14.2 C
Bistrița
joi, mai 30, 2024

FOTO: Emblema de merit pentru un pompier din Sîngeorz Băi

O intervenție dificilă, flăcări U-RI-A-ȘE, vieți de salvat, bunuri de păzit. Așa se prezenta situația la incendiul devastator din Șanț, de la finele anului 2019. Pentru modul în care a gestionat intervenția la acest incident, un pompier din Sîngeorz Băi a primit emblema de merit.

Mijloc de noiembrie 2019, miez de noapte….iar la 112 cineva cere disperat ajutor. Un incendiu a izbucnit în localitatea Șanț. Flăcările s-au ridicat rapid, cuprinzând 8 case și mai multe anexe.

Pentru gestionarea acțiunilor de stingere a incendiului au fost direcționate opt echipaje de pompieri militari și voluntari cu șapte autospeciale de stingere și un echipaj de prim ajutor SMURD (trei echipaje de la Garda de Intervenție Sîngeorz Bai, două echipaje de la Secția de Pompieri Năsăud, respectiv SVSU Șanț, Maieru și Rodna).

Incendiul a fost lichidat abia după ȘASE ore de luptă cu flăcările.

FOTO/VIDEO: Incendiu devastator în Șanț. Patru familii au rămas fără locuințe

S-a dat o luptă contra cronometru și situația din teren nu a fost ușor de gestionat. Să salvezi vieți, să încerci să aperi de flăcări cât mai multe bunuri și să reușești să stopezi flăcările uriașe.

Tocmai de aceea, pompierului care a gestionat și coordonat întreaga intervenție i-au fost recunoscute meritele.

”Unul din șefii Gărzii de Intervenție Sângeorz Băi, domnul plutonier adjutant Treancă Grigore, a primit din partea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență – Emblema de merit “Acțiuni umanitare” clasa a II a! În anul 2019, colegul nostru a coordonat exemplar una din cele mai dificile intervenții din zona de competență a ISU Bistrița Năsăud, un incendiu violent ce a cuprins opt case și mai multe anexe din localitatea Șanț! De la începutul carierei și până în prezent, Grigore a condus sute de intervenții in comunitatea din care face parte, deviza “Plecăm toți, ne întoarcem toți!” fiind crezul său în fiecare zi! Felicitări !” au scris cei de la ISU BN pe Facebook.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil:

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?