12.4 C
Bistrița
duminică, iunie 16, 2024

FOTO/VIDEO – Concert caritabil, de Valentine’s Day. Interact Club Bistrița-Nosa ne demonstrează că avem viitor

Ce surpriză plăcută am trăit aseară, 14 februarie, de la orele 18:00, la Sinagogă…! Un grup inimos de adolescenți mari și mici, toți elevi de liceu, au pregătit și realizat, ei de ei (!), un spectacol întreg. Vreau să subliniez că toată seara le-a aparținut în exclusivitate: 14-18 ani!

Ce vârstă superbă… ! M-am simțit cu adevărat bunic și mi-a căzut extrem de bine văzând ce pot să facă „nepoții” (!). În principiu, copiii aceștia arată că avem viitor. E pozitiv, chiar tonifiant! Au mai fost la Sinagogă o seamă de părinți, rude și dascăli, adulți aflați alături de mine, în evidentă minoritate.

Și ce bine s-au distrat adolescenții! Și cei de pe scenă și cei din sală… Vorbesc de amatori, nu de profesioniști. Inerentele erori de tonalitate sau de respectare a măsurii muzicale, mici de altfel, au fost pe deplin compensate cu iubire și dorința de a dărui.

Eroii serii fac parte din organizația de voluntariat Interact – Club Bistrița – Nosa destinată persoanelor între 14-18 ani, fondată în 2013 sub egida Rotary Bistrița.

De unde ideea cu concertul caritabil de Valentine’s Day? Jessica Petri a lămurit lucrurile: „Anul trecut am decis să petrecem altfel această minunată zi a iubirii. Am cântat și am dansat împreună cu toți cei care au vrut să ne fie alături. Nu puțini! Am reușit să strângem 1.000 Lei pe care i-am donat unei fetițe bolnave de cancer. În anul acesta am reluat proiectul și l-am finalizat alături de buna mea prietenă Eliza Cazac… Concert caritabil – 5 Lei intrarea. Sperăm să încasăm o sumă mai mare deoarece destinatară va fi o fată foarte talentată care și-a pierdut ambii părinți… Nu, nu pot să-i fac public numele. Rețineți doar că am învățat anul trecut un lucru: Nu poți iubi dacă nu știi să/te/ dăruiești și nu poți dărui dacă nu îl/o iubești! Nu-i așa că-i frumoasă viața…?” (râset cristalin).

Timp de peste 2 ore au urcat pe scenă tinerii, foarte tineri, artiști amatori (am să dau doar prenumele lor, așa mi s-a cerut): Cezar și AlexJessica și ElizaPaul și BrianaJessica și Andrei (Andy)Bianca singură și alături de TFN – Trupa Fără Nume și la final un grup mai mare de interacțieni – James a fost la pupitrul tehnic (bun specialist, a remediat rapid o defecțiune la masa de mixaj). Au fost interpretate câte 2-3 piese muzicale din repertoriul international de către fiecare solist sau grup ce a evoluat la această a II-a ediție a Valentine’s Day 2018 – Concert caritabil.

Dați-mi voie să zic că a fost un succes și că e impresionant să vezi ce pot să realizeze acești elevi din orașul nostru, în principal de la Colegiile Naționale „Liviu Rebreanu” și „Andrei Mureșanu”. Singuri, fără implicarea directă a vreunui adult (vezi foto). Felicitări tuturor celor implicați…! Felicitări Interact-Club Bistrița-Nosa!

Mircea Seleușan-Bătrânu

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: