3.7 C
Bistrița
luni, decembrie 5, 2022

FOTO/VIDEO. Noaptea albă a Bisericii Evanghelice. Sute de bistriţeni, la coadă, în căutarea misterelor…

Coadă în faţa turnului Bisericii Evanghelice, astă-seară, la Târgul Mare al Bistriţei. Bistriţenii au luat cu asalt turnul, mai ales că organizatorii au renunţat la taxa de 10 lei (5 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari) şi au permis intrarea liberă pentru câteva ore.

Vrem să vedem Bistriţa de sus şi în timpul nopţii. Ziua am mai fost… Dar seara pare totul mai misterios. Seara n-am mai prins deschis, până acum…”, ne-a mărturisit una dintre mămicile sosite împreună cu fiica ei.

De altfel, coada număra deja aproape 100 de persoane, cu un sfert de oră înainte de deschiderea turnului.

Irinel Rad, şeful serviciului SVSU din cadrul Primăriei Bistriţa i-a avertizat pe turişti să aibă mare grijă la copiii mici şi să nu se aplece peste balustradă:  „Atenţie mare şi la telefoane! Vreo 4 sau 5 telefoane mobile au fost scăpate astăzi, înainte de ora 19:00, din turn! Pentru că oamenii nu au fost atenţi! Iar printre ele, chiar şi un Iphone XS… Vă daţi seama, de la 43 de metri înălţime, s-au făcut toate praf…

Înarmaţi cu telefoane sau aparate foto mai mult sau mai puţin sofisticate – bistriţenii au petrecut pe terasa din turnul Bisericii Evaghelice câteva minute – încercând din răsputeri să fotografieze oraşul luminat de la înălţimea celor patruzeci de metri…

Georgeta, în vârstă de 54 de ani, ne-a explicat că a venit şi ea să viziteze turnul bisericii, împinsă de curiozitate: „Sperăm să vedem şi noi ceva… Mai ales că e gratis. N-am mai fost niciodată până acum. Sper să n-am probleme cu înălţimile. Să nu m-apuce frica acolo, sus…

Eu am venit la Târgul Mare în fiecare seară, n-am lipsit de la niciun spectacol. Am mai urcat ziua în turn, dar noaptea n-am mai fost…”, ne-a mărtursit şi Alex Gavriluţ, în vârstă de 56 de ani.

Printre cei interesaţi să admire Bistriţa de sus, în Noaptea albă a Bisericii Evanghelice, l-am întâlnit şi pe cercetătorul şi botanistul Constantin Svoboda.

Am venit pentru că vreau să fac nişte fotografii nocturne, din turn… Nu pot să spun că am un aparat foto special. Dar nici normal nu este. Din RDG l-am primit, acum 45 de ani! Funcţionează cu film din acela vechi, vechi… Când vor fi gata pozele, am să vă arăt cum au ieşit. Praktika se numeşte aparatul… Nu cred c-aţi auzit de el… Dar fotografiez cu el de la 7 ani! Am mai fost în turn de vreo 5-6 ori. Dar numai ziua. Nu mi-e teamă de înălţimi. Când eram student am fost şi alpinist…!”, ne-a mai explicat Constantin Svobodă.

Zilele Medievale organizate la Târgul Mare al Bistriţei s-au încheiat, în această seară, cu două concerte extraordinare, susţinute de muzicienii maghiari de la The Moon And The Nightspirit (Ungaria) şi cei de la Irdorath (Belarus) care interpretează un original neo-medieval rock.

[arve url=”https://youtu.be/sJ2Dz-9Nt1w” /]

Timp de o oră, şi fetele de la SiriuS i-au cucerit pe bistriţeni cu un spectacol de animaţie cu foc:

[arve url=”https://youtu.be/M6wr3FGK2xo” /]

Dacă sunteţi şi voi curioşi să aflaţi ce mistere ascunde Bistriţa – sus, în turn – aflaţi că în Noaptea Albă a Bisericii Evanghelice turnul poate fi vizitat până la ora 02:00…!

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...