlast aderă la cea mai mare inițiativă globală de sustenabilitate

Grupul TeraPlast devine parte a UN Global Compact, cea mai importantă inițiativă în domeniul guvernanței corporative...

GRĂBEȘTE-TE! La MAC GSM ai SUPER reduceri, PLUS ocazia de a câștiga un voucher de 500 de lei!

Mai sunt doar TREI zile de mega oferte la MAC GSM. Acum găsești sute de produse...