8 C
Bistrița
duminică, martie 26, 2023

FOTO/VIDEO: Aglomerație și țipete, astăzi, în Piața Centrală! „Nu dați banii pe prostii!”

Zeci de copii și părinți au împânzit azi, la prânz, Piața Centrală din Bistrița: aglomerație, agitație, baloane roșii, dar și copii plimbându-se printre bistrițenii aflați în zonă, strigând cu patos, din răsputeri: „Nu mai dați banii pe prostii!”

Aglomerație mare, azi, la prânz, în Piața Centrală și în jurul Bisericii Evanghelice: sute de elevi însoțiți de profesori au ieșit în stradă pentru a participa la Târgul de mărțișoare organizat de Primăria Bistrița.

Nu dați banii pe prostii! Luați mărțișoare la copii!”, „Mărțișoare comestibile! Poftiți la mărțișoare proaspete și comestibile!”, au strigat grupurile de copii care s-au plimbat printre bistrițeni, încercând să-i convingă să cumpere din creațiile lor.

Aceste mărțișoare sunt confecționate de copiii de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr. 1 Bistrița, împreună cu câțiva profesori care muncesc după-masă, la terapie ocupațională. S-a făcut o selecție din fiecare clasă cu cei mai abili copii pe partea de abilitate curricular și s-a muncit în echipă. Unii au răsucit hârtiuțele colorate pentru mărțișoarele lucrate în tehnica quiling, o treabă mai complicată decât pare la prima vedere, în timp ce alții au făcut șnurulețe sau au lipit bucățele de carton și alte „ingrediente” necesare produsului finit…”, a explicat pentru Bistrițeanul.ro Crina Rusu de la CSEI Nr 1.

Micii creatori de la CSEI 1 s-au prezentat în Piața Centrală și cu ceva inedit în acest an: colega noastră Dora Popescu, responsabila Patrulei de Reciclare, a realizat mărțișoare ecologice: a valorificat tot ce s-a putut din calculatoare vechi, a construit obiecte decorative din butoanele unei tastaturi sau felii din trunchiurile unor copaci. Tot ea s-a ocupat și de mărțișoarele „de plantat” în care a ascuns diverse semințe care pot fi plantate! Au fost cam 40 de copii care au pregătit câteva sute de mărțișoare! Am fost ieri și la Muzeul Județean, unde se derulează un alt Târg de Mărțișoare, dar și la Biblioteca Județeană…”, a mai spus  Crina Rusu de la CSEI Nr. 1.

[arve url=”https://youtu.be/OjpG3lW60VY” /]

Au expus mărțișoare la fel de spectaculoase și elevii de la Școala Gimnazială Nr. 1, Școala Gimnazială „Avram Iancu”, Școala Gimnazială Nr. 4, Școala Gimnazială „Lucian Blaga”, Școala Gimnazială Nr. 7 Viișoara, Colegiul Național „Andrei Mureșanu”, Liceul Tehnologic Agricol, Liceul Tehnologic „Grigore Moisil”, Liceul de Arte „Corneliu Baba”, Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr. 2 Bistrița și Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Lacrima” Unirea.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...