19.1 C
Bistrița
luni, septembrie 27, 2021

FOTO: Tinerii din Căianu Mic, la dezbateri cu parlamentarii și consilierii județeni, într-un proiect Erasmus de peste 5.000 de euro

Zeci de tineri din Căianu Mic au avut ocazia să participe la dezbateri cu parlamentarii bistrițeni, alături de consilierii locali și județeni, grație unui proiect Erasmus în valoare de peste 5.000 de euro, pus în practică de Asociația Tineri pentru Comunitate din Bistrița.

Asociația Tineri pentru Comunitate Bistrița – în parteneriat cu Liceul „Ion Căian Românul” și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Bistrița-Năsăud au implementat, în perioada septembrie 2020 – martie 2021, proiectul „Aleg să decid EU”.

A fost vorba despre un proiect finanțat de Comisia Europeană prin intermediul programului Erasmus+.

Proiectul a beneficiat de o finanțare în valoare de 5232 euro, pentru a desfășura activități care să contribuie la creșterea gradului de implicare al tinerilor în evenimente cu caracter democratic-participativ.

Pentru 30 de tineri de la Liceul „Ion Căian Românul” din Căianu Mic proiectul a presupus și dezbateri online referitoare la politicile de tineret. 

Au fost organizate dezbateri în cadrul cărora tinerii au avut ocazia să discute cu consilerii locali, județeni și parlamentari.

Ca urmare a acestor dezbateri, tinerii au dobândit cunoștințe noi pe care le-au utilizat în formularea unei petiții, ca instrument care să stea la baza unei propuneri adresate decidenților în vederea digitalizării sistemului educațional”, a transmis Iulia Cihărean, coordonatoarea proiectului. 

Petiția la care au muncit elevii implicați în proiectul „Aleg să decid EU” poate fi consultată aici Carnetul de elev/student necesită un update digitalizat 

Foto @ Liceul Tehnologic „Ion Căianu”, Căianu Mic & Asociația Tineri pentru Comunitate

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

RCS & RDS angajează agent vânzări. Se fac angajări și la Casa EMA, Roser House Colibița, IMP România

Locuri de muncă, disponibile în Bistrița: Se fac angajări la RCS & RDS, Fan Curier, IMP România (fosta Netex) și Italtextil Sărata. Leoni are nevoie de ingineri, muncitori și șef de schimb iar Transmixt școlarizează șoferițe pentru transportul public local. 

Sărbătorim un an de Marecom Bistrița, cu reduceri de 20 la sută la ORICE produs!

Calitatea produselor făcute de Marecom și solicitările tot mai multe ale clienților au determinat deschiderea unui...

Hotel Boutique Roser House Colibița angajează ospătari și bucătar. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Se fac angajări la Hotel Boutique Roser House Colibița, IMP România, Transmixt, Fan Curier, Italtextil Sărata sau Leoni. La Aquabis Beclean sunt disponibile un post de încasator și unul de cititor contoare. Rombat are nevoie de electricieni și mecanici.