8.9 C
Bistrița
joi, octombrie 2, 2025

FOTO: Avem sturion produs în Bistrița-Năsăud, la Păstrăvăria Strâmba

Bistrițenii se pot delecta cu o carne mai fină de pește, carnea de sturion, produs în Bistrița – Năsăud. Mai exact, cei de la Păstrăvăria Strâmba au reușit să aclimatizeze acest pește de mare și să îl aducă la noi, la munte. ”E o carne mai dulce, cu puține oase, foarte bună!” a explicat Daniel Ani.

Sturionul este un pește de mare, cel mai des întâlnit în Marea Neagră și Marea Caspică. Este un pește foarte căutat pentru carnea sa extrem de bună, icrele negre (caviarul) , dar și cleiul lor. Pielea de sturion este folosită în marochinăria de lux. Sturionul poate ajunge la o lungime de 4 metri și poate trăi până la 100 de ani.

Ei bine, bistrițenii nu mai sunt nevoiți să meargă la mare sau la restaurante de lux pentru a se delecta cu caviar sau carne de sturion.

Proprietarii Păstrăvăriei Strâmba au adus acest pește la noi ”acasă”. Au reușit să îl aclimatizeze, astfel că el crește și se înmulțește în bazinele păstrăvăriei.

Noi am deschis păstrăvăria doar de doi ani și jumătate. Și în primele luni ne-am tot gândit ce am mai putea aduce, pe lângă păstrăv. Am încercat mai multe soiuri de pește, dar nu au rezistat. Apoi, tata a găsit niște puiet de sturion la Cluj. Și am decis să încercăm. Ei bine, au mai și murit din ei, dar au și crescut și s-au înmulțit. Mai mult de jumătate au rezistat. Deci aclimatizarea lui a durat undeva vreo doi ani de zile, să spun așa!” a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, Daniel Ani.

Este prima păstrăvărie de pe raza județului nostru care aduce sturion. Iar bistrițenii îl pot avea pe mese cu doar 100 de lei kg.

Avem nisetru și morun. Acest pește are o carne dulce, mai dulce decât păstrăvul. Și are foarte puține oase, și și acelea, destul de mărișoare. Deci e ușor de mâncat.

Momentan nu servim în restaurant sturion. Doar la kilogram, pentru acasă. Bistrițenii sunt curioși, iar cei care au cumpărat au spus că le-a plăcut. Unii îl gătesc la cuptor, alții pe grătar. Aici oricum depinde de fiecare cum îi place să fie gătit.

În prezent, sturionii noștri au undeva la 3 – 4 kg. Pe când vor mai crește, și vor trece de 5 kg, sperăm să putem recolta și icre. Și de asemenea, tot în viitor, vrem să îl includem și în meniul restaurantului!” a mai explicat Daniel.

Păstrăvăria Strâmba o găsiți în localitatea Strâmba, comuna Ilva Mică, pe DJ 172C. Programul este de zilnic între orele 09.30 – 19.00.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Drumuri fără griji cu ROMBAT: Bateria Champion EFB îți aduce un voucher de combustibil OMV de 100 RON!

Compania bistrițeană ROMBAT, unul dintre cei mai importanți ambasadori ai României în industria de automotive la nivel mondial, îi răsplătește pe clienți, luna aceasta și în noiembrie, cu o ofertă specială. Achiziționarea unei baterii Rombat Champion EFB aduce un bonus pe măsură: un voucher de combustibil OMV în valoare de 100 RON!

NOI locuri de muncă, în Bistrița: Se caută inginer automatist, instalatori, muncitori, ajutor bucătar și pizzer

Aquabis organizează recrutare pentru un post de inginer automatist și trei mecanici. NOI locuri de muncă sunt disponibile la INST-Nistor care caută ingineri construcții civile, dar și la Crama Veche, Îndemânarea Construct, Fan Courier, Grand Hotel COROANA sau GB Instaplan. Oferta completă, mai jos:

Toamna e mai faină la Rollin Smoke! Barmanii Alex și Moldo așteaptă provocări: tu zici băutura preferată, ei îți fac un cocktail personalizat

Să nu fiți triști că a venit toamna și serile pe Pietonal și-au pierdut din farmec! E momentul în care încep serile de poveste la Rollin Smoke, unde continuă povestea Brikada cu Alex și Moldo, barmanii care prepară și astăzi cocktailurile spectaculoase cu care v-au sedus de-a lungul anilor. Iar dacă nu știați, băieții care au scris istorie aici adoră să vă surprindă cu cocktailuri create pe loc, după băutura voastră preferată!