5.5 C
Bistrița
luni, noiembrie 17, 2025

FOTO: Avem sturion produs în Bistrița-Năsăud, la Păstrăvăria Strâmba

Bistrițenii se pot delecta cu o carne mai fină de pește, carnea de sturion, produs în Bistrița – Năsăud. Mai exact, cei de la Păstrăvăria Strâmba au reușit să aclimatizeze acest pește de mare și să îl aducă la noi, la munte. ”E o carne mai dulce, cu puține oase, foarte bună!” a explicat Daniel Ani.

Sturionul este un pește de mare, cel mai des întâlnit în Marea Neagră și Marea Caspică. Este un pește foarte căutat pentru carnea sa extrem de bună, icrele negre (caviarul) , dar și cleiul lor. Pielea de sturion este folosită în marochinăria de lux. Sturionul poate ajunge la o lungime de 4 metri și poate trăi până la 100 de ani.

Ei bine, bistrițenii nu mai sunt nevoiți să meargă la mare sau la restaurante de lux pentru a se delecta cu caviar sau carne de sturion.

Proprietarii Păstrăvăriei Strâmba au adus acest pește la noi ”acasă”. Au reușit să îl aclimatizeze, astfel că el crește și se înmulțește în bazinele păstrăvăriei.

Noi am deschis păstrăvăria doar de doi ani și jumătate. Și în primele luni ne-am tot gândit ce am mai putea aduce, pe lângă păstrăv. Am încercat mai multe soiuri de pește, dar nu au rezistat. Apoi, tata a găsit niște puiet de sturion la Cluj. Și am decis să încercăm. Ei bine, au mai și murit din ei, dar au și crescut și s-au înmulțit. Mai mult de jumătate au rezistat. Deci aclimatizarea lui a durat undeva vreo doi ani de zile, să spun așa!” a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, Daniel Ani.

Este prima păstrăvărie de pe raza județului nostru care aduce sturion. Iar bistrițenii îl pot avea pe mese cu doar 100 de lei kg.

Avem nisetru și morun. Acest pește are o carne dulce, mai dulce decât păstrăvul. Și are foarte puține oase, și și acelea, destul de mărișoare. Deci e ușor de mâncat.

Momentan nu servim în restaurant sturion. Doar la kilogram, pentru acasă. Bistrițenii sunt curioși, iar cei care au cumpărat au spus că le-a plăcut. Unii îl gătesc la cuptor, alții pe grătar. Aici oricum depinde de fiecare cum îi place să fie gătit.

În prezent, sturionii noștri au undeva la 3 – 4 kg. Pe când vor mai crește, și vor trece de 5 kg, sperăm să putem recolta și icre. Și de asemenea, tot în viitor, vrem să îl includem și în meniul restaurantului!” a mai explicat Daniel.

Păstrăvăria Strâmba o găsiți în localitatea Strâmba, comuna Ilva Mică, pe DJ 172C. Programul este de zilnic între orele 09.30 – 19.00.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO – Performanța, recunoscută: Alin Ioaneș și ROMBAT, premiați la Automotive Today Awards!

Compania ROMBAT a obținut o dublă recunoaștere prestigioasă în cadrul galei Automotive Today Awards 2025, organizată...

BCVO Logistics angajează Manageri de zonă, restaurantul Numa’ Bun caută Casier și preparator de burgeri! NOI locuri de muncă, în Bistrița

BCVO Logistics angajează manageri de zonă / planificatori transport! Restaurantul fast-food Numa’ Bun caută preparatori sandwich-uri / burgeri și casier! Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Fan Courier și Clinica Sanovil. Se caută economist, jurist, psiholog, infirmieră, asistent șef șantier și inginer instalații. Oferta completă - mai jos:

Profesioniștii de la WAXUS Imobiliare sunt alături de tine, de la prima idee de a-ți cumpăra un imobil, până devine proprietatea ta

WAXUS Imobiliare a ajuns și la Bistrița. Cu o experiență de câțiva ani în piața imobiliară,...