7 C
Bistrița
duminică, decembrie 4, 2022

FOTO: Lotul 5 din Poarta Transilvaniei a fost finalizat și recepționat

Lotul 5 din Poarta Transilvaniei, DJ 172 D – Măgura Ilvei – Ilva Mare – Lunca Ilvei a fost finalizat și recepționat astăzi. La eveniment au participat președintele Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan și primarii de pe Valea Ilvelor.

Lotul 5 din drumul Poarta Transilvaniei a fost finalizat, iar recepția lucrării a fost făcută astăzi în prezența președintelui Consiliului Județean – Emil Radu Moldovan și a primarilor de pe Valea Ilvelor.

Lotul 5 se întinde pe o distanță de 17.77 km și urmărește traseul Măgura Ilvei – Ilva Mare – Lunca Ilvei – limita sit Natura 2000 (zona cabanei Silhoasa).

Execuția lucrărilor a început prin PNDL, ulterior proiectul fiind preluat în Programul Operațional Regional (POR) și bugetul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

Valoarea contractului s-a ridicat la 46.383.825 lei (9.6 milioane euro).

Lucrările executate au cuprins: fundație din piatră spartă, îmbrăcăminte asfaltică, geocompozit cu rol de antifisură, strat de legatura binder, strat de uzură, pe raza localității Lunca Ilvei s-au executat trotuare pe ambele părți ale drumului, șanțuri pereate cu beton, rigole carosabile, podețele degradate au fost înlocuite cu altele noi, s-a realizat o rețea de canalizare pluvială, ziduri de sprijin, parapeți metalici, semnalizare rutieră, lucrări de reparații poduri noi și construcție pod nou.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...