9.9 C
Bistrița
luni, mai 10, 2021

FOTO/VIDEO: EXTRAORDINAR! Florile unei foste profesoare din Beclean au făcut senzație la cel mai mare concurs de cake design din lume

Aflată la prima participare la Cake International Birmingham, cel mai mare și renumit eveniment dedicat decoratorilor de torturi din lume, Marinela Mureșan, fosta profesoară de franceză din Beclean, care în urmă cu câțiva ani și-a descoperit pasiunea pentru flori comestibile, a reușit să cucerească juriul competiției!

Zilele trecute s-a desfășurat Cake International Birmingham, cel mai mare și renumit eveniment dedicat decoratorilor de torturi din lume. Preț de trei zile au fost organizate competiții, workshop-uri, demonstrații, iar furnizorii de produse specifice din acest domeniu au fost și ei prezenți.

La ediția din acest an, printre participanți s-a numărat și fosta profesoară de limba franceză Marinela Mureșan, care și-a descoperit pasiunea pentru flori comestibile în urmă cu câțiva ani.

„La ediția din 2019 am decis să intru și eu în competiție cu un aranjament floral, considerând că ar fi o ocazie bună de a trece printr-o jurizare profesionistă și de a obține un feedback de la adevărații maeștri din domeniu. Am ales să folosesc un material inovator, o pastă specială pentru flori, comestibilă, flexibilă, care este apărută de curând pe piața internațională și pe care am procurat-o tocmai din India. Îmi place să experimentez cam tot ce apare în domeniul forilor, așa că m-am înscris și în competiție, la categoria florilor realizate cu aceste paste flexibile”, a precizat, pentru Bistrițeanul.ro, Marinela Mureșan.

Pentru realizarea aranjamentului cu care a cucerit efectiv juriul, Marinela Mureșan a folosit 12 specii de plante, inspirație fiindu-i propria grădină. La aranjament a ajutat-o un alt artist din Beclean, care a sculptat din lemn un cap stilizat.

„Lucrarea a fost gândită în așa fel încât, împreună cu suportul ei, să formeze un ansamblu unitar. Prietenul meu și al soțului meu, domnul Caius Rotaru, m-a ajutat cu suportul care este un cap stilizat, sculptat în lemn. Florile modelate au format podoaba capitală a respectivului cap”, a completat artista din Beclean.

Aranjamentul Marinelei Mureșan a fost premiat cu argint, iar la festivitatea de final a luat și locul I la categoria la care a fost înscris.

[arve url=”https://www.facebook.com/marinela.muresan1/videos/3137107329697935/” maxwidth=”300″ aspect_ratio=”1:1.8″ /]

De la catedră și traduceri, la flori din pastă de zahăr

Marinela Mureșan are 58 de ani, este căsătorită și are doi copii. Câteva decenii bune le-a petrecut la catedră, fiind profesoară de franceză și italiană în Beclean. Din 2007, aceasta a început să se ocupe și de traduceri autorizate.

În 2011, fosta profesoară și-a descoperit marea pasiune: florile din pastă de zahăr. A reușit să învețe folosindu-se în prima fază de tutorialele de pe Youtube, iar ulterior a și luat parte la câteva cursuri din acest domeniu. Aceasta a reușit să se pregătească alături de Robert Haynes, unul dintre primii trei cei mai buni modelatori de flori de zahăr din lume.

Autodidactă și perfecționistă, Marinela Mureșan și-a îmbunătățit tehnicile, ajungând să realizeze flori atât de apropiate de exemplarele reale, încât greu îți dai seama că ai în față reproduceri.

Fosta profesoară a ajuns chiar să predea cursuri de realizat flori din pastă de zahăr, în întreaga țară.

Foto/Video: Marinela Mureșan

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

Ai nevoie de meniuri pentru cafenea sau restaurant? Creativii de la EMA Grafix îți fac ce model vrei tu, rapid și ieftin!

Meniul e cartea de vizită a oricărui restaurant, cafenea sau a oricărei terase cu dichis! Dacă...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...