FOTO/VIDEO – Concert caritabil, de Valentine’s Day. Interact Club Bistrița-Nosa ne demonstrează că avem viitor

0
2803

Ce surpriză plăcută am trăit aseară, 14 februarie, de la orele 18:00, la Sinagogă…! Un grup inimos de adolescenți mari și mici, toți elevi de liceu, au pregătit și realizat, ei de ei (!), un spectacol întreg. Vreau să subliniez că toată seara le-a aparținut în exclusivitate: 14-18 ani!

Ce vârstă superbă… ! M-am simțit cu adevărat bunic și mi-a căzut extrem de bine văzând ce pot să facă „nepoții” (!). În principiu, copiii aceștia arată că avem viitor. E pozitiv, chiar tonifiant! Au mai fost la Sinagogă o seamă de părinți, rude și dascăli, adulți aflați alături de mine, în evidentă minoritate.

Și ce bine s-au distrat adolescenții! Și cei de pe scenă și cei din sală… Vorbesc de amatori, nu de profesioniști. Inerentele erori de tonalitate sau de respectare a măsurii muzicale, mici de altfel, au fost pe deplin compensate cu iubire și dorința de a dărui.

Eroii serii fac parte din organizația de voluntariat Interact – Club Bistrița – Nosa destinată persoanelor între 14-18 ani, fondată în 2013 sub egida Rotary Bistrița.

De unde ideea cu concertul caritabil de Valentine’s Day? Jessica Petri a lămurit lucrurile: „Anul trecut am decis să petrecem altfel această minunată zi a iubirii. Am cântat și am dansat împreună cu toți cei care au vrut să ne fie alături. Nu puțini! Am reușit să strângem 1.000 Lei pe care i-am donat unei fetițe bolnave de cancer. În anul acesta am reluat proiectul și l-am finalizat alături de buna mea prietenă Eliza Cazac… Concert caritabil – 5 Lei intrarea. Sperăm să încasăm o sumă mai mare deoarece destinatară va fi o fată foarte talentată care și-a pierdut ambii părinți… Nu, nu pot să-i fac public numele. Rețineți doar că am învățat anul trecut un lucru: Nu poți iubi dacă nu știi să/te/ dăruiești și nu poți dărui dacă nu îl/o iubești! Nu-i așa că-i frumoasă viața…?” (râset cristalin).

Timp de peste 2 ore au urcat pe scenă tinerii, foarte tineri, artiști amatori (am să dau doar prenumele lor, așa mi s-a cerut): Cezar și AlexJessica și ElizaPaul și BrianaJessica și Andrei (Andy)Bianca singură și alături de TFN – Trupa Fără Nume și la final un grup mai mare de interacțieni – James a fost la pupitrul tehnic (bun specialist, a remediat rapid o defecțiune la masa de mixaj). Au fost interpretate câte 2-3 piese muzicale din repertoriul international de către fiecare solist sau grup ce a evoluat la această a II-a ediție a Valentine’s Day 2018 – Concert caritabil.

Dați-mi voie să zic că a fost un succes și că e impresionant să vezi ce pot să realizeze acești elevi din orașul nostru, în principal de la Colegiile Naționale „Liviu Rebreanu” și „Andrei Mureșanu”. Singuri, fără implicarea directă a vreunui adult (vezi foto). Felicitări tuturor celor implicați…! Felicitări Interact-Club Bistrița-Nosa!

Mircea Seleușan-Bătrânu