13.3 C
Bistrița
luni, mai 29, 2023

FOTO/VIDEO – Concert caritabil, de Valentine’s Day. Interact Club Bistrița-Nosa ne demonstrează că avem viitor

Ce surpriză plăcută am trăit aseară, 14 februarie, de la orele 18:00, la Sinagogă…! Un grup inimos de adolescenți mari și mici, toți elevi de liceu, au pregătit și realizat, ei de ei (!), un spectacol întreg. Vreau să subliniez că toată seara le-a aparținut în exclusivitate: 14-18 ani!

Ce vârstă superbă… ! M-am simțit cu adevărat bunic și mi-a căzut extrem de bine văzând ce pot să facă „nepoții” (!). În principiu, copiii aceștia arată că avem viitor. E pozitiv, chiar tonifiant! Au mai fost la Sinagogă o seamă de părinți, rude și dascăli, adulți aflați alături de mine, în evidentă minoritate.

Și ce bine s-au distrat adolescenții! Și cei de pe scenă și cei din sală… Vorbesc de amatori, nu de profesioniști. Inerentele erori de tonalitate sau de respectare a măsurii muzicale, mici de altfel, au fost pe deplin compensate cu iubire și dorința de a dărui.

Eroii serii fac parte din organizația de voluntariat Interact – Club Bistrița – Nosa destinată persoanelor între 14-18 ani, fondată în 2013 sub egida Rotary Bistrița.

De unde ideea cu concertul caritabil de Valentine’s Day? Jessica Petri a lămurit lucrurile: „Anul trecut am decis să petrecem altfel această minunată zi a iubirii. Am cântat și am dansat împreună cu toți cei care au vrut să ne fie alături. Nu puțini! Am reușit să strângem 1.000 Lei pe care i-am donat unei fetițe bolnave de cancer. În anul acesta am reluat proiectul și l-am finalizat alături de buna mea prietenă Eliza Cazac… Concert caritabil – 5 Lei intrarea. Sperăm să încasăm o sumă mai mare deoarece destinatară va fi o fată foarte talentată care și-a pierdut ambii părinți… Nu, nu pot să-i fac public numele. Rețineți doar că am învățat anul trecut un lucru: Nu poți iubi dacă nu știi să/te/ dăruiești și nu poți dărui dacă nu îl/o iubești! Nu-i așa că-i frumoasă viața…?” (râset cristalin).

Timp de peste 2 ore au urcat pe scenă tinerii, foarte tineri, artiști amatori (am să dau doar prenumele lor, așa mi s-a cerut): Cezar și AlexJessica și ElizaPaul și BrianaJessica și Andrei (Andy)Bianca singură și alături de TFN – Trupa Fără Nume și la final un grup mai mare de interacțieni – James a fost la pupitrul tehnic (bun specialist, a remediat rapid o defecțiune la masa de mixaj). Au fost interpretate câte 2-3 piese muzicale din repertoriul international de către fiecare solist sau grup ce a evoluat la această a II-a ediție a Valentine’s Day 2018 – Concert caritabil.

Dați-mi voie să zic că a fost un succes și că e impresionant să vezi ce pot să realizeze acești elevi din orașul nostru, în principal de la Colegiile Naționale „Liviu Rebreanu” și „Andrei Mureșanu”. Singuri, fără implicarea directă a vreunui adult (vezi foto). Felicitări tuturor celor implicați…! Felicitări Interact-Club Bistrița-Nosa!

Mircea Seleușan-Bătrânu

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...

Noi locuri de muncă, la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building și Iproeb. Ofertă Marea Britanie

Se caută personal pentru construcția rețelelor de fibră optică în Marea Britanie. Este nevoie de supervizor șantier, jonctor fibră optică, șofer profesionist, asfaltator, excavatorist, muncitor. Noi locuri de muncă, disponibile și la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building sau IPROEB.

Organizatorii Transylvania Green Energy Forum au anunțat speakerii din cadrul evenimentului

Transylvania Green Energy Forum are loc în curând la Cluj-Napoca. Tranziția înspre energia verde devine o...