12.8 C
Bistrița
marți, mai 28, 2024

FOTO/VIDEO – Nicolae Vrâncean: Am făcut drumuri de-o pereche de cauciucuri, ca să primesc finanțare!

Comuna Josenii Bârgăului este în plină dezvoltare. Primarul Nicoale Vrâncean a făcut tot ce i-a stat în putință, în ciuda obstacolelor, să obțină finanțări. ”Am făcut drumuri de o pereche de cauciucuri, pentru poriectul ăsta, până am primit finanțare” a declarat edilul. VEZI ce proiecte se derulează în comună:

Prezent în emisiunea ”Direct în problemă” de la Bistrițeanul.ro, primarul comunei Josenii Bârgăului a vorbit despre proiectele care se derulează.

Acesta a reușit să atragă fondsuri europene, prin Programul Național de Dezvoltare Locală sau Compania Națională de Investiții.

Șapte proiecte pe Fonduri Europene

În comuna Josenii Bârgăului se deruleză șapte proiecte pe Fonduri Europene:

  • Apă-canal (Strâmba și Rusu Bârgăului- au ieșit din Masterplan)- 1,5 milioane euro
  • Asfaltări
  • Modernizarea drumurilor forestiere -1,5 milioane de euro
  • Renovare și modernizare Cămin cultural în Josenii Bârgăului – s-a lărgit sala de spectacole
  • Construire teren sintetic cu nocturnă- în colaborare cu Consiliu Local- 40.000 euro de la UE și 20.000 euro din Bugetul Local
  • Grădiniță
  • Centrul de informare turistică- important pentru promovarea restaurantelor, pensiunilor, turismului din zonă

Sunt foarte atent la modul de executare al lucrărilor și la calitate lucrărilor. Mai ales că am construit destul de mult la viața mea, știu cum trebuie făcute lucrurile. Nu mă duc pe șantier numai ca să mă vadă lumea” a declarat Nicolae Vrâncean, primarul comunei Josenii Bârgăului.

TREI proiecte prin PNDL

Nu-s mari ca valoare, dar de interes maxim. Am făcut un pod de 200.000 de euro, ce leagă o parte a comunei de cealaltă. O școală în Strâmba, de 200.000 de euro. Și al treilea- modernizare și reabilitare școală din Mijlocenii Bârgăului, proiect de 300.000 de euro” a explicat Nicolae Vrâncean.

Proiecte prin CNI

Am început construirea unui Centru Cultural deosebit de mare. Un proiect tip V1, frumos. Am ales acest proiect deoarece căminul din Joseni a fost lăsat de izbeliște de fosta conducere. Am mers la București, vorba aia, de-o pereche de cauciucuri. Am stat agățat de domnii de CNI pentru proiectul ăsta. E vorba de un milion și două sute de euro. Termenul de execuție de la începutul anului viitor” a mai spus edilul.

Impedimente întâmpinate

Ca în FIECARE comună, au existat și licitații la care nu s-a prezentat nimeni interesat. Au fost și firme care s-au prezentat la licitații și apoi s-au judecat, ele între ele, și un an de zile.

Cea mai mare problemă întâmpinată a fost că aproape la fiecare proiect pe care l-am făcut, în cartea funciară NU exista tot terenul aferent. Și le-am făcut pe toate în regim de urgență. Dar la TOATE proiectele. Nu am înțeles de ce într-o lume normală se poate întâmpla așa ceva? Șă lipsească din acte o bucățică de teren??” a spus revoltat Nicoale Vrâncean.

Informații mai pe larg despre aceste proiecte le puteți afla urmărind emisiunea ”Direct în problemă”.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil:

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?