14.6 C
Bistrița
joi, octombrie 21, 2021

FOTO/VIDEO: Momente emoţionante, la Şcoala Gimnazială Nr 1 din Bistriţa!

Zeci de elevi, părinți, bunici, foști elevi, foști dascăli de la Şcoala Gimnazială Nr. 1din Bistriţa şi-au dat întâlnire ieri seară, în curtea şcolii. Aici s-au derulat câteva momente emoţionante care au demonstrat, o dată în plus, că sunt o mare familie…

Ieri după-amiază, curtea Şcolii Gimnaziale Nr. 1 s-a umplut de vocile cristaline ale elevilor. Ei au înfruntat frigul şi au organizat, alături de profesorii lor, un mic concert caritabil, interpretând cele mai frumoase colinde. Evenimentul a avut drept scop strângerea de fonduri pentru părinții unor elevi din Şcoala Gimnazială Nr. 1 care au probleme mai deosebite de sănătate, dar și o situație financiară precară.

Nici părinții nu s-au lăsat mai prejos. Mămicile şi tăticii unei clase a II-a le-au făcut tuturor o surpriză, cântând şi ei o colindă:

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/FalVxUnu49o” /]

În pragul sărbătorilor de iarnă, suntem cu gândul la fiecare dintre cei dragi. Ne dorim să le aducem în suflet lumina creștină care să le umple sufletul cu bucurie! Bucurie pentru Nașterea Domnului, bucurie și recunoștință pentru tot ceea ce ne este dat să trăim… Speranță și încredere că pășim pe drumul vieții alături de oameni buni, care sunt acolo să ne ajute…”, au transmis cei din familia Şcolii Gimnaziale Nr. 1.

„Avem convingerea că împreună am învățat că fiecare gest de dăruire și tot ajutorul dat, oricat de mărunt ar fi, contează! Implicarea copiilor în derularea acestor acţiuni, este o etapă importantă în formarea caracterului lor. Îi ajutăm astfel să-și dezvolte valori etice, religioase și morale… Să fie mai apropiați de cei care au într-adevăr nevoie de ajutor și de afecțiune”, au precizat profesorii de la Şcoala Gimnazială Nr. 1.

Au fost trei acțiuni caritabile la Școala Gimnaziala Nr. 1 Bistrița. Copiii care învaţă aici şi profesorii lor au colectat pachete cadou și ajutoare în alimente și produse de igienă personală pentru copiii orfani de la Mănăstirea Podul Coșnei. Proiectul a fost coordonat de profesoarele Elena Borș și Alina Petri.

A existat şi un Târg de Crăciun, coordonat de cadrele didactice din Catedra de Limbi Moderne. Aici s-au confecționat obiecte decorative de Crăciun. Elevii au gătit împreună cu mămicile lor produse de casă și au dăruit din carțile și jucăriile lor. „Am reușit împreună să strângem o sumă considerabilă care a ajutat patru mămici bolnave ale unor copii din școala noastră”, au precizat organizatorii evenimentului.

Acţiunile caritabile au culminat cu un concert de colinde desfăşurat ieri, în curtea școlii. „Le mulțumim copiilor pentru momentele artistice minunate, cadrelor didactice care i-au îndrumat, grupului vocal al școlii și doamnei profesoare care i-a pregătit. Menționăm că fiecare mămică a primit suma de 4260 lei. Vă mulțumim pentru toată implicarea, dăruirea și deschiderea față de astfel de acțiuni, stimați părinți și dragi copii ai școlii noastre! Ne rugăm pentru sănătatea mamelor suferinde și pentru bucuria copiilor dumnealor. Vă dorim Crăciun Fericit și un an nou frumos, cu liniște sufletească și bucurie în familie! Au fost momente de neuitat, care au sădit în sufletele tuturor credință, speranță și recunoștință…!”, au mai transmis organizatorii.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Paella pentru toți pofticioșii, mâine, pe terasa Taverna Dogarilor!

Mâine se anunță o zi superbă de octombrie! Și la Taverna Dogarilor, pofticioșii sunt așteptați să...

Ai nevoie de un utilaj în construcții?! Poți CUMPĂRA/ÎNCHIRIA oricând de la Utilaje Bistrița

Te-ai apuca de construit, de demolat sau de modificat o construcție, dar n-ai cu ce lucra....

Se fac angajări la Geoplast, Salon Claudia, IMP România și Leoni! Locuri de muncă, disponibile în Bistrița

Se fac angajări la Geoplast, Restaurant Jacqueline, Supercom, Transmixt și Salon CLAUDIA! Locuri de muncă disponibile sunt și la Restaurant Subway Viișoara, RCS & RDS și Electroplast. Leoni are nevoie de 275 de muncitori cablaje. Oferta completă, mai jos: