13.2 C
Bistrița
marți, aprilie 16, 2024

FOTO/VIDEO: Mii de bistriţeni, la coadă, ostoindu-se cu fasole şi cârnaţi. Peste 6.500 de porţii, gătite de chefi celebri

După ce au dârdâit & onorat aşa cum se cuvinte parada militară de 1 Decembrie, bistriţenii au stat la coadă cu sutele. Şi-au ostoit foamea cu mâncare tradiţională savuroasă, gătită de chefi celebri, printre care şi Nina Rus. „Pregătim peste 6500 de porţii şi îi aşteptăm pe bistriţeni aici, până la ora 19:00!”

Nu mai este fasole cu cârnaţi, breee! S-a terminat deja! Dar vă poftim să gustaţi şi din varza călită cu cârnaţi!” Cam aşa îşi îmbia clienţii unul dintre bucătarii invitaţi pe pietonal să gătească tradiţional pentru bistriţeni.

Bistriţenii au stat la coadă cu sutele, atraşi ca un magnet de mirosul îmbietor al preparatelor tradiţionale româneşti – aburinde şi foarte gustoase.

Nu se poate Zi naţională, fără fasole şi cârnaţi! Am participat şi la parade militară, acum ne potolim foamea şi servim un pahar de vin fiert în cinstea României! La mulţi ani!”, ne-a urat printre îmbucături, unul dintre bistriţeni.

Cine nu a încăput la cele câteva mese amenajate pentru servit – şi-a făcut loc şi pe băncile de pe pietonal.

[arve url=”https://youtu.be/DlNWQlNVGnQ” /]

Elevi de la Liceul Tehnologic de Servicii şi de la Liceul Agricol au robotit cot la cot cu chefii invitaţi, ajutând la servire şi la preparare.

16 elevi de la Liceul Tehnologic de Servicii Bistriţa au fost de acord să dea o mână de ajutor chefilor. Sunt doar o parte dintre cei care ar fi vrut să vină. Unii nu au reuşit pentru că fac naveta până la şcoală. Dar cei care sunt aici sunt foarte harnici şi pricepuţi… Au venit ca voluntari şi sunt dintre cei mai talentaţi de la calificarea Bucătar şi tehnician în gastronomie. Au multe de învăţat de la maeştri bucătari de aici. Şi sperăm că poate, asemenea ocazii îi vor convinge că merită să rămână în ţară, că au şanse să se afirme şi aici”, a precizat Codruţa Drăgan, directoarea Liceului Tehnologic de Servicii.

Alexandru Nuţ, în vârstă de 17 ani, ne-a mărturisit că este o ocazie deosebită să facă practică alături de chef Florin Vechiu. „Pregătim aici fasole cu cârnaţi. Sunt cam 30 de porţii în cratiţa asta pe care o pregătesc eu. Nu e foarte greu. Am mai gătit aşa ceva, nu am prea mari  emoţii…”, ne-a mărturisit Alexandru, amestecând de zor cu polonicul.

Printre voluntari l-am descoperit şi pe Daniel Ursa – unul dintre elevii care fac parte deja din echipa chefului Nina Rus. A însoţit-o la multe asemenea show-uri culinare şi admite cu mâna pe inimă că este „o experienţă extraordinară. Am participat la un eveniment comun la Besançon. Acolo am întâlnit-o prima oară. Cred că i-a plăcut hărnicia mea. Şi talentul meu. Nu am anumite preferinţe, când vine vorba de gătit. Nu există niciun fel de mâncare pe care să n-o pot găti. Am şi reţetele mele speciale. În viitor aş vrea să devin un bucătar bun. Tot mai bun. Poate reuşesc să-mi deschid şi un restaurant al meu. Aşa visez…

Showul culinar cu bucate tradiționale românești a fost organizat în Piața Centrală de Asociaţia Produs în Bistriţa-Năsăud. Au participat chefii Nina Rus, Florin Vechiu, Fulop Attila, Marius Dejanschi, Bogdan Câmpanu, Clyde Nemeș, Daniel Ursa, Vasile Hotca şi Ionuț Mangiu.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.