13.8 C
Bistrița
marți, mai 17, 2022

FOTO/VIDEO: Bornă Via Transilvanica din mii de piese LEGO! Sute de părinți și copii fericiți:

A 7-a ediție a expoziției LEGO de iarnă a avut loc în acest sfârșit de săptămână. De această dată exponatele au vrut să atragă atenția asupra naturii și pericolului în care se află aceasta. Printre lucrări, o bornă pentru Via Transilvanica, din peste 5.000 de piese. Sute de părinți și copii au construit în aceste zile, evadând din cotidian.

Cei care au vrut să evadeze din cotidian au avut la dispoziție 5 zile în care să se cufunde în lumea LEGO. Asociația Brikenburg, cu sediul în Cluj, a adus la Casa Argintarului numeroase exponate. Tema? – Atragerea atenției asupra naturii, a frumuseții și totodată a pericolului în care se află.

Unul dintre exponate a reprezentat o ”bornă mobilă” pentru Via Transilvanica.

Am lucrat aproximativ două luni de zile la ea. Sunt 1.800 de piese pe acoperiș, să îi spun așa. Cam 5.000 de piese în total. În bornă avem 4 povești. Două reprezintă ce poți face pe Via Transilvanica și două reprezintă ce poți vedea pe traseu, adică animale sălbatice și pădurea tăiată” a explicat Tony Tocaci.

Printre exponate au putut fi admirate și ”construcții reprezentative” din diferite țări. Iar pe o masă au fost expuse lucrări mai complexe, unde ai nevoie și de cunoștințe de fizică pentru a le realiza.

Am descoperit Lego la vârsta de 7 ani. Dar de 5 ani de zile mă ocup mai serios. AM început cu piese de alea ce semănau cu lego, care nu sunt originale. Iar apoi am avansat. Tony m-a văzut că sunt priceput și m-a chemat în echipă. Suntem trei adulți și patru copii. Cea mai complexă chetie pe care am făcut a fost Bugatti Chiron. Are 3.600 de piese. Mi-a luat o zi jumătate să îl fac. Fără mâncat, fără pauze. De dimineață până seara” a explicat Gabriel Stoica, elev în clasa a VI-a la Generală Avram Iancu.

În cele 5 zile cât a fost deschisă expoziția, sute de copii și părinți au trecut pragul acesteia. După ce au admirat lucrările, s-au așezat la masă și au început să construiască. Piticii au primit câte un Lego mic- pești- să construiască și s-au înscris automat într-o tombolă.

Sever Alicu a explicat că lucrările expuse sunt ale celor din Asociația Brikenburg, din Cluj, Bistrița, Sibiu, etc.

[arve url=”https://youtu.be/CCfm3727JxY” /]

 

 

 

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: