8.5 C
Bistrița
joi, februarie 22, 2024

FOTO ILVA MICĂ – COD ROȘU: Accident mortal la ieșirea spre Sîngeorz! 10 persoane, implicate! Un tânăr, decedat

Un apel la 112 solicita intervenția organelor abilitate la un accident petrecut la ieșirea din Ilva Mică spre Sîngeorz-Băi. Au fost alocate un echipaj de descarcerare, unul de Terapie Intensivă Mobilă, două Echipaje de Prim Ajutor și o Ambulanță.

Din primele informații, în cele două autoturisme implicate au fost 10 persoane (7 persoane într-un autoturism – prevăzut cu 7 locuri și 3 persoane în celălalt autoturism, afirmativ răsturnat). La o primă evaluare, situația se prezintă în felul următor: din autoturismul în care se aflau 3 persoane, o victimă este încarcerată, în stop cardio respirator, iar o persoană este semiconștientă, cu leziuni și traumatisme, iar din celălalt autoturism, două persoane prezintă traumatisme craniene” a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița – Năsăud, Marius Rus.

Odată ce echipajele au ajuns acolo, s-a activat planul roșu de intervenție.

UPDATE 1: 

În urma impactului dintre cele două autoturisme, unul, înmatriculat în Mureș, la volanul căruia se afla un șofer începător, a fost aruncat în afara părții carosabile, pe șinele de tren. În mașina aceasta se aflau doi tineri și mama unuia dintre ei. Tinerii, unul din Sîngeorz Băi și altul din Rodna, veniseră de la Cluj, de la facultate, cu trenul, până la Ilva Mică și de aici urmau să își continue drumul spre Rodna, cu autoturismul.

În aceste momente, medicii îl resuscitează pe unul dintre băieții aflați în autoturismul înmatriculat în Mureș. Acesta a fost găsit de medici pe bancheta din spate a autoturismului, în stop cardio-respirator.

Traficul este îngreunat, circulându-se alternativ.

Persoanele aflate în celălalt autoturism, un VW Sharan, veneau din comuna Maieru și se îndreptau spre Năsăud. Dintre cei 7 aflați în mașină, trei prezintă răni superficiale, o tânără și două persoane mai în vârstă, de aproximativ 60- 65 de ani. Un copilaș de 13 ani, din aceeași mașină, nu prezintă nicio leziune.

UPDATE 2:

În ciuda eforturilor medicilor, unul dintre tinerii aflați în mașina înmatriculată în Mureș, a decedat. Acestuia i-au fost aplicate manevrele de resuscitare, însă fără niciun rezultat!

În ciuda manevrelor de resuscitare, bărbatul de 19 ani a fost declarat decedat, la locul accidentului. Alte 6 persoane au fost transportate la spital, prezentau traumatisme și leziuni care, aparent, nu le pun viața în pericol. Celelalte 3 persoane, dintre care un copil de 13 ani, au refuzat transportul la spital” a declarat Marius Rus.

UPDATE 3:

Potrivit martorilor, studenții din autoturismul de culoare albă circulau cu viteză, au derapat într-o curbă și au luat în plin o altă mașină care circula din sens opus. În urma impactului, bucăți din autoturismul Seat au fost împrăștiate pe câțiva metri buni.

„Conducătorul auto al autoturismul care se deplasa spre localitatea Sângeorz-Băi a pierdut controlul volanului și a intrat în derapaj, colizionându-se frontal cu un autoturism marca Sharan, care venea dinspre localitatea Sângeorz-Băi. În urma accidentului au rezultat 7 victime și o persoană decedată la fața locului. Se efectuează cercetări cu privire la comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă”, a declarat comisarul șef Buta Ciprian.

În final, 6 persoane au ajuns la Spitalul Județean de Urgență Bistrița și Spitalul Orășenesc Năsăud. Trei persoane, printre care și copilul de 13 ani au refuzat transportul la spital. Viața răniților nu este pusă în pericol.

„O victimă a fost în stop cardio-respirator, nu a răspuns manevrelor de resuscitare, am fost siliți să declarăm decesul. Au mai fost două victime cu traumatisme toraco-abdominale și încă patru victime cu contuzii minore. Alte trei victime au refuzat transportul la spital”, a declarat medicul SMURD Cristian Petruțiu.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.

Se fac angajări la Electroplast Bistrița: Se caută Key Account manager și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la ELECTROPLAST Bistrița, care angajează Key Account Manager și operatori Cabluri Electrice. Patiseria Sweet Iris de pe Năsăudului are nevoie de vânzătoare. NOI locuri de muncă, la CML, Fan Courier, Leoni și Aquabis. Oferta completă – mai jos: