FOTO/VIDEO Groapa de gunoi de la Tărpiu a luat foc. Incendiul a fost stins după nouă ore

0
2463

Groapa de gunoi de la Tărpiu a luat foc, iar pompierilor le-a luat nouă ore pentru stingerea incendiului.

Cele doua echipaje de pompieri militari năsăudeni, cu o autospecială de stingere și o motopompă au acționat preț de mai bine de nouă ore pentru localizarea și lichidarea mai multor focare ascunse, care ajungeau pana la o adâncime de câțiva metri, conform Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud.

Incendiul s-a manifestat preponderent mocnit, cu degajare de fum și s-a extins pe o suprafață de mai bine de 200 de metri pătrați.

Administratorii gropii de gunoi au pus la dispoziție două buldoexcavatoare pentru a putea ajunge la focarele îngropate.

La locul intervenției au fost direcționati un echipaj de din cadrul Sectiei 6 Poliție Rurală Năsăud, reprezentanți ai Gărzii de Mediu, Agenției pentru Protecția Mediului, responsabili din Consiliul Județean Bistrița – Năsăud, precum, administratorii obiectivului, sub coordonarea domnului subprefect Ioan Zăgrean.

În jurul orei 17.30, la lăsarea întunericului, pompierii militari nasaudeni s-au retras la subunitate, la locul intervenției rămânând reprezentații obiectivului pentru supraveghere.

Cel mai probabil, incendiul s-a autoaprins, la câțiva metri adâncime.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița – Năsăud prin dispeceratul integrat ISU SAJ Bistrița – Năsăud și instituțiile cu atribuții în gestionarea acestui tip de situație de urgență monitorizează situația de la groapa de gunoi din localitatea Tărpiu și alocă resursele necesare, după caz.

Info, foto/video: ISU BN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.