15.7 C
Bistrița
joi, iunie 13, 2024

FOTO: Pod unic în România la Sîngeorz-Băi! Acesta este exclusiv din lemn și ar putea fi acoperit cu șindrilă

Cel mai lung pod rutier din grinzi lamelare va fi montat în maxim o lună peste râul Someș, în Sîngeorz-Băi.  Acesta va uni două piste de biciclete și va susține traficul rutier pentru riverani sau utilitare. Mai mult, pentru a se integra perfect în zonă, podul ar putea fi acoperit cu șindrilă.

Potrivit forestmania.ro, Sîngeorz-Băi va avea cel mai lung pod rutier din grinzi lamelare din lemn. Acesta este singurul din țară în formă de S, realizat din grinzi lamelare. A fost folosit molid românesc, chiar din pădurile din județ.

Podul urmează să fie montat în maxim o lună, peste râul Someș. Momentan se află în faza de premontaj, în fabrică. Acesta va uni două piste de biciclete amenajate pe malurile Someșului și va susține traficul rutier doar pentru riverani sau utilitare.

Conform primarului Cătălin Bota, podul are o lungime de 54 de metri și o lățime de peste 4 metri. Poate suporta o greutate de 3,5 tone. Mai mult, se ia în calcul acoperirea podului cu șindrilă, pentru a proteja lemnul din care este făcut.

„Suntem în zona de munte, se folosește material local, se potrivește cu zona. Luăm în calcul să îl acoperim cu șindrilă. Proiectanții asta ar vrea. Ar ajuta la aspect și ar proteja și lemnul”, a declarat pentru Bistrițeanul.ro, primarul Cătălin Bota.

Podul face parte dintr-un proiect mai amplu, care include și amenajarea pistelor de biciclete de la intrarea până la ieșirea din orașul stațiune, pe malul Someșului, pe 5 km. Valoarea întregului proiect, în care este prins și un centru de tineret și asfaltare de străzi, este de 5 milioane de euro. Acesta este finanțat din fonduri europene.

Foto: Cătălin Bota/forestmania.ro

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: