20 C
Bistrița
joi, iunie 30, 2022

FOTO/VIDEO: Primarul Ioan Turc și noii consilieri locali au depus jurământul de credință

Ceremonia de constituire a Consiliului Local și de investire în funcție a noului primar a avut loc astăzi în Piața Centrală. Ioan Turc și noii consilieri au depus jurământul de credință în fața autorităților naționale și județene, în fața Înalților Bisericii și a bistrițenilor care au participat la festivitate.

La aproape o lună de zile de la alegerile locale din 27 septembrie, la Bistrița a avut loc ceremonia de constituire a Consiliului Local și de investire în funcție a noului primar.

Ioan Turc, primarul Bistriței pentru mandatul 2020 – 2024, și noii consilieri locali au depus jurământul de credință astăzi, într-un cadru festiv, în Piața Centrală.

La eveniment au participat autorități naționale, județene, locale, înalte fețe Bisericești, și bistrițeni dornici să le ureze succes celor ce ne vor conduce în următorii patru ani.

Prefectul Stelian Dolha i-a transmis noului primar că ”preia Bistrița într-o perioadă grea, în care va fi nevoit să ia, uneori, decizii care nu vor fi pe placul tuturor. Dar să caute binele bistrițenilor, pentru că are în spate o echipă puternică și un Guvern”.

Deputatul Cristina Iurișniți i-a promis susținere din partea USR atât pe plan local, cât și din partea noului Guvern, în speranța că va fi majoritar PNL – USR PLus.

Cristian Niculae a subliniat lucrurile pe care conducerea PSD le-a făcut în mandatele trecute și a i-a transmis noului primar că deși ”preia un oraș în plină dezvoltare, să-l dezvolte și mai mult. Iar ei, ca opoziție, se vor asigura că proiectele care sunt bune pentru dezvoltarea orașului, vor continua”. 

Ioan Turc va conduce Bistrița, în următorii patru ani alături de consilierii:

PNL – Florin Urîte, Ioan Peteleu, Tudor Filip, Doina Macarie, Ionel Ruști, Daniel Brici, Cristian Munthiu, Sorin Hangan, Daniela Hudrea, Nicolae Pugna
Alianța pentru Bistrița Năsăud: Cristian Niculae (PSD), Alexandru Bria (PSD), Mathe Attila (UDMR), Lucia Săsărman (PSD), Andrei Kozuk (PSD) ;
PMP: Silvia Galben, Ștefania Stere, Oana Săcălean ;
USR – PLUS – Nicolae Pavelean (USR), Călin Stan (USR);
Daniel Ciobănică (Partidul Verde).

Întreaga ceremonie, depunerea jurământului noului primar, dar și a consilierilor locali, le puteți urmări aici:

[arve url=”https://www.facebook.com/bistriteanul.ro/videos/262247488561535″ /]

Imagini foto, AICI:

 

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sortimentele de salam pe care trebuie să le încerci

Este unul dintre cele mai populare tipuri de cârnați din lume! Dar ce este mai exact? Acest...

Îmbrăcăminte pentru femei – ce oferă designerii pentru primăvară?

Primăvara este anotimpul în care natura renaște. Totul a devenit colorat și temperaturile deja ne fac...

Ferestre și uși la preț de producător, exclusiv pentru bistrițeni, de la TeraGlass

TeraGlass, producător de ferestre și uși din PVC și aluminiu cu experiență de peste 15 ani...