7.1 C
Bistrița
luni, septembrie 20, 2021

FOTO: SANOVIL a deschis Spitalul de Recuperare, Oncologie și Îngrijiri Paliative, o investiție de 3 milioane de euro

IMPRESIONANT. Asta se poate spune într-un cuvânt despre noul Spital de Recuperare, Oncologie și Îngrijiri Paliative SANOVIL, inaugurat astăzi, la Bistrița. Dotări de ultimă generație, bazine cu apa sărată sau dulce pentru recuperare. Inclusiv dotări pentru recuperarea post COVID, saloane moderne, o investiție de 3 milioane de euro, care ridică standardele de îngrijire a bolnavilor la Bistrița.

Spitalul a fost construit în ultimii doi ani și jumătate, cu o investiție de aproximativ 3 milioane de euro. Lucrările au fost efectuate de firme din Bistrița-Năsăud.

Încă din 2007, Clinica Sanovil promitea diversificarea gamei de servicii medicale. După 14 ani de muncă, pe lângă serviciile medicale de obstetrică și ginecologie, neonatologie, chirurgie, urologie, ORL și ortopedie, acum reprezentanții clinicii măresc gama de servicii.

Lucrările au început în urmă cu doi ani și jumătate, de la zero. A fost o investiție de aproximativ 3 milioane de euro din fonduri private absolut.

Directorul Clinicii Sanovil, dr. Mureșan Gavrilaș a afirmat că investiția nu a beneficiat de finanțare europeană deoarece demersurile necesare ar fi fost mult mai greoaie.

Este vorba despre o investiție de aproximativ 3 milioane de euro din fonduri private absolut. Este o investiție care nu a beneficiat de fonduri europene. Nu am văzut oportunitatea. Obținerea fondurilor europene este un demers destul de greoi, un demers care te pune să stai la pândă și să aștepți oportunitatea și să stai până vin fondurile.

După aceeea intri într-o cursă fără logică, de multe ori, în care ești nevoit să faci lucruri de care nu ai nevoie… numai ca să dea bine și să se încadreze proiectului impus. E un fel de exerciții impuse, care nu întotdeauna sunt și utile. Noi am considerat și am văzut spitalul ăsta mai departe față de ce s-a putut vedea la o vizită  – funcționalitatea lui – astfel încât nu ne-am putut încadra la nici o logică europeană sau românească de obținere de fonduri.”, a precizat directorul Mureșan Gavrilaș.

Baza de recuperare poate concura cu orice spital din Europa

Clădirea se află în aceeași curte cu prima clinică deschisă de Sanovil la Bistrița. Aceasta dispune de două întrări, atât cea din Cartier Viișoara, nr. 63, cât și din strada Tudor Jarda.

Beneficiază de o parcare generoasă și este compusă din șapte niveluri. Parterul și etajul I sunt ocupate de o bază de recuperare foarte modernă care poate concura cu orice spital din țară și din Europa. Etajele II-IV sunt destinate spitalizării continue ori spitalizării de zi.

Pacienții au la dispoziție un număr de 50 de paturi pentru spitalizare continuă, pe parcursul câtorva zile, și 12 paturi pentru internari de o zi. Spitalul oferă și servicii de recuperare din toate domeniile. Inclusiv pentru cei care au suferit de COVID.

Ideea recuperării COVID, spitalul va fi dotat cu aparatura și dotările specifice unei camere hiperbare de cea mai înaltă clasă. Aceasta va oferi tratamente individuale de calitate, care necesită inclusiv instalarea unei surse care să asigure oxigenul necesar tratamentului.

Saloanele au câte două paturi și dispun de un confort deosebit. Acestea au baie proprie, televizor sau butoane de semnalizare a personalului medical.

Interesantă este și amenajarea unei încăperi în scopul recuperării după afecțiuni pulmonare. Aceasta are pereții și pardoseala acoperite cu sare de la Praid.

”Ne-am dorit să avem la Bistrița spital care să ofere servicii medicale de nivel european și care să pună mai presus decât orice pacientul. Este un spital pe care l-am gândit pentru pacienții din Bistrița-Năsăud și din județele învecinate, pentru că aproximativ 30 la sută dintre pacienții noștri sunt din județele Mureș, Cluj, Suceava, Sălaj, Maramureș, deci practic din toată zona învecinată.”, a mai afirmat directorul spitalului, dr. Mureșan Gavrilaș.

 

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO/VIDEO: S-a deschis Carrefour Express la Bistrița – un magazin ”mai aproape de client”

Un nou magazin „mai aproape de client„ s-a deschis la Bistrița. Pe strada Împăratu Traian nr...

FOTO: La Roser House ai lacul Colibița la picioare!

Lucrezi, alergi dintr-o parte în alta, și ai nevoie de un loc unde să te deconectezi....

Italtextil Sărata, Fan Curier Bistrița, Rombat și Leoni fac angajări! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Fan Curier, Italtextil Sărata sau RCB Electro...