8.9 C
Bistrița
vineri, mai 7, 2021

FOTO/VIDEO: Primarul Ioan Turc și noii consilieri locali au depus jurământul de credință

Ceremonia de constituire a Consiliului Local și de investire în funcție a noului primar a avut loc astăzi în Piața Centrală. Ioan Turc și noii consilieri au depus jurământul de credință în fața autorităților naționale și județene, în fața Înalților Bisericii și a bistrițenilor care au participat la festivitate.

La aproape o lună de zile de la alegerile locale din 27 septembrie, la Bistrița a avut loc ceremonia de constituire a Consiliului Local și de investire în funcție a noului primar.

Ioan Turc, primarul Bistriței pentru mandatul 2020 – 2024, și noii consilieri locali au depus jurământul de credință astăzi, într-un cadru festiv, în Piața Centrală.

La eveniment au participat autorități naționale, județene, locale, înalte fețe Bisericești, și bistrițeni dornici să le ureze succes celor ce ne vor conduce în următorii patru ani.

Prefectul Stelian Dolha i-a transmis noului primar că ”preia Bistrița într-o perioadă grea, în care va fi nevoit să ia, uneori, decizii care nu vor fi pe placul tuturor. Dar să caute binele bistrițenilor, pentru că are în spate o echipă puternică și un Guvern”.

Deputatul Cristina Iurișniți i-a promis susținere din partea USR atât pe plan local, cât și din partea noului Guvern, în speranța că va fi majoritar PNL – USR PLus.

Cristian Niculae a subliniat lucrurile pe care conducerea PSD le-a făcut în mandatele trecute și a i-a transmis noului primar că deși ”preia un oraș în plină dezvoltare, să-l dezvolte și mai mult. Iar ei, ca opoziție, se vor asigura că proiectele care sunt bune pentru dezvoltarea orașului, vor continua”. 

Ioan Turc va conduce Bistrița, în următorii patru ani alături de consilierii:

PNL – Florin Urîte, Ioan Peteleu, Tudor Filip, Doina Macarie, Ionel Ruști, Daniel Brici, Cristian Munthiu, Sorin Hangan, Daniela Hudrea, Nicolae Pugna
Alianța pentru Bistrița Năsăud: Cristian Niculae (PSD), Alexandru Bria (PSD), Mathe Attila (UDMR), Lucia Săsărman (PSD), Andrei Kozuk (PSD) ;
PMP: Silvia Galben, Ștefania Stere, Oana Săcălean ;
USR – PLUS – Nicolae Pavelean (USR), Călin Stan (USR);
Daniel Ciobănică (Partidul Verde).

Întreaga ceremonie, depunerea jurământului noului primar, dar și a consilierilor locali, le puteți urmări aici:

[arve url=”https://www.facebook.com/bistriteanul.ro/videos/262247488561535″ /]

Imagini foto, AICI:

 

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...

Grupul TeraPlast aderă la cea mai mare inițiativă globală de sustenabilitate

Grupul TeraPlast devine parte a UN Global Compact, cea mai importantă inițiativă în domeniul guvernanței corporative...

GRĂBEȘTE-TE! La MAC GSM ai SUPER reduceri, PLUS ocazia de a câștiga un voucher de 500 de lei!

Mai sunt doar TREI zile de mega oferte la MAC GSM. Acum găsești sute de produse...