22.2 C
Bistrița
marți, iulie 23, 2024

FOTO: Emoționant! Încă o viață de om salvată de asistentul Ambulanței Bistrița-Năsăud – Gheorghe Pop

Gheorghe Poppentru prieteni, Gicu – a fost voluntar la Serviciul de Ambulanță Județean BN, în prezent – asistent medical principal al SAJ-BN și mândrul posesor al distincției titlului Cel mai bun coechipier al anului”, oferit de OAMGMAMR BN.

Gheorghe Pop a fost în serviciu, pe tură de zi, astăzi, în Substația Maieru, alături de ambulanțierul Anca Gabriel, pe ambulanța tip B2, BN35SAJ.

În cursul zilei, Dispeceratul Integrat le-a alocat o misiune, în Sângeorz Băi. Un bărbat de 54 ani acuza dureri în piept și stare generală alterată.

Maieru fiind la câțiva kilometri de Sângeorz Băi, echipajul a ajuns în timp foarte scurt. L-au găsit pe bărbat palid și transpirat.

Cei doi au instituit imediat măsurile de evaluare primară și stabilizare. Au anunțat dispeceratul că este nevoie de ajutorul unui echipaj cu medic.

Dispeceratul a trimis imediat în sprijinul lor un echipaj de terapie intensivă SMURD.

Însă acesta pornea din Bistrița. Iar până la Sângeorz avea de parcurs aproximativ 40 de kilometri. Se știa din start că va dura până când sprijinul va ajunge la locul solicitării. 

Echipajul BN35SAJ a continuat măsurile de stabilizare a pacientului și a inițiat legătura cu Centrul de Recepție a Datelor Cluj-Napoca, pentru a transmite date prin intermediul sistemului de telemedicină din dotarea ambulanțelor de urgență.

În timp ce derula transmisia de date, pacientul de 54 ani și-a pierdut cunoștința și a intrat în stop cardio-respirator.

Gicu nu a stat pe gânduri și a inițiat imediat măsurile de resuscitare cardio-pulmonară, conform protocolului european, ajutat de colegul ambulanțier.

După câteva minute de masaj cardiac extern corect efectuat, după un prim șoc electric extern administrat, pacientul și-a reluat funcțiile vitale.

Când au ajuns cei de la Terapie Intensivă din Bistrița, pacientul a fost predat conștient, cu funcții vitale prezente și stabile.

Bărbatul a fost evacuat la UPU de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Bistrita.

De aici, cu același echipaj de terapie intensivă SMURD, a fost transferat de urgență la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș.

Felicitări, Gicu ! Ai (mai) salvat o viață de om! Felicitări echipajelor pentru misiunea reușită! Felicitări dispeceratului pentru modul de gestionare! Însănătoșire grabnică pacientului care poate spune că astăzi s-a născut a doua oară”, au transmis cei de la Serviciul de Ambulanță Bistrița-Năsăud.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. felicitari pt Gicu!! dar totusi, nu asta ii este meseria? sa salveze vieti?
    In fiecare zi sunt oameni din sistem care salveaza vieti, ca asta e menirea lor pana la urma. Ii punem pe toti la ziar? Ca altfel nu ar fi corect fata de ei, nu?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.