14.2 C
Bistrița
joi, mai 30, 2024

FOTO/VIDEO: Sute de credincioși, la marșul de Florii, pe străzile Bistriței. „E singurul lucru care ne-a mai rămas”

Câteva sute de bistrițeni, avându-l în frunte pe Înaltpreasfințitul Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, zeci de preoți bistrițeni, politicieni și credincioși au străbătut în această după-masă străzile orașului, într-un tradițional deja marș de Florii. „E singurul lucru care ne-a mai rămas în lume – să credem în Dumnezeu…”, ne-a mărturisit o bunică însoțită de trei nepoți.

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/57C5aZhWBcU” /]

Câteva măicuțe care au bătut toaca pe străzile orașului, deschizând calea celorlalți credincioși care au intonat cântece bisericești și pricesne specifice acestei sărbători.

Procesiunea a pornit în jurul orei 17:00, de la biserica cu hramul „Sfinții Trei Ierarhi” de pe strada Alexandru Odobescu, acolo unde ÎPS Andrei a binecuvântat ramurile de salcie – dăruite apoi credincioșilor.

„A devenit deja o tradiție ca, înainte de Florii să venim la Bistrița, să încercăm să ne întoarcem în timp, spre anul 33, să refacem și noi anamnetic, drumul pe care L-a parcurs Mântuitorul nostru Iisus Hristos din Betania la Ierusalim, acolo unde noroadele au aruncat în calea lui ramuri de măslin, cu o  săptămână înainte de Pătimirile și Învierea Sa din morți, în timp ce mulți se întrebau cu uimire cine este Cel pentru care se face atâta hărmălaie…”, a explicat ÎPS Andrei Andreicuț, între altele, într-un scurt cuvânt de înțelepciune.

Procesiunea religioasă a traversat strada Alexandru Odobescu, Bulevardul Republicii, Piața Petru Rares, Piața Unirii – oamenii oprindu-se la  Protopopiatul Ortodox, la biserica de la „Coroana” unde a fost oficiată slujba Vecerniei.

„Sunt creștin ortodoxă, am fost și anul trecut la Procesiunea de Florii, merg și la biserică în fiecare duminică, dacă nu se ivește ceva deosebit, dacă n-am de mers undeva… Ne pregătim pentru Paști, mâine e mare sărbătoare, e Intrarea Domnului Hristos în Ierusalim, săptămâna viitoare e Săptămâna mare, Prohodul, Învierea – duminică… Am 77 de ani, Susana Ilieș mă cheamă, am fost asistentă medicală aproape 40 de ani și tot cu Dumnezeu am lucrat, și la Pediatrie, la Nou-născuți, și în Policlinică…”, ne-a mărturisit una dintre doamnele care a participat în această după-amiază la Procesiunea de Florii.

„Noi venim de patru ani, de când a început, nu e chiar atât de greu, ce altceva să facem? Să stăm acasă să ne plângem bătrânețile?”,  ne-au spus alte două prietene în timp ce traversau, încet, pe măsura anilor, bulevardul Republicii.

O altă bunică însoțită de cei trei nepoței, între care Vanesa și Robert, a povestit pentru Bistrițeanul.ro că participă cu ei la Procesiunea de Florii „ca să știe și ei despre ce este vorba… Să învețe și să țină minte că trebuie să fim buni, să fim milostivi, să ne ferim cât putem de păcate… E singurul lucru care ne-a mai rămas în lume – să credem în Dumnezeu…”

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil:

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?