-0.6 C
Bistrița
marți, ianuarie 31, 2023

FOTO: Încă 150 de borne au fost sculptate cu măiestrie pentru a înfrumuseța Via Transilvanica

Via Transilvanica prinde contur tot mai mult și mai mult! Drumul care unește România este evidențiat prin borne unice, frumos sculptate. Artiști și sculptori din Cluj, Iași și chiar și din Bulgaria, tocmai au terminat de sculptat încă 150 de borne.

Un vis care prinde tot mai mult contur! Via Transilvanica se extinde de la o zi la alta, și va reuși, în curând, să unească România, așa cum îl și supranumesc inițiatorii.

Din kilometru în kilometru, ”El Camino de România” e evidențiat de borne. Și nu orice fel de borne, ci lucrate manual de maeștrii pricepuți în ale artei.

Primele 100 de borne au fost sculptate în luna august și le puteți revedeaa AICI:

FOTO IMPRESIONANT: 10 artiști s-au întrecut în sculptarea bornelor pentru Via Transilvanica

Începutul lunii septembrie a unit alți 16 sculptori. Veniți din Cluj, Timișoara, Iași și chiar Bulgarea, maeștrii în ale artei s-au întrecut în sculptarea a altor 150 de borne.

În jur de 150 de borne au fost aduse aici, ridicate cu utilaje, aranjate pe paleți, iar apoi sculptatate pentru a spune povestea unui artist, viziunea pe care fiecare sculptor a avut-o în legătura cu acest proiect. Fiecare bornă este unică și are propriul caracter, așa cum fiecare județ prin care drumul Via Transilvanica trece, are peisajele, poveștile și oamenii săi, care așteaptă să fie descoperiți prin această călătorie de 1000 de km. Momentan, bornele așteaptă asemenea unor străjeri să își îndeplinească misiunea de a veghea câte un kilometru și de a îndruma călătorii pe calea cea bună! Ne bucurăm că aceste pietre de hotar au devenit niște opere de artă, care au potențialul de a rezista pentru sute de ani, făcând parte din personalitatea și istoria drumului Via Transilvanica!” au scris cei de la Tășuleasa Social pe pagina lor de Facebook.

Iar imaginile cu bornele vorbesc de la sine:

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase: