6.4 C
Bistrița
joi, februarie 22, 2024

FOTO: Iulia Pop – bistrițeanca ce dă viața pereților, cu pensula! A făcut magie într-un local extravagant din Cluj cu caligrafie arabă

Bistrițeanca Iulia Pop este îndrăgostită de picturile murale, iar în ultimii ani a dat viață și personalitate mai multor spații din țară și străinătate. Recent, după nu mai puțin de 110 ore de pictat, și-a împlinit un vis – a finalizat una dintre cele mai complexe picturi murale pe care le-a realizat: caligrafie arabă pe pereții din cărămidă al unuia dintre cele mai extravagante restaurante din centrul Clujului. Elementele grafice au fost pictate cu vopsea cu foiță de aur.

Iulia Pop, ilustrator, artist mural și profesor de animație, a absolvit Colegiul Național „Liviu Rebreanu” din Bistrița, iar apoi Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca (facultate și masterat), secția Grafică, cu specializarea ilustrație de carte pentru copii.

Din pasiune realizez picturi murale (n.r. – pe pereți). Am început, cu prima serie de picturi, în Portugalia, la Restaurantul Fuji. Am pictat apoi un airbnb, în Polonia – Micul Prinț. Acasă, la Bistrița, am pictat pereții sălii de sport Pangym.”

Și în Cluj-Napoca am avut proiecte, unul la Restaurantul Sushi on fire, iar celălalt, recent, la Marhaba Steakhouse Cluj. E nevoie de multă migală, de atenție la detalii, însă și satisfacția este pe măsură atunci când vezi reacțiile oamenilor și ce ai lăsat în urma ta”, ne-a explicat aceasta.

Iulia Pop spune că proiectul de la Marhaba Steakhouse Cluj a fost una dintre cele mai complexe picturi murale pe care le-a realizat.

Tema abordată a fost caligrafie arabă, pe perete de cărămidă. În total 50 de metri pătrați și 110 ore de pictat. Elementele grafice care personalizează pereții au fost pictate cu vopsea cu foiță de aur.

În spatele fiecărei picturi murale complexe stă Alex Olinca, mâna mea dreaptă, omul care pregătește pereții, montează schela, leagă curentul și se ocupă de partea logistică, pictând cot la cot cu mine. Vreau să-i mulțumesc pentru ajutor și sprijin”, a mai completat bistrițeanca.

În toamnă, Iulia Pop și-a mai împlinit încă un vis: a deschis în Bistrița un spațiu destinat celor dornici de aventură în lumea artei – Portul Creativ.

Un proiect la care a lucrat multă vreme și prin care împărtășește cunoștințele sale despre sculptură, pictură, desen, grafică, fotografie, video și animație celor mici, care îi spun Amiral Yuki.

Visul meu dintotdeauna a fost să fac desene animate, de aceea am deschis un studio de animație numit Portul Creativ. Mi se spune și Amiral Yuki. Aici predau animație stop motion, cadru cu cadru, și construcție de figurine și machete. De asemenea, facem sculptură cu creion 3D, mai exact construim jucării cu creionul 3D și ne exersăm imaginația prin joacă cu lego.

Eu mă ocup și de clubul de conversație în Limba Engleză, iar de cel de Limba Germană, colega mea, Oana Turdean”, ne-a mai explicat aceasta.

Iulia Pop realizează și picturi și tablouri la comandă, în diferite tehnici (aquarella, acrylic, ulei, creion și cerneală), dar și ilustrații de carte, ilustrații digitale și reproduceri. Munca ei poate fi admirată AICI.  

 

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.

Se fac angajări la Electroplast Bistrița: Se caută Key Account manager și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la ELECTROPLAST Bistrița, care angajează Key Account Manager și operatori Cabluri Electrice. Patiseria Sweet Iris de pe Năsăudului are nevoie de vânzătoare. NOI locuri de muncă, la CML, Fan Courier, Leoni și Aquabis. Oferta completă – mai jos: