17.9 C
Bistrița
marți, august 9, 2022

FOTO/VIDEO. Peste 150 de tone de alimente și medicamente, trimise în Ucraina, de credincioși și preoți din Cluj și Bistrița-Năsăud: „Biserica suntem toți”

Peste 20 de mașini de mare tonaj au pornit astăzi din Bistrița, într-un convoi umanitar care transportă peste 150 de tone de alimente și medicamente oamenilor din Ucraina. Preoți din toate cele 9 protopopiate ale Arhiepiscopiei Clujului – inclusiv Bistrița și Năsăud – au fost prezenți azi la Bistrița. Mitropolitul Andrei a binecuvântat acest demers.

Mașinile de mare tonaj vor ajunge astăzi la Rădăuți cu ajutoare umanitare pentru locuitorii din Ucraina, greu încercați în aceste momente.

Preotul protopop Alexandru Vidican a mărturisit pentru Bistrițeanul.ro că aceasta este dovada faptului că „poporul român ascultă de învățăturile Mântuitorului Hristos: Flămând am fost și mi-ați dat să mănânc, străin am fost și m-ați primit între voi. La îndemnul ÎPS Andrei și al protopopiatului, preoții și credincioșii din județul nostru s-au mobilizat exemplar. Numai la Bistrița avem peste 42 de tone de alimente și medicamente adunate. Când am început, speram să adunăm ajutoare pentru o mașină de 3,5 tone. Dar iată că binevoitorii și credincioșii noștri ne-au ajutat să adunăm 42 de tone. Este incredibil.

Vom merge la Rădăuți toți protopopii din Arhiepiscopie, ca să însoțim convoiul umanitar. Vrem să ne implicăm. Nu spre laudă, ci spre ajutorul celor care au nevoie de noi acum. Biserica Ortodoxă Română este prezentă și în asemenea situații. Biserica suntem toți. Nu doar preoții, ci și credincioșii… Războiul acesta a lăsat în urmă copii orfani, morți, plâns și jale. Suferința nu are graniță, nu are culoare politică…”, a explicat pentru Bistrițeanul.ro Alexandru Vidican, protopopul de Bistrița.

Din partea Protopopiatului Bistrița vor pleca spre Ucraina 4 mașini: un tir de 20 de tone, o masina de 12 tone și două mașini de 3.5 tone.

Ajutoarele conțin alimente neperisabile, medicamente și produse medico-sanitare.

Au contribuit la acest demers credincioși și preoți din Protopopiatele din Cluj I, Cluj II, Huedin, Turda, Dej, Gherla, Beclean, Bistrița și Năsăud.

Credincioșii noștri, preoții, protopopii noștri și administrația noastră au răspuns creștinește Sfântul Pavel spune în a doua Epistolă către Corinteni că în asemenea situații trebuie să fim solidari. Cu toată inima. De data aceasta suntem solidari cu frații noștri din Ucraina. Unii dintre ei sunt și români.

Să dea Dumnezeu să se sisteze războaiele… Ne rugăm lui Dumnezeu ca spiritul creștin să-i covârșească pe toți liderii oamenilor din lume. Atunci când Iisus Hristos s-a născut, ne spune Evanghelistul Luca, oastea cerească la Betleem a cântat Slavă întru cel de Sus lui Dumnezeu și pe pământ pace! Au zis Și pe pământ pace iar între oameni bună-voire. Ne doare când pacea lăsată de Dumnezeu este tulburată cu războaie…”, a spus ÎPS Andrei, la Bistrița.

Pacea mea v-o dau vouă, pacea mea v-o las vouă” a spus și mântuitorul Iisus Hristos ucenicilor săi. El vrea ca lumea să fie în pace. Mai ales când este vorba de două națiuni creștine. Nu încape niciun dubiu – după învățătura creștinească: războiul este contrar învățăturii domnului nostru Iisus Hristos”, a reamintit ÎPS Andrei. 

ÎPS Mitropolitul Andrei a mulțumit tuturor celor care s-au implicat în „acest gest mărinimos. Cele 150 de tone de alimente și medicamente vor aduce un pic de mângâiere pentru ucrainenii care acum suferă. Nădăjduim ca foarte repede cei care sunt îndrituiți să facă pace. Să sisteze conflictul armat. Iar apoi pe cale diplomatică, să găsească rezolvare problemelor care sunt nerezolvate…” 

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

 1. Prin cnezat, la Litovoi,
  O șoșoacă și-un șoșoi,
  Ridică la brazi cocenii,
  S-aducă Putin cecenii.
  Mache le dă matrafox,
  Din sfânt potir ortodox.
  Sfântul kaghebist Kirill
  Sviatoslav, — ortotrotil.
  Teodosii sporesc taina
  Războiului din Ucraina,

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

Noi locuri de muncă, disponibile la Leoni Bistrița, Crama Veche, Sanovil și Gelateria Aniela

Se fac angajări la LEONI Bistrița! Restaurantul Crama Veche are nevoie de barman și ospătar. Clinica...

Cum să faci profit cu bonusurile tale la pariuri

Bonusurile la pariurile online sunt folosite strategic pentru a încuraja noi jucători să se alăture caselor...