FOTO/VIDEO Sensul giratoriu de la intersecția Drumului de centură cu DN17C: Pro sau Contra?

FOTO/VIDEO Sensul giratoriu de la intersecția Drumului de centură cu DN17C: Pro sau Contra?

La mijlocul lunii aprilie a mai apărut un sens giratoriu în Bistrița. Aflat la intersecția Drumului de Centură cu DN17C, acesta are menirea de a fluidiza traficul. Acesta a fost montat pentru o perioadă de probă. Unii șoferi sunt pro, alții contra amplasării lui definitive. Ultimul cuvânt îl au însă autoritățile.

Cristian Niculae, vicepimarul Bistriței, anunța într-o conferință de presă, nevoia amplasării unui nou sens giratoriu. Menirea lui e de a fluidiza traficul din intersecția Drumului de Centură cu DN17C, drumul ce duce spre Năsăud.

La mijlocul lunii aprilie, a apărut și sensul giratoriu provizoriu. Acestuia i s-a dat o perioadă de probă, pentru a vedea dacă va rămâne definitiv sau nu.

Reacțiile apărute din partea șoferilor sunt și pro și contra

„E foarte bun sensul. Adică tirurile care vin dinspre Suceava și vor să o ia pe centură, nu mai au de dat prioritate celor ce vin din Năsăud. Și traficul nu se blochează”, a zis un șofer.

„Dacă vrei să ieși de pe centură, spre Unirea, nu mai stai după mașinile mari care vor să o ia spre Năsăud. Te încadrezi pe partea dreaptă și dus ești. E chiar bun”, a spus un alt bistrițean.

„E o prostie. Am stat odată, ca să o iau spre Năsăud, cred că și 20 de minute. E o prostie!”, s-a revoltat un alt participant la trafic.

„Dacă era sensul ăsta făcut ca ăla de la intrare din oraș, dinspre Viișoara, era super. Dar așa, mașinile mari au de redus foarte mult viteza și astfel se face coloană în spatele lor”, a spus un alt șofer.

Unii au zis că singurul lucru de care ar fi nevoie în acea intersecție sunt  două benzi de preselecție: pentru viraj stânga, ca să intre pe centură și pentru viraj dreapta, ca să iasă de pe centură.

Alți șoferi sunt de părere că problema e trecerea la nivel cu calea ferată de pe Lucian Blaga. Dacă aceea ar fi semaforizată, sau cu barieră, traficul ar fi muuult mult mai lejer.

Decizia finală e a autorităților

„Sensul e foarte bun! Și va rămâne! Urmează să îl bugetăm și să îl facem. Poate chiar vara asta să fie gata. Acum nu arată așa bine, dar când va fi gata va arăta cu totul și cu totul altfel. Sensul e funcțional, își face treaba, deci rămâne”, a explicat pentru Bistrițeanul.ro, viceprimarul Cristian Niculae.

Mai jos puteți urmări video cu trafic în zona sensului, la ore normale sau cu trafic intens, la ore de vârf.

 

