12.3 C
Bistrița
joi, septembrie 23, 2021

FOTO/VIDEO – Învățând engleza altfel: La Slăti, cu animalele-n saivan!

O tabără de engleză atipică are loc în această vară, la doi pași de Bistrița. Semida și Alina îi învață pe copii engleză în timp ce stau în saivan cu animalele, merg în drumeții, beau limonadă de zmeură sau se joacă. „Și copiii sunt foarte entuziasmați, dar și părinții!”, au spus cele două profesoare.

Miroase a fân și albinele zumzăie. În saivan, câteva fetițe se dau în hamace, pe baloți de fân sunt puse pături și în apropiere câteva perechi de cizme de gumă aruncate pe jos. La un moment dat se aude: „Soseeeesc!”

Trei câini fug spre saivan, urmați de copii. Vin dintr-o drumeție din pădure, sunt însetați ca după o zi de cosit și sunt dornici să mai pălăvrăgească… în engleză.

Nu e o poveste, este realitatea unei tabere de la Slătinița. O altfel de tabără de engleză, unde „viața la țară și vremurile copilăriei” se îmbină cu cunoștințele în limba engleză.

Semida Pop și Alina Frandeș, două prietene ale căror fetițe hoinăresc periodic prin pădurile din jurul Slătiniței, au venit cu această idee inedită.

Eu organizez în unele weekenduri astfel de tabere, unde copiii petrec timp în natură, mânâncă mâncare ca la țară, se joacă cu animale, etc. Am văzut că acest lucru le place atât copiilor cât și părinților. Așa că am gândit varianta de tabără”, a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, Semida Pop.

Ca să fie mai mult decât „experimentarea vieții la țară”, copiii învață și engleză.

Știind că eu am un club de engleză, Semida mi-a propus să facem o tabără de engleză. Ideea aceasta inedită a dus de la o serie – cât ne-am gândit noi – la cinci serii a câte 15 copii, aproximativ. Copiii sunt încântați. Ne jucăm, interacționăm și comunicăm foarte mult. Mai puțin scris, mai multă comunicare”, a explicat Alina Frandeș.

Copiii sunt extaziați

Ne place! Ne plac animalele, ne place cu Semida. Orele de engleză sunt wooow!”, au spus copiii în cor.

Repetă zilele săptămânii, în limba engleză, iar apoi Semida le oferă limonadă de zmeură. La amiază au mâncat brânză, slănină și roșii, iar ca desert, prăjitură de casă.

Apoi s-au reîntors la cursuri și învață, de această dată, activitățile pe care le fac sistematic, sau numele meselor din timpul zilei și ceea ce le place să mănânce.

E primul an în care se face tabăra de engleză „de la Slăti”. Sau mai bine zis, cele cinci serii, căci solicitări au fost multe.

Cu siguranță vara viitoare vor fi și mai multe. Până atunci, vă mai puteți lăsa copiii la Slătinița, acolo unde se joacă cu animalele-n saivan, adună broscuțe și insecte și vi le duc acasă, acolo unde simt că… trăiesc: fără telefoane, fără tablete, fără haine imaculate, fără griji!

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sărbătorim un an de Marecom Bistrița, cu reduceri de 20 la sută la ORICE produs!

Calitatea produselor făcute de Marecom și solicitările tot mai multe ale clienților au determinat deschiderea unui...

Hotel Boutique Roser House Colibița angajează ospătari și bucătar. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Se fac angajări la Hotel Boutique Roser House Colibița, IMP România, Transmixt, Fan Curier, Italtextil Sărata sau Leoni. La Aquabis Beclean sunt disponibile un post de încasator și unul de cititor contoare. Rombat are nevoie de electricieni și mecanici.

FOTO/VIDEO: S-a deschis Carrefour Express la Bistrița – un magazin ”mai aproape de client”

Un nou magazin „mai aproape de client„ s-a deschis la Bistrița. Pe strada Împăratu Traian nr...