-0.9 C
Bistrița
luni, decembrie 11, 2023

FOTO/VIDEO: Cum a scăpat Bistrița de cea mai mare amenințare care o sufocă

„Știți prea bine că există o reală amenințare pentru mediul în care trăim, amenințare care ar tinde – dacă nu ați fi voi și mulți alții care se implică – să distrugă mediul și să creeze condiții improprii de viață pe pământ…”, a recunoscut primarul Ovidiu Crețu, în parcul municipal, adăugând că este vremea ecologiștilor și a tinerilor care trebuie să facă astfel încât natura să meargă înainte și să beneficiem de darurile pe care ni le oferă…

Primarul Ovidiu Crețu a reamintit și faptul că orașul nostru stă excelent la capitolul spații verzi pe cap de locuitor și că bistrițenii ar trebui să aprecieze clima zonei în care locuiesc mai mult decât alții, pentru că este vorba despre o climă deosebit de bună și plăcută.

Zeci de copii, profesori și reprezentanți ai Primăriei Bistrița au celebrat azi, în parcul municipal, Ziua Mondială a Mediului, dansând și participând la jocuri educative alături de mascota Eco.

Primăria Bistrița a oferit premii în bani, dar și diplome celor mai active școli implicate în concursul „Hai să scăpăm Bistrița de poluarea cu plastic”. Un premiu special de 1.000 de lei au primit elevii clasei a V-a B de la Școala Gimnazială „Avram Iancu”, pentru că au reușit să impresioneze cu diversele obiecte realizate prin reutilizarea produselor de unică folosință.

[arve url=”https://youtu.be/PLSN2TCHt4U” /]

Premiul I, în valoare de 2.000 lei, a fost acordat Şcolii Gimnaziale „Ştefan cel Mare”, pentru că peste 930 de elevi coordonați de prof. Monica Lupuţi, au colectat 694 de saci. Pe locul II s-au clasat elevii Școlii Gimnaziale „Avram Iancu”, coordonați de profesorul Ioan Sigmirean, care au colectat 658 de saci, raportat la 955 elevi, primind 1.500 de lei. Pe locul III și câștigători a 1.000 lei au fost cei 394 de elevi de la Liceul Tehnologic Agricol, coordonați de profesoara Elena Mora, care au colectat 198 de saci.

În competiție au mai participat Liceul Teoretic Sanitar Bistriţa (prof. coordonator Cristina Rebreanu, 122 saci), Şcoala Gimnazială nr. 1 Bistriţa (prof. coordonator Dana Moraru, 220 saci), Şcoala Gimnazială „Lucian Blaga” Bistriţa (prof. coordonator Emilia Harja, 62 saci), Colegiul Tehnic „Grigore Moisil”  Bistriţa (prof. coordonator Maria Onofreiu, 43 saci), Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu”, prof.coordonator Alina Creţ, 45 saci), Şcoala Gimnazială nr. 4 Bistriţa (prof. coordonator Ioana Dărăban, 45 saci), Liceul cu Program Sportiv Bistriţa (prof. coordonator Luminiţa Ujică, 35 saci), Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu” (prof. coordonator Alincuţa Preda, 34 saci), Liceul Tehnologic de Servicii Bistriţa (prof. coordonator Tatiana Turculeţ, 19 saci), Liceul de Muzică „Tudor Jarda” Bistriţa (prof. coordonator Cristina Ionescu, 12 saci) și Colegiul Tehnic Infoel Bistriţa (prof. coordonator Alina Pop, 2 saci).

Concursul „Hai să scăpăm Bistrița de poluarea cu plastic!” a urmărit creșterea responsabilităților cu privire la protejarea mediului înconjurător, creșterea eficienței modului de colectare selective a deșeurilor, importanța reciclării deșeurilor, dar și reducerea utilizării ambalajelor din plastic, schimbarea unor deprinderi și încurajarea activităților de voluntariat.

Organizatori ai concursului au fost Primăria municipiului Bistrița împreună cu S C Supercom S.A care au lansat o provocare școlilor din oraș de colectare a PET-urilor, dar și de prezentare a unor idei practice de reducere a cantităților de deșeuri din plastic prin renunțarea la folosirea produselor de unică folosința gen: flacoane, plase, pungi, pahare, vesela și farfurii de unică folosință etc.

În perioada 14 mai – 5 iunie la Centrul de Informare și Educație Ecologică „Scoala Verde” au avut loc și cursuri de educație ecologică cu tema reducerii utilizării ambalajelor din plastic la care participă preșcolari și elevi din clasele primare.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO: S-a deschis Pizzeria Restaurant Allegria, la Pagu! Pe lângă pizza care i-a făcut cunoscuți, au acum în meniu și delicii din bucătăria libaneză

Povestea Pizzeria Allegria începe în urmă cu câțiva ani, la Năsăud. După ce i-a cucerit pe...

Doar TREI apartamente disponibile la prețul promoțional de 999 Euro/mp plus TVA în complexul Best Luxury Residence, de pe Libertății

Best Luxury Residence propune celor care se află în căutarea unui apartament un proiect imobiliar modern, care se ridică deja pe str. Libertății din Bistrița. Primul bloc va fi dat în folosință anul viitor. În această perioadă, dezvoltatorul imobiliar are o ofertă: 5 apartamente la un preț promoțional de doar 999 Euro/mp plus TVA. Două dintre apartamente s-au dat, mai sunt trei disponibile la acest preț.

Anunț începere proiect de investiții pentru retehnologizarea societății

SC FLORĂRIILE PĂPĂDIE S.R.L anunță începerea activităților proiectului „PROIECT DE INVESTITII PENTRU RETEHNOLOGIZAREA SOCIETATII”, Cod SMIS 161978, finanțat în cadru POC - Programul Operațional Competitivitate 2014-2020...