18.2 C
Bistrița
marți, mai 11, 2021

FOTO/VIDEO: GENIAL la doar cinci anișori!

Te uiți la el și nu pare cu nimic diferit față de un copil de 5 ani și șapte luni. Dar apoi, începe să-ți povestească despre planete și sateliții lor, despre dinozauri, sau să-ți arate niște steaguri și să-ți spună cărei țări îi aparține, care e capitala și unde pe glob se află! Atunci spui: David e GENIAL!

Am ajuns acasă la familia Pop, iar pe masă erau înșirate cartonașe cu steagurile țărilor de pe glob! Abia ajunsese coletul de la poștă și David era prins în a sorta steagurile țărilor în funcție de continentele pe care se află.

Are doar 5 anișori și șapte luni, dar dacă închizi ochii, parcă ai asculta un profesor de geografie.

Cristina și Marian, părinții micuțului, și-au făcut la început probleme. David nu a vorbit până la vârsta de trei ani, și, gândul că ceva ar fi în neregulă i-a chinuit.

„Apoi, la 3 ani, a început să vorbească. Ne spunea numele tuturor copiilor de la el din grupă, cu nume și prenume. Și ne-am șocat. Noi am crezut că nici măcar nu îi știe, cum nu vorbea nimic. Și chiar și acum, ai impresia că nu aude ce vorbești, fiind prins în vreo activitate. Dar apoi îți spune ce ai zis, sau reproduce ultimele fraze pe care le-a auzit la televizorul ce era pornit în timpul ăla”, a explicat Marian.

După ce a început să vorbească, s-a văzut și „setea” de cunoaștere.

A început cu planetele. Era fascinat. Ne tot cerea să îi spunem despre planete. Așa că îi tot puneam filmulețe, documentare, pe tabletă. A învățat planetele din Sistemul nostru Solar, și apoi și din altele”, a explicat Cristina, mama micuțului.

Tatăl lui David a fost nevoit să îi transforme camera, făcând-o un „mic univers”.

Apoi, David a vrut să cunoască mai multe despre dinozauri. Iar când le pronunță numele, ai impresia că ți-ai rupe limba dacă ai încerca să le repeți.

Apoi a început cu steagurile. Se uita pe Youtube la filmulețe cu steaguri și a început să le învețe. Am zis că să îl ajut, și am început să îi desenez eu stegulețele și el le recunoștea. Iar acum îți spune țara, capitala și continentul unde se află. Sunt unele care încă le învață, ca de exemplu insulele din Oceania. Dar le învață foarte repede. Am rămas șocați când am văzut cum le recunoaște” , au spus părinții micuțului.

Acum, e „obsedat” de Statele Unite ale Americii. A învățat fiecare stat în parte, unde se află, și le recunoaște după formă.

E dornic să învețe și asimilează foarte repede informația. Eram în vizită la cineva și a venit la noi că vrea să îi povestim despre Deșertul Sahara. I-am căutat pe telefon un documentar și i l-am dat să vadă. Vedeți că mulți spun că nu e bine să îi lași să stea mult cu tableta sau telefonul. Dar ei sunt așa de curioși, și nu ai toată informația. Noi îi cumpărăm una alta, că și cartonașele astea le-am comandat din Germania. E important să îl ajuți pe copil dacă vrea să învețe”, au mai spus părinții lui David.

Băiețelul a învățat literele, din curiozitate, iar acum poate citi destul de bine. Chiar și la grădiniță își termină lucrul său mai repede și apoi își ajută colegii.

Nu știm cum va fi la școală, de la anul. Că el e foarte curios și se și plictisește repede dacă nu îi oferi tot timpul ceva nou. Vezi că nici nu ști cum să reacționezi și ce să faci. Ni s-a spus să îi testăm IQ-ul, dar am înțeles că nu există un centru pentru asta decât la București. Unii ne-au zis că poate e ceva din spectru autist, dar el e sociabil acum și nu e axat numai pe un lucru. Are o memorie foarte bună și reține foarte repede. Dar e curios cu privire la multe lucruri. Ne tot gândim unde am putea găsi pe cineva care să se ocupe de el așa cum trebuie. Că noi amândoi lucrăm de dimineața până seara și nu avem atâta timp la dispoziție cât ar avea el nevoie”, au mai spus Cristina și Marian.

Un lucru e clar! Când îl vezi, spui că nu e diferit de alți copii de vârsta lui. Dar când începe să-ți povestească, rămâi uimit și spui: „David e GENIAL!”

Iar ca să vă convingeți, vă lăsăm video de mai jos! Pregătiți-vă să fiți impresionați:

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

Ai nevoie de meniuri pentru cafenea sau restaurant? Creativii de la EMA Grafix îți fac ce model vrei tu, rapid și ieftin!

Meniul e cartea de vizită a oricărui restaurant, cafenea sau a oricărei terase cu dichis! Dacă...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...