9.9 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 2, 2023

FOTO/VIDEO -PERCHEZIȚII: Nouă persoane reținute pentru braconaj. Dețineau ilegal arme și cartușe letale

Mascații au descins la 15 domicilii de pe raza județului. Nouă persoane au fost reținute în urma audierilor. Aceștia dețineau ilegal arme și cartușe, iar printre acuzele aduse sunt și cele de braconaj.

Ieri, polițiștii bistrițeni au descins la domiciliile a 15 persoane bănuite de comiterea a mai multe infracțiuni.

La data de 11 februarie a.c., polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din Bistrița-Năsăud au efectuat 15 percheziții domiciliare. Acesteas au avut loc în Perișor, Negrilești, Reteag, Dobric, Dobricel și Agrieș.

Activitățile au fost desfășurate într-o cauză aflată sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, care are ca obiect cercetarea infracțiunilor de contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, braconaj, uz de armă fără drept, favorizarea făptuitorului și distrugerea de probe” au transmis reprezentanții IPJ BN.

CE au făcut:

Faptele instrumentate datează din 2017 încoace. Pe parcursul acestor ani au fost introduse în țară mai multe arme, ilegal.

”Din cercetările efectuate a reieșit că, începând cu anul 2017 și până în prezent, persoanele vizate ar fi introdus ilegal, pe teritoriul României, 3 arme și ar fi desfășurat acțiuni de braconaj cu arme deținute legal și ilegal.

Totodată, una dintre persoanele implicate este bănuită că ar fi oferit altor două persoane informații cu privire cu privire la desfășurarea unor activități procedurale, iar o alta că ar fi distrus o probă” explică polițiștii.

CE au găsit polițiștii în timpul perchezițiilor

În urma descinderilor de ieri, polițiștii au găsit numeroase articole incriminatorii.

”La percheziții au fost indisponibilizate 13 arme, dintre care 3 aflate în circuitul ilegal și 123 de cartușe pentru arme letale, deținute ilegal.

Au mai fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, o capcană pentru animale, o cameră video de vânătoare, un dispozitiv de vedere pe timp de noapte pentru armă, 29 de trofee, telefoane mobile și înscrisuri cu valoare probatorie” se arată în comunicatul IPJ BN.

10 persoane audiate, nouă reținute

În urma descinderilor, 10 persoane au fost duse la audieri la sediul poliției. S-a decis reținerea a nouă persoane ce vor ajunge în fața instanbței de judecată.

Zece persoane, cu vârste între 24 și 56 de ani, au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud. După audieri, față de nouă dintre acestea a fost dispusă reținerea pentru 24 de ore.

Persoanele reținute vor fi prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, în vederea dispunerii unor măsuri preventive” transmit polițiștii.

Pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

UPDATE 13.02.2023

Cele nouă persoane au fost prezentate instanței de judecată. Unii au primit arest dup gratii, alții arest la domiciliu. Unii au ”scăpat” doar cu control judiciar.

Persoanele reținute au fost prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, fiind dispusă:

  • măsura arestării preventive pentru 30 de zile față de un bărbat de 34 de ani, din Agrieș și alți doi în vârstă de 33 și 56 de ani, din Perișor
  • măsura arestului la domiciliu, pentru 30 de zile, în cazul unui tânăr de 26 de ani, din comuna Spermezeu
  • măsura controlului judiciar pentru 60 de zile față de trei bărbați cu vârste cuprinse între 24 și 44 de ani, din Spermezeu

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase în cadrul dosarului penal întocmit” transmis IPJ BN.

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.