Premiile municipiului Bistriţa se decernează vineri, la Palatul Culturii decembrie 10, 2019 - „Premiile municipiului Bistrița” se vor decerna vineri, 13 decembrie, la Palatul Culturii din Bistriţa, în cadrul unei ceremonii festive.
După 30 de ani: Fotografii DOCUMENT şi obiecte din perioada comunistă, într-o expoziţie de excepţie, la Arhive decembrie 10, 2019 - Se împlinesc în curând 30 de ani de la Revoluţia Română. Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud şi Arhivele Naţionale Bistriţa-Năsăud organizează o expoziţie foto-documentară de excepţie.
Elevii Liceului Sanitar donează sânge pentru a salva vieți decembrie 10, 2019 - Mai mulți elevi ai Liceului Teoretic Sanitar, ajutați și susținuți de profesori,  organizează în aceste zile campania „Donând dăruim o șansă la viață”. Campania  a debutat astăzi și va continua și în zilele următoare.
O elevă de clasa a V-a din Beclean, a III-a cea mai bună la Taekwondo în Europa decembrie 10, 2019 - Recent a avut loc Campionatul European de Taekwondo pentru copii. O elevă din Beclean a reușit să cucerească medalia de bronz. Ana Luiza Bindea face zilnic naveta la Bistrița pentru a se antrena.  
Bistrițeanul acuzat de țepe de zeci de mii de lire în Marea Britanie dezminte acuzațiile decembrie 10, 2019 - Într-un drept la replică, bistrițeanul acuzat de o conațională că ar fi dat țepe de zeci de mii de lire în Marea Britanie, dezminte acuzațiile, susținând că i-ar fi plătit femeii peste 50.000 de lire.
FOTO/VIDEO – Ce înseamnă 10 ani de SMURD? Peste 82.000 de solicitări și 212 persoane readuse la viață decembrie 10, 2019 - SMURD a sărbătorit astăzi 10 ani de activitate la Bistrița. În acest deceniu de funcționare, SMURD a răspuns la nu mai puțin de 82.489 de solicitări, iar medicii și paramedicii de pe echipajele de prim ajutor sau terapie intensivă mobilă au readus practic la viață 212 persoane.
Județul are un nou prefect: prim vice-președintele PNL BN, Stelian Dolha! decembrie 10, 2019 - S-ar părea că s-a luat decizia privind numirea noului prefect de Bistrița Năsăud. Funcția îi va fi dată lui Stelian Dolha, în prezent prim vice-președinte al PNL BN. Acesta s-ar afla în drum spre București pentru instruirea necesară.
În premieră, la Bistriţa: Recital extraordinar la două piane, susținut de Eduard Kunz și profesorul său, Andrei Diev decembrie 10, 2019 - Reputatul pianist Eduard Kunz revine la Sinagoga din Bistriţa, într-un recital extraordinar! În premieră pentru oraşul nostru, Eduard Kunz va fi însoţit de profesorul şi mentorul său – pianistul Andrei Diev.
Prea puțini copii! O școală se desființează! O grădiniță își schimbă programul de funcționare! decembrie 10, 2019 - Natalitatea este în scădere! Iar lucrul acesta se răsfrânge și asupra sistemului educațional. Mai exact, numărul redus de copii a dus la desființarea unei școli. Iar o grădiniță își schimbă programul de funcționare. Cheltuielile sunt prea mari pentru cei câțiva copii care stau până la sfârșitul programului.
Salvați-le mama! Doi copii vă așteaptă la Centru de Transfuzii! decembrie 10, 2019 - ASTĂZI aveți ocazia să faceți o faptă bună! Mămica a doi copii a fost diagnosticată cu leucemie. Aceștia au postat pe Facebook o rugăminte: să mergeți astăzi să donați sânge. Iar ei vă vor aștepta la Centru de Transfuzii Bistrița ca să vă mulțumească.
Rostul de dimineaţă: Maria şi pruncul ei, de nerecunoscut, pe străzile din Bistriţa… decembrie 10, 2019 - Ni se poate întâmpla oricând, oriunde… La doar câţiva paşi de noi, pe orice stradă din Bistriţa, ni se poate întâmpla să vedem o femeie cu un prunc în braţe. Rebegiţi de frig, în căutarea unui adăpost…
BISTRIŢA: Evenimente deosebite la Palatul Culturii, în această săptămână decembrie 10, 2019 - Cei de la Palatul Culturii au pregătit câteva evenimente deosebite în această săptămână, pentru bistriţeni: 
Radu Moldovan: Mă bucur că s-a făcut dreptate! E un moment istoric pentru județ! decembrie 9, 2019 - Fetele de la CS Gloria 2018 au ajuns în Cupa EHF, după ce Corona Brașov a fost eliminată. Președintele Consiliului Județean s-a arătat mai mult decât bucuros, considerând această veste cadoul timpuriu de Crăciun. Directorul Cosma și antrenorul Pașca au declarat că e un lucru normal. 
Asta-i era ”ocupația”: Se plimba cu trenul și fura telefoane! decembrie 9, 2019 - Bărbatul din Telciu, prins săptămâna trecută de polițiștii dejeni, după ce a furat un telefon, nu era la prima abatere. Se pare că acesta se plimba cu trenul TOCMAI pentru acest motiv. Într-o săptămână a fost prins de trei ori, de oamenii legii, cu telefoane furate în buzunar.
DECIZIE FINALĂ: CS Gloria 2018 intră în locul Coronei Brașov în Cupa EHF decembrie 9, 2019 - Federația Europeană de Handbal a luat decizia, în urmă cu puțin timp, ca CS Gloria Bistrița 2018 Bistrița-Năsăud să înlocuiască formația Corona Brașov în Cupa EHF.