-9.3 C
Bistrița
joi, februarie 9, 2023

FOTO/VIDEO: Momente emoţionante, la Şcoala Gimnazială Nr 1 din Bistriţa!

Zeci de elevi, părinți, bunici, foști elevi, foști dascăli de la Şcoala Gimnazială Nr. 1din Bistriţa şi-au dat întâlnire ieri seară, în curtea şcolii. Aici s-au derulat câteva momente emoţionante care au demonstrat, o dată în plus, că sunt o mare familie…

Ieri după-amiază, curtea Şcolii Gimnaziale Nr. 1 s-a umplut de vocile cristaline ale elevilor. Ei au înfruntat frigul şi au organizat, alături de profesorii lor, un mic concert caritabil, interpretând cele mai frumoase colinde. Evenimentul a avut drept scop strângerea de fonduri pentru părinții unor elevi din Şcoala Gimnazială Nr. 1 care au probleme mai deosebite de sănătate, dar și o situație financiară precară.

Nici părinții nu s-au lăsat mai prejos. Mămicile şi tăticii unei clase a II-a le-au făcut tuturor o surpriză, cântând şi ei o colindă:

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/FalVxUnu49o” /]

În pragul sărbătorilor de iarnă, suntem cu gândul la fiecare dintre cei dragi. Ne dorim să le aducem în suflet lumina creștină care să le umple sufletul cu bucurie! Bucurie pentru Nașterea Domnului, bucurie și recunoștință pentru tot ceea ce ne este dat să trăim… Speranță și încredere că pășim pe drumul vieții alături de oameni buni, care sunt acolo să ne ajute…”, au transmis cei din familia Şcolii Gimnaziale Nr. 1.

„Avem convingerea că împreună am învățat că fiecare gest de dăruire și tot ajutorul dat, oricat de mărunt ar fi, contează! Implicarea copiilor în derularea acestor acţiuni, este o etapă importantă în formarea caracterului lor. Îi ajutăm astfel să-și dezvolte valori etice, religioase și morale… Să fie mai apropiați de cei care au într-adevăr nevoie de ajutor și de afecțiune”, au precizat profesorii de la Şcoala Gimnazială Nr. 1.

Au fost trei acțiuni caritabile la Școala Gimnaziala Nr. 1 Bistrița. Copiii care învaţă aici şi profesorii lor au colectat pachete cadou și ajutoare în alimente și produse de igienă personală pentru copiii orfani de la Mănăstirea Podul Coșnei. Proiectul a fost coordonat de profesoarele Elena Borș și Alina Petri.

A existat şi un Târg de Crăciun, coordonat de cadrele didactice din Catedra de Limbi Moderne. Aici s-au confecționat obiecte decorative de Crăciun. Elevii au gătit împreună cu mămicile lor produse de casă și au dăruit din carțile și jucăriile lor. „Am reușit împreună să strângem o sumă considerabilă care a ajutat patru mămici bolnave ale unor copii din școala noastră”, au precizat organizatorii evenimentului.

Acţiunile caritabile au culminat cu un concert de colinde desfăşurat ieri, în curtea școlii. „Le mulțumim copiilor pentru momentele artistice minunate, cadrelor didactice care i-au îndrumat, grupului vocal al școlii și doamnei profesoare care i-a pregătit. Menționăm că fiecare mămică a primit suma de 4260 lei. Vă mulțumim pentru toată implicarea, dăruirea și deschiderea față de astfel de acțiuni, stimați părinți și dragi copii ai școlii noastre! Ne rugăm pentru sănătatea mamelor suferinde și pentru bucuria copiilor dumnealor. Vă dorim Crăciun Fericit și un an nou frumos, cu liniște sufletească și bucurie în familie! Au fost momente de neuitat, care au sădit în sufletele tuturor credință, speranță și recunoștință…!”, au mai transmis organizatorii.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută economist, Electroplast angajează Key Account Manager, Rombat are nevoie de operatori producție

Electroplast angajează Key Account Manager, iar Crama Jelna are nevoie de recepționer SPA, ospătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută un economist priceput, Rombat - operatori producție...

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...