14.4 C
Bistrița
vineri, iunie 14, 2024

FOTO Stradă din inima orașului închisă de mai bine de două săptămâni de un om de afaceri. Acesta s-a apucat demoleze fără nicio autorizație

Parte din strada Mihai Eminescu, care trece prin fața supermarketului Profi, este închisă de mai bine de două săptămâni. Decizia nu a fost luată de poliție sau primărie, ci de un om de afaceri. Gelu Drăgan, care este coproprietar al clădirii de la nr. 1-4, s-a apucat de spart în interior… fără să spună nimănui și fără autorizație de construire.

Omul de afaceri Gelu Drăgan, care deține mai multe spații, industriale și de birouri, în tot orașul, s-a apucat de lucrări în Eminescu. Mai exact în clădirea de la nr. 1-4, pe care o deține, în parte, și care găzduiește AJOFM și supermarketul Profi.

De când a început lucrările, de mai bine de două săptămâni, strada Mihai Eminescu, care trece pe lângă clădire, este închisă. Culmea, a fost închisă la comanda omului de afaceri.

În urma unei sesizări prin 112, Inspectoratul de Poliție Județean, Poliția Locală și Inspectoratul de stat în Construcții au văzut, în sfârșit, că ar fi o problemă de legalitate în inima orașului, iar omul de afaceri a fost luat la întrebări vineri. Vizita la construcția din Eminescu s-a lăsat cu o amendă în valoare de 600 de lei de la Poliția Locală. Asta pentru că Drăgan a depozitat moloz pe trotuar.

Nimeni nu a văzut că Gelu Drăgan, care nu este la primele apucături de acest gen, blochează o stradă de mai bine de două săptămâni. Mai mult, acesta a distrus proprietatea celor de la Metropolis, care dețin un spațiu cu pereți comuni cu proprietatea lui Drăgan, unde acesta face amenajări fără autorizație. Fără pic de emoție, acesta a distrus și o cameră de supraveghere din interior, aparținând tot Metropolis, care le supraveghea proprietatea. VEZI video:

Vecinii au făcut deja două plângeri penale împotriva omului de afaceri, una vineri, pentru distrugere și tulburare de posesie și alta astăzi, pentru distrugere (după ce acesta a reluat luni lucrările) și violare a sediului administrativ.

Potrivit lui Ovidiu Gabrian, directorul adjunct al Poliției Locale, ieri s-a întocmit procesul verbal de contravenție, pentru lipsa autorizației de construire. Amenda și eventualele măsuriceare urmează a fi luate vor fi stabilite de… primarul Ioan Turc.

În mod normal, ar trebui dispusă sistarea lucrărilor, în completarea unei amenzi serioase. Dar, se pare că noua administrație e foarte îngăduitoare cu cei care construiesc ilegal în Bistrița.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean, vineri a fost înregistrată o plângere penală pentru distrugere pe numele omului de afaceri. De asemenea, a fost sesizat Biroul Rutier, care face verificări cu privire la legalitatea blocării străzii.

Gelu Drăgan a fost contactat de către reporterii Bistrițeanul.ro însă a refuzat să ofere un punct de vedere cu privire la cele întâmplate. Între timp, după ce a discutat cu reporterul Bistrițeanul.ro, strada a fost deblocată.

 

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

5 COMENTARII

  1. Nu a mai fost aceeasi discuție acum vreo 2 ani cand a mai demolat? Ce s-a întâmplat atunci? Tot asa cu plângeri penale, amenzi, cum s-au terminat atunci? Pentru 600 lei amenda demolează si primaria :))) Asa legi, asa conducători, asa oameni.

  2. Domnul Drăgan, este cu adevărat un domn , măcar nu se ascunde :))) ! La câți bani plătește pe impozite , eu îl văd îndreptățit să facă modificări fără șpagă la primărie , să nu aibă fraierii de unde fura !
    Multe felicitări domnule !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: