20.4 C
Bistrița
luni, octombrie 2, 2023

FOTO: Tinerii din Căianu Mic, la dezbateri cu parlamentarii și consilierii județeni, într-un proiect Erasmus de peste 5.000 de euro

Zeci de tineri din Căianu Mic au avut ocazia să participe la dezbateri cu parlamentarii bistrițeni, alături de consilierii locali și județeni, grație unui proiect Erasmus în valoare de peste 5.000 de euro, pus în practică de Asociația Tineri pentru Comunitate din Bistrița.

Asociația Tineri pentru Comunitate Bistrița – în parteneriat cu Liceul „Ion Căian Românul” și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Bistrița-Năsăud au implementat, în perioada septembrie 2020 – martie 2021, proiectul „Aleg să decid EU”.

A fost vorba despre un proiect finanțat de Comisia Europeană prin intermediul programului Erasmus+.

Proiectul a beneficiat de o finanțare în valoare de 5232 euro, pentru a desfășura activități care să contribuie la creșterea gradului de implicare al tinerilor în evenimente cu caracter democratic-participativ.

Pentru 30 de tineri de la Liceul „Ion Căian Românul” din Căianu Mic proiectul a presupus și dezbateri online referitoare la politicile de tineret. 

Au fost organizate dezbateri în cadrul cărora tinerii au avut ocazia să discute cu consilerii locali, județeni și parlamentari.

Ca urmare a acestor dezbateri, tinerii au dobândit cunoștințe noi pe care le-au utilizat în formularea unei petiții, ca instrument care să stea la baza unei propuneri adresate decidenților în vederea digitalizării sistemului educațional”, a transmis Iulia Cihărean, coordonatoarea proiectului. 

Petiția la care au muncit elevii implicați în proiectul „Aleg să decid EU” poate fi consultată aici Carnetul de elev/student necesită un update digitalizat 

Foto @ Liceul Tehnologic „Ion Căianu”, Căianu Mic & Asociația Tineri pentru Comunitate

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...

Caravana Škoda vine la Bistrița

Te așteptăm în 21 și 22 Octombrie 2023, în parcare la Bistrița Retail Park (lângă Selgros), între orele 10:00 și 18:00, pentru două zile pline de surprize, concursuri și premii pentru toată familia. Vizitează-ne și profită de ocazia de a testa multe modele îndrăgite Škoda!