3.3 C
Bistrița
duminică, decembrie 4, 2022

FOTO/VIDEO – Primarul din Rodna: Drumul inundat de aseară, din cauza exploatației forestiere din zonă! Noi vom amenda proprietarul

Drumul Rodna- Valea Vinului a fost blocat de aluviuni în urma ploii de ieri. De vină ar fi o exploatație forestieră din zonă. ”Noi vom amenda proprietarul. Sau mai bine zis, îi vom cere banii pentru intervențiile avute!” a declarat primarul Grapini.

Ploile de ieri au creat probleme în comuna Rodna. Drumul ce face legătura spre Valea Vinului a fost blocat de aluviuni.

Comitetul Local pentru Situații de Urgență Rodna a intervenit cu utilaje pentru remedierea problemei. Alături de voluntarii de la SVSU Rodna s-a lucrat intens până la ora 04.00 azi-dimineață, când s-a reușit degajarea drumului. Mai sunt doar câteva mormane de crengi ce trebuie duse de pe marginea carosabilului.

Dimineață, pe adresa redacției, un locuitor al comunei ne-a sesizat care ar fi problema.

Vreau să anunț că în localitatea Rodna se fac tăieri masive de lemne de luni de zile, la km 4 între Rodna și Valea Vinului. Se trage lemnul cu taful până la șoseaua principală, cu crengi cu tot. Crengile sunt aruncate într-un pârâu, pârâu care s-a umplut de apă și se înfundă, după care iese pe șoseaua principală și intră în curțile oamenilor. Acest pârâu a ieșit de două ori: o dată Duminică, în 3 iulie, și o dată aseară, miercuri, 6 iulie” este mesajul trimis.

 

Primarul comunei Rodna confirmă! Proprietarul urmează să fie…amendat

Valentin Grapini a confirmat cele spuse de localnic în mailul transmis redacției. Doar că exploatarea ar fi legală.

”În mare parte este adevărat. Acolo este o exploatație forestieră a unei persoane fizice care are proprietate o porțiune de pădure. Omul are toate avizele și are un termen în care își poate lua lemnul de foc. Așa că își trage lemnul din pădure și e adevărat că lasă crengile acolo. DIn păcate, legislație din România NU îi impune să fie terenul curat pe perioada exploatației, ci doar când termină. Noi am vorbit deja cu cei de la ocolul Silvic și sperăm să-l poată convinge să-și termine de luat lemnul mai repede decât se prevede în aviz deoarece e o problemă. Drumul duce pe lângă pârâu și uite că ne trezim cu astfel de probleme” a declarat primarul comunei Rodna.

Administrația locală se gândește să-l ”amendeze” pe proprietar.

Din cauza exploatației respective, noi am fost nevoiți să intervenim de două ori. O dată a fost duminică, dar atunci ploile au fost mai puține, deci ne-am descurcat. Dar ieri a plouat mai mult, drumul s-a blocat astfel că a fost de lucru până dimineață la 04.00. Colegii de la SVSU, în frunte cu Gelu Costan au lucrat intens la degajarea drumului. Deci8 ne gândim să îl amendăm pe proprietar. Nu știu dacă e chiar amendă, cât e plata intervențiilor cu oameni și utilaje pentru degajarea drumului. 

Oricum, date fiind problemele cae se ivesc din cauza exploatției de acolo, cu siguranță cei de la Ocol vor fi mai drastici când vor face recepția terenului, după ce omul își va lua lemnul de foc” a concluzionat Valentin Grapini, primarul comunei Rodna.

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...